Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dobré, ale rozhodně z toho šlo vytřískat mnohem víc, za prvé jsem nepochopil, proč se film zabývá jenom jedním stylem metalu, já jako příznivec symfonickýho metalu, nebo folk metalu bych rozhodně ocenil pár slov třebas o vzájemném prolínání mezi žánry, nebo o co jsou ty které ukázané kapely obohaceny z místních tradic. Ovšem jakožto náhled na metalisty z některých kultur vzešlých funguje převelmi dobře. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dokument sice začíná na Německém Wacken festivalu, ale to je jen tak okrajově. První, opravdová, zastávka je BRAZÍLIE a tamní Rock in Rio. Země pláží, fotbalu, sambi, Sepultury a Heavy Metalu. CITÁT - (MAX CAVALERA) - Tohle je má země. Tady jsem vyrostl, zde hrajeme na největším stadioně světa............. Zastávka druhá JAPONSKO - Tokyo. CITÁT - (SAM DUMM) - Vole, tohle je tedy obrovskej systém metra........... Otázka na téma, co se stane s metalovým vzdorovitým duchem, když se spojí s Japonskou kulturou ? Příkladem jsou určitě skupiny Visual K nebo X-Japan. Zastávka třetí INDIE - Mumbai - Bollywood. CITÁT - Všechny Indické děti poslouchají remixy..........- nebo Metal. Příklad skupin - Prakald nebo Bhayanak Maut. Zastávka čtvrtá Beijing - ČÍNA. Čína je domovem 20% lidské populace a asi 90% výroby Metalových triček. Vlnu Metalu tu zvedla skupina Tang Dynasty. CITUJI - V Číně jsem našel Metalovou scénu, která vytváří tu nejtemnější a nejextrémější hudbu, kterou jsem na své cestě slyšel : Sam Dumm. Příklad skupina - Ritual Day. Zastavení páté Jakarta - INDONÉSIE. Jedna z nejchudších zemí s největší muslimskou populací na světě. Ikdyž v Indii a Číně ještě nebyl žádný velký Metalový koncert v Jakartě i přes tvrdou diktaturu již několik koncertů proběhlo. Existuje i místní Metalová scéna. Příklad - Siksakubur nebo Seringai. ZAJÍMAVOST - Zatím co byl v Evropě Metal postrachem komunistů, jako kapitalistická metla je v Indonésii brán metal jako komunistická hudba. CITÁT - Po koncertě Metallici v roce 1993 diktatura zakázala všechny Metalové a Rockové koncerty. Až do roku 1998 do Velké revoluce. CITÁT - Skupina Tengkorak se snaží svou Metalovou hudbou vyjádřit nesouhlas proti kapitalistickým zemím.......... Zastávka šestá Jerusalem ISRAEL. CITÁT - Víc se bojím života........... Israelský Metal je dobře poznat ze skupin Arallu nebo Salem. Hodně se tu omílá kontroverzní píseň skupiny SLAYER "Angel of Death". Setkání sedmé mělo být v IRÁKu, ale dokumentaristi nedostali vízum ani žádné jiné povolení vstupu do země. CITÁT - (SAM PENN) Škoda, z této země jsem dostal nejvíc e-mailů od Metalovejch fanoušků.......... Setkání osmé Dubai ARABSKÉ EMIRÁTY. Desert Rock - Jediný Metalový festival na Středním Východě. Tady to žije. Zastávka poslední nás zavede zpět do Indie, kde proběhne historicky první Metalový koncert v této lokalitě. Tím poctěným jsou Iron Maiden. CITÁT - Metal lidi spojuje, nehledě na jejich kulturní, politické nebo náboženské vyznání.......... Naprosto jedinečný dokument o globálním Metalu *****. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

O Global Metalu jsem se dozvěděla přes Tang Dynasty, takže zjištění, že metal se poslouchá a hraje i tam, kde by ho člověk vůbec nečekal, pro mě překvapivé není... (Čínskou rockovou a metalovou scénu pozvolna - velmi pozvolna, protože s jedním dobrým albem vydržím kolikrát týdny až měsíce - objevuju už pár let...) Nicméně jsem téhle hodince a půl filmového materiálu velmi vděčná za spoustu zajímavých tipů pro download sessions během dlouhých zimních večerů a možná ještě vděčnější za to letmé setkání s metloši celého světa. Headbangers of the world, unite! ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak se mám vyjádřit......Jsem ohromen tak vynikajícím dílem. Autor procestoval opravdu značnou část světa, aby se zblížil s metalovou kulturou v zemích, kde bych to ani já sám nečekal. Taková Indie a Indonésie, Arábie a Čína... Je to neskutečné... Dokonce i Izrael... Což mě na jednu stranu rozesmálo. Neboť tak samozřejmě nesmělo chybět naříkaní židů o "zvěrstvu holokaustu". Jako odpověď na to byla zmínka o mých velmi oblíbených Burzum a Vargu Vikernesovi. Pro mě je velké mínus, že se o severském Black metalu autor zmínil pouze při takové situaci. Přitom právě severský Black Metal má v historii metalu své velké místo. Ale I tak jsem v žádné případě nebyl zklamán. Dokument měl opravdu grády. Rozhovory se známými osobnostmi jako Tom Araya, Lars Ulrich, Max Cavalera a Bruce Diskinson, byli pravdovou perličkou autora, který je skutečně možná tím největším fanouškem metalu na světě. Už jen kvůli tomu co se mu podařilo a co dokázal. Ukázat metal ze všech stran a procestovat kvůli tomu celý svět. Metal je i pro mě neodmyslitelnou součástí života pocílitl jsem opravdu obrovsé nadšení při sledování. I přes absenci o severském Blacku, dávám v každém případě za 100% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Zní to, jako když za řevu leteckých motorů bičují divoká zvířata. Mastňák třese hrncem plným kamenů a blije u toho do kovové roury." Tolik k názorům mého fotra, který se svého času decentně rozplýval nad tím, když Brouci spustili na svou dobu brutální "All my loving". Dříve jsem vždycky jen pohrdlivě pohodil mastnou, bujnou kšticí a poslal ho do hajzlu! Teď už nemám moc čím pohazovat, ale do hajzlu jej posílám furt. A vsadím se, že podobnými "vtipnými" bonmoty jej kdysi častoval i jeho fotr, jenž se cítil jako největší frajer, když žoviálně protáčel babku u nějakého, tehdy kůl extravagantního, swingového kvarteta. A tak to jde z generace na generaci. I já, když teď slyším nějakého DJ Pitchuse s kšiltovkou dozadu, jak za konstantního duc duc techno trancu hobluje vinylové desky a čtrnáctky napuštěné extází se u toho můžou posrat, intenzivně přemýšlím, jak udržím své děti od téhle kakofonie disharmonického šílení. No, až tak to zas neprožívám! Mám totiž kovové srdce, bořím zdi Jericha a vím, co je Zákon, který nás všechny drží v jednotě svobodné! Ať už ťaman, arabáš, židák, pandžábský kočovník nebo normální člověk, "We need it as a liquid in our veins instead of blood!!!!" ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama