Reklama

Reklama

Whistle

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Thriller
Velká Británie, 2002, 26 min

Obsahy(1)

Moderný nájomný vrah používa satelit na zameriavanie cieľov v Londýne priamo zo svojho domu vo Švajčiarsku. Ale keď jedna misia dopadne katastrofálne, vrah je pod tlakom viny nútený opustiť rodinu a odísť do Londýna. Tam zistí, že on sám sa stal ďalším cieľom. (ČSFD)

Recenze (9)

H34D 

všechny recenze uživatele

Samotný děj nemá až tolik, co nabídnout, jedná se o zajímavou ideu, poměrně strohou, ale naproti tomu dost roztahanou, i pouhých 26 minut se tady zdá moc, proto vnímám tuto krátkometrážní prvotinu raději jako technickou demonstraci režisérských schopností Duncana Jonese. Své filmové vyprávění o kontroverzním zabijákovi prokládá uklidňující zábery přírodních scenerií a každý relevantní moment snímku důkladně "zabalí" do příjemné hudby... Vůbec použití hudby je na Whistle asi to nejlepší, protože příkladně ukazuje jak se dá i z obecně průměrné filmařiny vymáčknout emocionální podtext. Bohužel v hodnocení se kvůli nesmírně nesympatické družce hlavního hrdiny nemohu přehoupnout přes 6/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta. Jako příslib tvůrcova potenciálu funkční a příjemně civilní, jako celek nijak výjimečné. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle chlapík (režisér) má v sobě neskutečný potenciál a předvedl ho už v tomto krátkometrážním debutu. Oba (zatím jediné) celovečerní filmy pak stály za to a oplývaly originalitou - čekám, čím překvapí příště, ale nezlobil bych se na něho, kdyby přispěl i nějakou další krátkometrážní hříčkou do filmového mlýna. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones už svým debutem ukázal, že umí. Těch necelých třicet minut jsem se výborně bavil, ne tolik kvůli hlavnímu hrdinovi a jeho (lehce zaostalému) synovi, ale především díky jeho ženě. Mimo jednu zbytečně patetickou scénu velmi dobře natočené nic o rodinných vztazích a pokrytecké morálce. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad řešení rodinných problémů na pozadí hi-tech hitmanovství. Duncan má talent, ale i přes délku 30 minut jsem se občas nudil. ()

Jan Tucnak 

všechny recenze uživatele

Big brother is watching you. Moc hezké scenérie i hudba, dobře zahrané, snad jen ten konec mohl mít lepší pointu. Jinak to zase o stupínek navýší vaši paranoiu z dnešní technokratické společnosti. Těším se na další Duncanovku. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoducha premisa, natocena za minimalny budget. Nastastie Duncan Jones pri tejto svojej prvotine zbytocne nenatahoval a preto ma filmik iba necelu polhodku. Ako prvy pocin ok, ale tu sme este nemohli tusit, ze jeho dalsi filmom bude peckovy Moon. ()

Reklama

Reklama