Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Hm, asi me vetsina KF filmu nejak miji.... Pribeh spatny, herci spatni, choreografie docela dobra - a to je malo ;]] kdybych jeste odmyslel Vapetovsky humorny dabing, co me jeste drzel pri tom abych se na to neprestal divat a cekal, co dalsiho jeste vyrobi ;]] tak to ma jeste o hvezdicku min. Skoro jakykoli jiny KF film je stejne "dobry" ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Študent bojových umení (Bruce Lee) väčšinou nezvláda svoj hnev, čím nevzdáva česť svojmu mŕtvemu majstrovi, za ktorým tak veľmi smúti. Vo filme si môžeme všimnúť, že pomsta veci nerieši, ale komplikuje, no opakovane je nám spomínaný študent servírovaný ako najväčší hrdina a ešte aj v závere, keď ide do väzenia, je oslavovaný... Zloba opozičnej japonskej školy je daná do súvisu aj s rozpustilosťou mravov. No táto súvislosť je však dosť nevýrazná, "vďaka" zbytočne výraznému tancu, ktorý tu zobrazuje spomínanú mravnú neviazanosť. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si doplnit Bruce Lee filmy do hlavy a zavzpomínat na žánr bojových umění, který pobláznil celý svět. Pěst plnou hněvu jsem nikdy neviděl a zajímalo mě, jak bude působit tento kus na člověka bez sentimentu. Není to žádná sláva a celý film se utápí v naivitě filmů té doby. I když se zde snaží o oslavování dobrých mravů a spravedlnosti, tak záporáci mají vždy navrch. Je tu dodržován mravní kodex, ale hlavní hrdina pozná, že s ním spravedlnosti nedosáhne. Jakmile se Bruce Lee začne houpat v bocích, jako panter před skokem, tak to dostává ty správné obrátky. Souboje jsou brilantní a Brucovo kočičí broukání varuje všechny nepřátele v okolí. Jenže ve filmu je dohromady asi jen 15 minut zápasů. Zbytek je nepříliš přesvědčivý příběh, který se odehrává téměř neustále v interiérech. Vše vypadá sterilně a uměle. Hodně se zde dává důraz na chrabré Číňany a podlé Japonce. Tendenční film s pěknými souboji. ()

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s remakem, kde hlavní roli obstaral Jet Li, působí tento film poněkud ochotnicky. Akce je celkem slušná, ale žádnou ze scén bych neoznačil za výjimečnou. Řekl bych, že Bruce Lee v tomto filmu postrádá zejména nějakého zajímavějšího protivníka. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s legendou Brucem Lee a hned to je "údajně" jeho nejlepší film? Tak to abych zvážil zhlédnutí těch ostatních. Ne nechci být zbytečně negativní, Pěst plná hněvu má rozhodně neopakovatelnou atmosféru a já se konečně dostal k tomu, abych také přičichl k tvorbě kung-fu legendy ze všech nejlegendovatější. Není to tedy nějaká extra sláva, přeci jen je znát, že se na filmu podepsal zub času a leeho ječení v pomalu každé scéně působí opravdu zvláštně, nicméně samotné bojové scény jsou kvalitní a je vidět, proč je i dnes leeho jméno takovým pojmem. Samotný snímek zpočátku působí trochu zmateně a příběh o střetu dvou bojových škol na pozadí japonské okupace Šanghaje nevypadá nic moc, avšak časem se přemění v nefalšovanou vendetu a v ten moment začíná zábava. Přes nesporné klady však nemohu jít výše než jsou tři hvězdy. Rozhodně však oceňuji temnější vyznění filmu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama