Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi více líbil remake s Jet-Lim. Promiň Bruce:( Tady se Bruce Lee převtěluje do různých převleků a neopakovatelných soubojů zde moc není, přestože se pořád něco děje. Ale tak nějak chybí něco nezapomenutelného. Bruce je zde celkem hodně naštvaný a moc mi k němu tudíž ani nesedí jeho zamilovanost. 60% ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee sice ukázal krásné kousky s nunčaky a dokonce se mi i líbilo jak hrál (toto je první film který jsem s nim viděl). Ovšem zbytek stojí za starou belu. Jak příběh, tak choreografie bitek, které působí až trapně, přičemž je bohužel film brán vážně, takže to nefunguje jako u Kung-fu nářezu. Opravdu nepovedené střihy a triky s rádoby krvácejícími ústy a rozbitými hlavy nezachrání ani ultratvrďácké výjezdy kamery na oči Bruce Leeho. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Hlavní téma filmu je útlak Číňanů Japonci. Od toho se odvijí vše. Přes boje po dialogy. Bruce ke všemu chtěl dodat do filmu co nejvíce autenticity, a tak jeho protivníci jsou hlavně skuteční japonští herci. Je pravda, že pokud někdo nezná toto období rivality, tak nebude tolik cítit napjatou atmosféru onoho filmu. Té napjatosti hlavně geniálně pomohl Bruceův obličej, protože dokáže (ať si řikáte co chcete) během minuty ukázat hrozivé množství pocitů aniž by řekl slovo. Je to možná hlavní důvod toho, proč ho mají rádi všichni po celém světě. Protože nemusí vědět co ve filmu říkají,...stačí jim vidět. Na orig dvd je bezvadný bonus, který se týká komentáře nejvíce sběhlého člověka asijských bojových filmů Baye Logana . Po jehož shlédnutí se dostanete více do atmosféry těchto legendárních mlátiček a budetemít chuť si to pustit ještě jednou.Přííísahám:) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se chce pomstít vrahovi svého mistra. Využívá k tomu různých převleků, aby se k němu dostal. Soubojů je zde docela dost, ale žádný z nich není dost zapamatovatelný, ani ničím příliš originální. Přesto se jedná o dobrý kung-fu film a Bruce Lee tu je v plné formě. Vyvraždí prakticky celou japonskou školu, včetně mistra a ruského bojovníka. Pro fandy Bruce Leeho a bojových umění mohu rozhodně doporučit. 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)

Reklama

Reklama