Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (161)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zpětně pro mě nesrovnatelné s budoucím remakem s Jet-Li. Bruce Lee je tu víc než "úžasný" trapným bojovníkem, který neustále piští a v ani jedné scéně nepředvede něco extra. Asi jsem kulturní negramot, ale je to moje smůla, že jsem tento snímek viděl po exkurzi do stejného prostředí s mým oblíbencem Jet- Li -m. Opravdu nic mě v Pěsti plné hněvu nezaujalo a vzhledem k předem známému ději se ani nedivím. PS: sestříhat do 10 minut jen akční scény a stačí to;-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debilní příběh, debilní herci (ten Rusák co mluvil anglicky byl fakt otřesnej) a asi nejdebilnější scénář co kdy spatřil světlo světa. Filmu by prospělo kdyby byl o 20 minut kratší a víc akce. Ale všechno vyvažuje super excelentní Bruce Lee který potvrzuje svojí legendárnost a nikdy se mu nikdo nevyrovná ani Jackie Chan ani Tony Jaa. Bruce Lee je jen jeden, zabíjí pěstma, má nasraný ksichty a vyhecuje se tak, že je to opravdu hrozivý. Kdyby v tomhle filmu hrál hlavní roli kdokoli jinej byla by to největší sračka ale díky Bruceovi je to fakt nářez. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hereckej stránke je Bruce bezradný a ostatní afektovaní, a nezachraňuje to ani riedky scenár o dvoch na život a na smrť znepriatelených školách bojového umenia. Zato je ale Lee nekompromisný pomstiteľ a svojich súperov nezosmiešni, ale zabije a zavesí na pouličnú lampu. Ako ukážka toho, o čo mu ako hercovi išlo, je to viac než postačujúce. Nepripomínala vám posledná scéna z o tri roky staršieho Butcha a Sundancea Každopádne, ázijské bojové filmy  nie sú moja šálka kávy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejlepsi film Bruce Lee. A vlastne taky takovej "nejtemnejsi". Samozrejme tu je opet docela jednoduchej pribeh, ale Bruce je po celou dobu filmu mega nasranej a zabije kohokoliv kdo se mu dostane pod ruku. Oproti jinejm Bruceovo filmum tady neni na soubojich videt, ze by rano nedopadla, ale souboje vypadaj hezky realne, Bruce to rube hlava nehlava, obcas da nejaky salto nebo vyskok, takovy ty vtipny zvuky utoku se omezily na minimum a Bruce neřve jak devka, krev strika, kameraman dela hezky vychytavky (zpomaleni atd..), nema to nejak stastnej konec a oproti jinejm filmum tady nejsou komicke situace. Hudba je dost nevyvazena, zatimco nekdy hraje hudba nejlepsi ze vsech jeho filmu, tak jindy je slyset jen nejaky ťukani tyci a silenej skripot kterej rve usi. Krome asi dvou nudnejch scen a par zdrzujicich dialogu jsou tady jen souboje a to sou poradny jatka. U jinejch Bruceovo filmu sem si rikal "jo dobry, rve se fakt dobre", ale to co predved tady je naprosta nadhera. Me se tenhle film libil ze vsech Bruceovo filmu nejvic. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ti Japonci jsou ale zlí. Schválně staví své jaderné elektrárny do cest vlnám tsunami, v zátoce máchají delfíny v krvavé lázni a nyní by ještě chtěli pošlapat odkaz čínského mistra Huo Yuan Jia? To Chen nedovolí, takže nunčaky k akci připravit a jde se porcovat Japonce ve velkém. Je to sice plné asijsky nervních hovorů, bojovníci přitom ještě nelétají zavěšeni na šňůrách, Chenovy převleky budí pobavený úsměv a závěr neobsahuje žádnou vymazlenou scénáristickou kličku, ale kdo ještě tápe v pohybových vzorcích k sejmutí třiceti soupeřů za minutu, tak si tady rozhodně může doplnit vzdělání. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám problém od sebe rozeznat Bruce Leeho a Jackie Chana či nanuk od nunčaku, ale asijské martial art mely mě zkrátka neberou a ono se není co divit. Pěst plná hněvu měla být jedním z žánrových majstrštyků, ale co mi vlastně nabídla? Mistra Lee Jun-fana střídajícího pózy zádumčivý, pochybovačný a nasraný, asi patnáct minut bojů (když u toho zrovna není Bruce, připomíná to spíš kočkování trojice Larry, Moe a Curly) a teatrální příběh, který je retardovaný jak šanghajský drožkář s polovinou mozku. No dogs and Chinese allowed.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je naozaj škoda, že v čase, keď Bruce natáčal, mu nik nedohodil ešte trošku lepší scenár. Veď Jackie Chan alebo Jet Li majú od herectva tiež pomerne ďaleko. Naplno využiť potenciál bojových umení vo filme tak dostal len po akčnej stránke. Príbeh je spomedzi jeho filmov najlepší, ale aj tak slabučký, občas nejaký ten náznak nádeje, ale ani záver to nijak nevyvracia. Radšej si pozrite K1 súboje a tento film len raz. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem. Má dosť dobrý príbeh o najlepšom žiakovi školy bojových umení, ktorý príde na pohreb svojho majstra a rozhodne sa za každú cenu zistiť, kto môže za jeho smrť a tak sa dostane do sporu s japoncami, ktorí číňanov ponižujú. Spracovanie je ale iba priemerné, na film sa dá celý čas bez problémov pozerať, nenudí, ale tempo filmu je pomerne pomalé a mimo akcie je tu len veľmi málo dejovo zaujímavých scén, čo je pri tejto výbornej tématike veľká škoda. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Je samozrejme presne v štýle Bruca Leeho, takže súboje majú slušnú choreografiu, sú prehľadné, pomerne drsné a v dobre zvolených prostrediach. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré tvorí niekoľko súbojov a scéna v japonskej škole. Herecké obsadenie moc nezaujme, Bruce Lee je výborný a aj ženské postavy sú celkom dobré, ale zvyšné vedľajšie postavy sú úplne obyčajné a väčšina záporákov je skôr tragická. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie bez problémov, rovnako ako aj zvyšné filmy Bruca Leeho patria po tejto stránke do vyššej úrovne kung-fu filmov sedemdesiatych rokov. S týmto filmom nemám väčší problém, dobre sa naň pozerá, ale nepovažujem ho za nejaký kult, v rámci žánru ma mnoho filmov baví viac a aj od Bruca Leeho sú podľa mňa filmy Cesta draka a Veľký šéf lepšie. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 64%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film, ktory z Brucea spravil narodneho hrdinu. Stavia na nenavisti cinanov a japoncov, ktory cinanov zvykli oznacovat ako "sick man of asia". Ked cinsky divaci v kine videli ako Bruce vymlati celu skolu japoncov, vyvolalo to u nich vlny euforie, a Bruce sa stal ich vzorom - symbolom narodnej hrdosti. Samozrejme podstatnu mieru na uspechu filmu mal samotny Bruce, ktoreho umenie je jednoducho neopakovatelne. Mozno pre niektorych film uz zostarol, ci stratil na atraktivite, pre mna je to vsak jeden zo styroch Bruceho filmov (+ jeden nedokonceny), ktore nam priniesol, jeden zo styroch skvostov, ktore mi davaju prilezitost obdivovat, pozorovat ci studovat jeho umenie. (9/10) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělá Leeovka, netradiční mj. tím, že hlavní hrdina zde věsí své oběti na pouliční lampy. V kung-fu filmech docela silná káva, přihlédneme li navíc k tomu, kdo zde tyto zločiny páchá (Bruce Lee byl, je a bude vždy vnímán jako symbol ctnosti, hrdosti či fér zápolení). Na jeho postavu je tady pořádán doslova hon. Líbí se mi, že tentokráte nastoupí se svým jedinečným bojovým uměním ihned od začátku filmu a nenapíná příliš dlouho své natěšené fanoušky. Prostě to má spád. Bruce tady používá i převleky a za zaznamenání stojí i závěrečná scéna, která je jasným odkazem na film Butch Cassidy a Sundance Kid. Pěst plná hněvu, se vymyká tvorbě nejlepšího filmového bojovníka historie svou atmosférou, příběhem a i hudba je zde na prvotřídní úrovni. V některých pasážích ne nepodobná Morriconemu. Zkrátka a dobře - vynikající film s Bruceem Lee. P.S. Kdo vlastní DVD, tomu doporučuji, pustit si film s audio komentářem. Dozví se spoustu zajímavých věcí o tvůrcích filmu, jeho hlavní hvězdě či obecněji o samotné hongkongské kinematografii. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

K takémuto hodnoteniu ma priviedlo len a len TV "spracovanie" s dementným a amatérskym dabingom a so šialeným TV orezom. Až si to pozriem z DVD - opravím .... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi více líbil remake s Jet-Lim. Promiň Bruce:( Tady se Bruce Lee převtěluje do různých převleků a neopakovatelných soubojů zde moc není, přestože se pořád něco děje. Ale tak nějak chybí něco nezapomenutelného. Bruce je zde celkem hodně naštvaný a moc mi k němu tudíž ani nesedí jeho zamilovanost. 60% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Pěst plná hněvu je Bruceův pokud už ne nejlepší, tak určitě nejkultovnější film. O jeho kultovním statusu svědčí asi nejlíp fakt, že pokud už chcete v Hong Kongu ve světě bojových umění něco znamenat, bez vlástní "pěsti" se zkrátka neobejdete a je úplně jedno, jestli se vydáte cestou přímého pokračovaní (jako Jackie Chan), remaku (jako Jet Li) a nebo pro jistotu obou (jako chudák Donnie Yen;)). Oproti dalšímu Bruceovu filmu z tohoto roku, Cestě draka, je na Pěsti plné hněvu znát jasný kvalitativní posun směrem vzhůru. Bruce si tady nehraje na žádného retarda, ale naopak je to ten správný zabiják toužící po krvi, ohání se nunčaky, láme kosti a bitky jsou naštěstí rovnoměrně rozloženy po celém filmu, místo toho aby si je Bruce skrblíkovsky šetřil až na pseudoefektní finále. Je sice vidět, že rozpočet asi nebyl nijak závratný, přeci jen je hodně poznat, že i všechny exteriéry byly natáčeny ve studiu a krev připomíná spíš špatně rozmíchané temperky, ale je to dělané s láskou a takhle originálně pojatý příběh, kdy Bruce mstí svého mistra i když ví, že za to bude muset nakonec zaplatit životem, se jen tak nevidí. A Japonci jsou tady prostě nehorázné svině! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je legenda žánru, tudíž téměř vše, co natočil, je parádní podívanou pro fanoušky martial arts filmů. Pěst plná hněvu je klasickým příběhem o tom, jak mezi sebou soupeří dvě školy bojových umění - tentokráte japonská a čínská - přičemž ta cizopasná se neštítí ničeho a je třeba pěkně naštvaných pěstí Bruce Lee. Choreografie soubojů jsou tradičně vynikající, hudba solidní a herecké výkony hlavního hrdiny velmi potěšující. Závěrečná scéna je pak jakýmsi odkazem na Butche Cassidyho a Sundance Kida, což dodává celému filmu trochu působivější nádech. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film je už takový nějaký vyčpělý. Nedostává mě tolik jako jeho mladší bratříčci. Bruce Lee se celou dobu tváří i chová jako psychopat, dokonce i když vyznává lásku. Líbí se mi však, že Chen Zhenova (BL) pomsta je taková nejednoznačná, likviduje sice jednoho hajzlíka za druhým, ale zároveň tím odsuzuje sám sebe a ničí i životy svých přátel, a to v někdy docela zmateném střihu akčních scén, kde je např. jeden ze soupeřů na zemi a najednou v zlomku sekundy stojí na nohou. ()

Reklama

Reklama