Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

zette 

všechny recenze uživatele

Kvalitni a zdarily dokument o vnimani metalu v Asii a Jizni Americe. Dobra rezie, zajimave informace a pohled na zivot v jednotlivych statech, ktere mohou zaujmout i cloveka, ktery se o metal nikdy nezajimal. Sice mi zde chybi trochu nejaky vylet do Afriky, ale i tak se tvurci solidne projeli. Pro me osobne byl metal vubec prvni hudebni zanr, ktery me v puberte dokazal zaujmout. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn podruhé a celkem i zajímavěji. Po výborném dokumentu Metal: A Headbanger's Journey, který mapoval historii metalu a jeho fanoušky v Americe a v Evropě, se v novém dokumentu podíváme do zemí, ze kterých většinou nepocházejí žádné velké metalové skupiny a západní skupiny, tam někde až donedávna vůbec nehráli, ale přesto se zde urodilo metalové hnutí, i přes všechny překážky, které kladl politický nebo náboženský režim. Podíváme se do Brazílie - jedné z nejvíce metalových zemí. Obrovský festival Rock in Rio, kde je více než 1 milión fanoušků a Sepultura je nejúspěšnější domácí skupina. Dále do Japonska, kde Japonci potvrdili svůj status nejdivnějšího a nejúchylnějšího národa, přes Indii, Činu a Filipíny až po Spojené Arabské Emiráty a Izrael. Velmi zajímavé výpovědí lidí a muzikantů o něčem, s čím se zde patrně nikdy nesetkáme (jako je náboženská policie, mlácení, zákazy a cenzura) a důkaz toho, že i přes kulturní, náboženské, politické a další rozdíly metal sjednocuje. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Další zajímavej dokument Sama Dunna, tentokrát o tom jak metal propojuje rozdílné kultury celého světa, nehledě na náboženství, barvu pleti nebo cokoliv jiného. Dokument obsahuje rozhovory s fanoušky a záznamy vystoupení kapel v různých koutech světa: Brazílie, Japonsko, Indie, Čína (podle mě nejzajímavější), Indonésie, Izrael a Střední východ. Závěrečných 5 minut je momentem, na který navazuje Dunnův nejnovější dokument Iron Maiden: Flight 666, který rovněž doporučuju ke shlédnutí. Na závěr slovy JP: United, united; United we stand; United we stand one and all! ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn se vydal do netradičních míst světa, alespoň tedy co se metalové hudby týká, aby provedl sondu, jak že to tady vůbec s tímto stylem muziky je. A my se díky tomu z první ruky dovídáme spoustu zajímavostí a spojitostí přímo od domorodců. V tom já vidím největší přínos, protože o metalu vám obecně může vykládat kdejaký expert, jenže stejně poutavě (ba možná i víc) dokáže vyprávět obyčejný fanoušek. 90 % Oblíbená část- dotaz na Armina (Írán), zda někdy viděl něco podobného jako nasprejované logo Slayer ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Přestože, se s metalovou kulturou a hudbou absolutně nesžívám, tak mě překvapilo, že je tento dokument až toliko vyhypovaný. Že by většina uživatelů na ČSFD poslouchala ortodoxně metal? Stačí si vedle sebe postavit téměř jakýkoliv dokument od Errola Morrise a tenhle amatérský pokus nějakého Sama Dunna, který si myslel, že objet svět metalu bude na filmovém materiálu zábavné (nepřipomíná vám to někoho, kdo si to samé myslel o třicetidenním jezení McBurgerů?). Příklad za všechny - mam rozhovor v Číně, co takhle vzít jeho aktéra na Zeď? Hm, to zní jako dobrý a originální nápad, ne? Ne. Jediné světlé okamžiky jsou při konfrontaci s náboženstvím a když Lars Ulrich na kameru vypráví o své lásce k internetu... :-) 40 % ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Nepřekvapuje tě, že vaše hudba spojuje tolik lidí z tolika odlišných kultur? Vždycky se najdou děti, jedno z jaké kultury, které si chtějí stoupnout a zařvat si. A my k tomu dodáváme ten doprovod." - Bruce Dickinson ...Sam Dunn, věrný, metalový fanoušek a taky průvodce po Německu, Brazílii, Japonsku, Indii, Číně, Indonésii, Izraeli Dubaji. Každá kultura má co nabídnout. Každá myšlenka vychází z duše metalových fandů. Dokument nadupaný samýma skvělýma kapelama!! ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nejsem klasickej "Headbanger", ale metal jako takovej můžu. Teda ne každej. Black Sabbath, Iron Maiden, Scorpions, Hammerfall, KISS a jim podobný si poslechnu vždycky rád. Sam Dunn nás vezme do pár míst na světě, kde by si člověk myslel, že metal ani nemůžou znát. Ale můžou. Hudba spojuje lidi a spojuje svět. Nastříkanej nápis "SLAYER" na zdi v Iránu? Tak to mi ho teda vyndej. Myslim, že se do těch 90 minut vešlo maximum. I jako neortodoxní fanda metalu musim dát za plnou palbu pěti hvězd.Pokud máte k metalu aspoň minimální vztah, je to dokument, kterej musíte vidět. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování dokumentu ,,Metal: A Headbanger's Journey,,. není tu hned tolik velkých novinek o metalu jako takovém i protagonisté se opakují Sepultura pak Slayer pak zase Iron Maiden a nic víc, ale vše to jsou skvělé kultovní kapely tak zase proč ne... Ale opravdu nadchla každá návštěva exotické země a to hlavně Izrael a Střední východ tak tvrdé postihy za poslech metalu to svět neviděl... prý zlá hudba by mě zajímalo co jim metalisti udělali a co ti co je napadají poslouchají za hudbu... Jasných 5z5 ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Ďalší skvelý dokument, ktorý ma ale celkovo nezaujal až tak ako predošlý. Aj keď je tu posolstvo hlavne ku koncu veľmi silné a vidieť tisícky Moslimov alebo Indov ako prežívajú ich prvý metalový koncert v živote je fakt krásne a svojím spôsobom dojímavé. Trochu mi tam akurát chýbala Afrika, na ktorú sa úplne zabudlo, a som si istým že aj tam by sa zaujímavý metal určite našiel. Každopádne zas ma to len utvrdilo v tom aká je hudba úžasna vec, alebo ako pravíl klasik: Hudba je cesta ktorá spája nás, hudba je vyjebané esperanto velkých más! ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, který snad také pomůže demýtizovat metalovou subkulturu a ukázat, že tato hudba je svoboda, stejně jako v šedesátých letech rock´n´roll. 80% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden. Sepultura. Slayer. In Flames. Jak vypadá metal v Japonsku, Číně, Indii? Zajímavý dokument, rozhodně. A zajímavý postřeh fanouška ze země, kde je metal zakázaný, co se svěřuje,že jediný způsob je stahování z internetu. Následuje oznámení tohoto faktu Ulrichovi, který najednou nic nenamítá (a jak bojoval proti Napsteru :-D). Plný počet. ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

bezesporu zajímavý dokument, jen mi po jeho zhlédnutí není jasné, proč se ve všech sledovaných zemích stal výrazem vzdoru proti režimu, konvencím atd. zrovna metal. proč ne třeba techno nebo něco jiného? marně jsem čekal, že mi autor na tuhle otázku odpoví, bohužel se tak ale nestalo a proto se musím s hodnocením držet při zemi. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již o minulém dokumentu Sam Dunna poznamenal- nejsem fanoušek metalu, i když mi to od mládí bylo vštěpováno a absolvoval jsem všechny koncerty Black Sabbath a Ozzyho Osbourna na našem území od svých 12-ti let. Global metal je však něco víc než jen hudební dokument a to o pořádný kus, je to totiž sonda do jedné komunity, která je tak odlišná, z tak odlišných poměrů a spojuje je jediné- vášeň k metalu. I mě mrzí absence východní Evropy, ale slyšel jsem toho od otce již tolik, že mi nechybí tak moc. Absolvovat první koncert ve 29ti devíti letech je odrazem obrovské oddanosti a když Bruce vběhl na pödium bylo to vskutku obrovské zadostiučinění pro všechny. DOKONALÉ! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Když ´´TO´´ miluješ, neni co řešit! Vždy si řikám proč nemají tyto dokumenty třeba 6 hodin. Tedy o mnoho delší stopáž.. na více rozhovorů, více názorů, více navštívených zemí.. Skvělej dokument! Já tu muziku miluju!!! ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Film fanouška pro fanoušky, který ale nejspíš zaujme i nemetalisty. Docela dost velká informační hodnota a hlavně dobře udělané rozhovory. Jen marně přemýšlím, jestli pro mě za totality, kdy mi bylo -náct, metal znamenal také nějakou vzpouru. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Dľa môjho názoru dokonca lepšie, než Headbanger´s Journey. Dalo by sa tomu vytknúť možno, že okrem Brazílie sa celý dokument odohrával v Ázii, ale to môže byť zapríčinené pravdepodobne tým, že z týchto destinácii sa mu ozvali fanúšikovia a tak tam mal určité zázemie, než naslepo hľadať niečo v Austrálii, či v Afrike. Každopádne, dokument mal určitý cieľ, ktorý si splnil, výber kapiel, s ktorými bolo robené interview bol kvalitný a film poskytol dôkladný pohľad na šírenie metalu do krajín, v ktorých sa nezrodil, vplyv týchto krajín a ich kultúr na tento žáner a z antropologického hľadiska vzájomné ovplyvňovanie politiky, náboženstva a hudby v jednotlivých krajinách. Najviac ma na moje prekvapenie asi zaujala Indonézia. Odporúčam film určite všetkým, rozhodne nie len metalistom. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Jsem obrovský fanda metalu už od svých 12-ti let, ale nikdy jsem ho neposlouchal protože bych byl na něco nasraný. Je to hlavně skvělá muzika a všechna ta omáčka kolem se dá přetransformovat do jakéhokoli stylu muziky, nejen do metalu. Je pravda že metal fans jsou jedni z nejoddanějších a pro mnohé z nich je tahle muzika středobodem všeho, ale málokdo si uvědumuje, že je to také show-business jako každý jiný, takže krom toho, že nám dokument ukazuje jaký jsou metalisti mírotvůrci z chudých vrtvev, mi tam chybí fakt, že velké kapely nejezdí na východ pouze globalizovat metal, ale hlavně vydělávat peníze. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Docela povedený metalový dokument, během kterého jsem ale v pozdější fázi začal ztrácet trochu koncentrovanost. Rozhodně ale zaujme, metalistům doporučuji. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který zobrazuje země metalu nezasllíbené (kromě Japonska) a divákovi z pohledu muzikantského i mnohdy neznámé. Film je plný zajímavostí, postřehů a sem tam i vtipných hlášek. Povinnost pro všechny metalisty, kteří se trochu zajímají i mimo hudbu. ()

Reklama

Reklama