Reklama

Reklama

Marta právě dokončila studia literatury, ale stejně jako mnoho jiných vysokoškoláků si může o práci v oboru nechat jen zdát. Chvíli vydělává jako baby-sitter, ale nabídka nastoupit do telefonní centrály firmy Multiple, která zásobuje domácnosti přístroji na čištění vody, se jí zdá lákavější. Octne se tak v neznámém světě řízeném propracovanými metodami pobídkových prémií, motivačních SMS, hromadných ranních rozcviček pro dobrou náladu, nácviku firemních sloganů a hesel, povzbuzování zaměstnanecké morálky a rafinovaných trestů. Ve světě na pohled bezchybném a usměvavém, ale nelítostně rozdmýchávajícím v mladých lidech, kteří tu pracují jen na smlouvu, řevnivost a obavy ze ztráty místa. Inspiraci ke svému grotesknímu a tragikomickému filmu našel Paolo Virzì v knize Svět by měl vědět, kde sardinská autorka Michela Murgiová líčí situaci mladých Italů, které po náročném vysokoškolském studiu nečeká nic jiného než příležitostná zaměstnání a strach z budoucnosti. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Italská komedie má světu stále co říct. Po zlatých časech neorealismu a "růžového" neorealismu, přišlo období "italské komedie". Sedmdesátá léta se nesla ve znamení sexy komedií a léta osmdesátá přinesly "ztřeštěné" komedie. V současné době má nejen italská komedie vedle masivní produkce amerického filmu obtížnou pozici. Ale I v tomto nerovném souboji si italská komedie buduje své místo na slunci. Tento snímek je toho dokladem. Běžný život, který čeká většinu mladých je tu vykreslen místy možná až přehnaně, ale o tom komedie je. Když k tomu přidáme nádhernou Sabrinu Ferilli, je to pro mě jasné hodnocení. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Film o snahe nájsť si po vysokej škole prácu a miesto v živote. O dvoch tvárach ľudí. Tej, čo ukazujú v práci, a súkromnej - bez pretvárky. O talianskej komédii som mal predstavu, že je veselá a ukričaná. Toto bola skôr malá dráma s pár vtipnými chvíľami. Rozhodne sa ju oplatí vidieť, lebo pomerne realisticky reflektuje svet mladých zamestnancov. 75% ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie! Přitom řeší téma, které se dotýká snad každého. Takováhle práce a prostředí jsou pro mě docela noční můrou! K tomu pěkný a sympatický Italky :-). Víc si od komedie skoro nejde přát... ( 44. KVIFF ) ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Velmi absurdní abusrdno na absurdnátou. Tenhle snímek mi vyloženě kápnul do noty. Příběh z call-centra, kterému neni nic svaté a opravdu velmi dobře se zasmějete a přitom i zamyslíte. Takhle se maj natáčet postmoderní komedie. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Námět se mi líbil (asi proto, že se mě celkem dotýká :-), ale vlastní zpracování místy dost ujíždělo do absurdna. ()

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Brilantní popis současného systému vymývání mozků ve firmách, jejichž cílem je vyždímat zaměstnance a pak je jako kus hadru odhodit, a vydělat na čemkoli bez jakéhokoli náznaku mravnosti. Bezskrupulóznost je cíl, slabost se nepřipouští, chyba se nepřiznává, vše děláme nejlépe, komu to nevoní ať vypadne, je-li zaměstnanec, nebo nakupuje jinde, je-li ,,pouhý" zákazník. Kritik je nepřítel, u nás je vše dokonalé, jinde to dělají špatně, ale ne u nás. ()

Reklama

Reklama