Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenkou se nikdo nerodí, milenku z vás musí někdo udělat...Hlavní hrdinky tohoto britského miniseriálu jsou čtyři kamarádky a atraktivní ženy kolem třiceti - doktorka Katie, jejíž dlouholetý pacient a milenec právě zemřel na rakovinu a ona se začne sbližovat s jeho synem; právnička Siobhan, která se necítí být ve svém manželství zrovna nejšťastnější a jejíž kolega z práce ji neúnavně svádí; svobodná Jessica, která si užívá nevázaného sexu plnými doušky a Trudi, které zemřel manžel při 9/11 a ona zůstala sama s dětmi. Dříve nebo později se každá z nich stane něčí milenkou...jak to ovlivní jejich životy, rodinu, kariéru? (Sofia)

(více)

Recenze (19)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Britská umírněnější a dramatičtější verze Sexu ve městě, která ale také působí mnohem věrohodněji. Každou z hlavních hrdinek bych si klidně vybrala jako svoji kamarádku. Seriál má eleganci, vtip a šmrnc a chytil mě za srdce. Pevně doufám, že BBC natočí ještě pokračování (zatím má série 6 dílů). Update pár měsíců později - pokračování je tady, druhá řada a dalších šest epizod. Druhá řada je ještě o chlup dramatičtější a hraje spíše na smutnou notu, ale je to opět návykové a já pevně doufám, že se dočkáme i řady třetí. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Britům se zase jednou něco povedlo :-) Tenhle seriál má spád, švih, vtip a chvílemi to vztahově opravdu jiskří. Všechny čtyři kamarádky jsou moc fajn, fandím jim bez výjimky. Je tu v komentáři narážka na podobnost Sexu ve městě, ale protože jsem nebyla schopná dokoukat ani 2 díly v celku (nemůžu si pomoct, ale tenhle seriál mě opravdu hodně nebaví, takže promiň, Sofie), já ji tam rozhodně nenacházím... A tady... tady už netrpělivě čekám, že se BBC 'pochlapí' a roztočí i 3.sérii... o čemž zatím ani vidu ani slechu! ()

Reklama

Muff 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou jsem usedl k bedně a koukám, nějaký seriál. No, pravda, první čeho jsem si všiml, a co mne - skoro zapřísáhlého nediváka TV - donutilo zůstat civět, byla moje oblíbená dokonalá Orla Brady. A musím říci, že jsem byl příjemně překvapen. Po třech sériích: zábavný, přirozený, realistický. Nabízí se srovnání se Sexem ve městě nebo Zoufalkami, ty mi v porovnání s Milenkami připadal přehnané, kýčovité a nerealistické (sorry SB, nemůžu si pomoct, tvůj komentář pak sedí i na Zoufalky nebo Sex). Jasný, je to hlavně o ženských, ale první díl mne zaujal, otevírá nové otázky a (proti všem možným klišé, kdy si postava nechá tajemství tak dlouho, že když ho konečně někomu řekne, otočí mu život naruby, zkomplikuje, co se dá, a způsobí nějakou novou dějovou zápletku či zvrat) postavy se chovají tak, jak by se chovaly i v životě - nejistota, svěřování kamarádkám, náhody, nesoulad, souznění i jiskření. Ženský nejsou překrásný a dokonalý, jsou prostě normální, takové můžu potkat i venku na ulici. Třetí série začne na vážnou notu, už není tolik o lovení, ale o životě, který se může dost zkomplikovat (peníze, nemoc, ztráta času, intimity, důvěry). Sice mi trochu vadil ten oslí můstek s dcerou na konci, ale čert to vem. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Mám ráda britské filmy i seriály. Když jsem měla možnost dívat se na BBC Prime, nenechala jsem si nikdy ty dobré ujít. Teď už tu možnost nemám, tak alespoň někdy sleduji ty, které se vysílají na českých kanálech. Dabované verze mě ale tolik neoslovují. Když jsem viděla první díl Milenek, říkala jsem si, konečně zase jeden dobry britský seriál v ČT. Ale každý další díl se mi zdá slabší a slabší.... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Vím, že někteří uživatelé ze zásady nehodnotí na základě shlédnutí prvního dílu. Já také ne, pokud k tomu nemám zvláštní důvod, ale zde jej mám - mne to nebavilo! A to mám ráda britské sitcomy a seriály - např. typu Coupling. A u Milenek jsem čekala něco podobného a dostala jsem jen slabý odvar všeho, co už někdy v televizi na toto téma běželo (milenci, vztahy, sex, mluvení kolem). Kde je pověstný britský humor, drive, nadhled? No ano, dám tomu ještě šanci a případně zreviduji, ale zatím to vidím jako zklamání, čekala bych, že první díl by měl navnadit, něčím svést, nebo aspoň naštvat, zde se u mne nestalo ani jedno. I po pár dalších dílech: nechytlo mě to. A čekat na další řady, jestli se to vzpamatuje? Tak tolik šancí nedávám...Myslím, že v dnešní době, kdy nabídka seriálů převyšuje poptávku, holt musí "ten pravý" chytit brzy zkraje, jinak v řadě čekají desítky dalších. Tady u mě chemie nezafungovala a já zůstanu u Zoufalek, Sexu ve městě a spol. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama