Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po tých mnohých zhliadnutých kung-fu filmoch ktoré kopírujú Brucea Leeho sa vždy rád vrátim ku klasikám. Pretože tie položili základ mnohým nasledujúcim filmom nasledujúcich generácií. Nebudem tu rozoberať príbeh, scenár herecké výkony.... Je to zbytočné, pretože tu ide iba o poriadnu mlátačku. A tá je jedna s najlepších aké boli kedy natočené. V zápletke kedy Lee vypráši celú jednu školu karate s holými rukami a následne nun-chakami je proste famózna. K môjmu výslednému hodnoteniu trocha napomáha aj nostalgia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejlepsi film Bruce Lee. A vlastne taky takovej "nejtemnejsi". Samozrejme tu je opet docela jednoduchej pribeh, ale Bruce je po celou dobu filmu mega nasranej a zabije kohokoliv kdo se mu dostane pod ruku. Oproti jinejm Bruceovo filmum tady neni na soubojich videt, ze by rano nedopadla, ale souboje vypadaj hezky realne, Bruce to rube hlava nehlava, obcas da nejaky salto nebo vyskok, takovy ty vtipny zvuky utoku se omezily na minimum a Bruce neřve jak devka, krev strika, kameraman dela hezky vychytavky (zpomaleni atd..), nema to nejak stastnej konec a oproti jinejm filmum tady nejsou komicke situace. Hudba je dost nevyvazena, zatimco nekdy hraje hudba nejlepsi ze vsech jeho filmu, tak jindy je slyset jen nejaky ťukani tyci a silenej skripot kterej rve usi. Krome asi dvou nudnejch scen a par zdrzujicich dialogu jsou tady jen souboje a to sou poradny jatka. U jinejch Bruceovo filmu sem si rikal "jo dobry, rve se fakt dobre", ale to co predved tady je naprosta nadhera. Me se tenhle film libil ze vsech Bruceovo filmu nejvic. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si doplnit Bruce Lee filmy do hlavy a zavzpomínat na žánr bojových umění, který pobláznil celý svět. Pěst plnou hněvu jsem nikdy neviděl a zajímalo mě, jak bude působit tento kus na člověka bez sentimentu. Není to žádná sláva a celý film se utápí v naivitě filmů té doby. I když se zde snaží o oslavování dobrých mravů a spravedlnosti, tak záporáci mají vždy navrch. Je tu dodržován mravní kodex, ale hlavní hrdina pozná, že s ním spravedlnosti nedosáhne. Jakmile se Bruce Lee začne houpat v bocích, jako panter před skokem, tak to dostává ty správné obrátky. Souboje jsou brilantní a Brucovo kočičí broukání varuje všechny nepřátele v okolí. Jenže ve filmu je dohromady asi jen 15 minut zápasů. Zbytek je nepříliš přesvědčivý příběh, který se odehrává téměř neustále v interiérech. Vše vypadá sterilně a uměle. Hodně se zde dává důraz na chrabré Číňany a podlé Japonce. Tendenční film s pěknými souboji. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí tady srovnává Fist of fury a remake Fist of legend. Proto tento komentář přikládám k oběma filmům. Zatímco Bruceův Chen je plný vzteku a nenávisti, Jetův Chen je vyrovnaný a klidný bojovník. A to je základní rozdíl mezi oběma filmy. Fist of legend nám ukazuje spoustu vypiplaných soubojů, nádhernou choreografii a ladného kung-fu. Fist of fury nám ukazuje tvrdé a rychlé údery Bruce Lee, které jsou jasně vedené k cíli zabít, nebo alespoň hodně ublížit. Fist of legend je film o kung-fu, bojový a akcí nabitý. Fist of fury je drama proložené několika zabijáckými údery, o pomstě a vzteku. A ten Bruce ukazuje dokonale v každém záběru. Tyto dva filmy nelze srovnávat. Fist of legend je převážně o soubojích, Fist of fury je převážně o myšlence. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama