Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (267)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto je uz kultovka so zosnulym Bruce Leem,kung-fu narez v plnej krase a Chuck Norris musel byt velmi sklamany,pacilo sa mi to...:-) ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Viděla jsem už třetí film s tou samou zápletkou, tím samým scénářem, těmi samými herci... akorát se to jmenuje jinak a na konci je Chuck Norris. A bohužel tenhle přišel až třetí. Nejsem z toho unešená. ()

Joey(1) 

všechny recenze uživatele

Celý film je v podstatě jen o formě Bruce Lee, která je ale tak brutální, že to nakonec stačí... Souboj Chucka s Brucem vypadá jako když si hospodský bitkař střihne duel s profesionálním boxerem. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšité a údajně splněný sen Bruce Lee. Ale za to jak Bruce rozbil hubu Chuckovi ho budu milovat do smrti ;-) ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda navíc je za souboj s Chuckem Norrisem, který jediný má solidní parametry. Jinak je to na Brucovy poměry ohledně soubojů bídné, příběh žádný a dialogy nejstupidnější ze všech jeho filmů. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Bruce i Chuck v nejlepších letech.. dokonce ještě se svetrem na hrudníku! Jen jedinou věc dodnes nepochopím. Jak sakra Chuck mohl prohrát?! ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Jako o většiny starších filmů tohoto žánru je tu skvěle předvedeno bojové umění, ale děj celého filmu je velice špatný a najivní. Navíc kromě závěrečného souboje s Chuckem jsou všichni ostatní soupeři anti-bojovníci a je to spíše výsměch normálnímu myšlení. Finální zápas ale stojí za cokoliv, co se děje předtím. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejoblíbenější film od Bruce, na tomhle jsem začínal, nemůžete řešit kvalitu filmu jako takového, on je prostě točil jinak, je to prostě nesmrtelná klasika pro lidi co se zajímají o tohoto snad poloboha a o samotná bojová umnění, se svojí holkou bych se na to třeba nikdy nedíval :-) ale hlavně finále, Bruce lee vs Chuck Norris a COLOSEUM!!! ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že tam je třeba pár dobrých soubojů (tolik zase ne), když je to po všech ostatních stránkách tak debilní (a narozdíl od Chanovek i nevtipné), že se na to dá bez mentální úhony dívat snad jen ve změněném stavu vědomí (= zhulený). Na druhou stranu chápu, že možná právě to dělá z filmu pro některé kultovní záležitost. Pro mě ne. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Problém českého diváka je,že si neuvědomuje na jakej žánr kouká a co je v něm prioritou! Stejně jako u většiny filmů s Van Dammem,Jackie Chanem nebo Donnie Yenem tak i u filmů kde účinkuje Bruce Lee, určitě není prioritou nějaký propracovaný scénář,příběh nebo herecké výkony! Jde o sportovní výkony a bojové scény především! Mě u podobných filmů příběh ani scénář vůbec nezajímá!Zajímá mě bojový umění,fighty a jejich choreografie a totéž by mělo zajímat každýho,kdo si pustí film s Brucem a pokud tomu tak není,doporučuji sledovat jiné žánry...když jsem viděl nějakej film s Brucem víckrát a měl možnost to přetáčet,tak jsem si pouštěl hlavně bojové scény...u jeho filmů jsou argumenty typu ,špatnej scénář,režie nebo kamera tak zcestné,že to volá po návštěvě neurologa!!!Nebyl,není a nejspíš už nebude,někdo jako byl Bruce Lee a to z několika důvodů--->při jeho bojovém počínání byl vidět neuvěřitelný náboj,odhodlání,smysl pro detail a elegance....s jakou grazií on bojoval,to jsem u jinýho kung-fu bojovníka neviděl...a ty souboje teda až na nějaké trapné střihy(hong kong 1972)vypadaly věrohodně i když neměli k dispozici žádné počítačové úpravy...ta závěrečná scéna s tehdá neznámým Norrisem? PARÁDNÍ!! opravdu mi hlava nebere,co tady někteří hodnotí--->má o něco lepší filmy,ale když vidim ta jedno nebo dvouhvězdičková hodnocení a tupé názory,tak si tam hodim plnej počet!!! ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Do Ríma prišiel vyhladovaný, a tak sa zo zúfalstva prežieral aby mal následne sračky. Za celý film nemal čas sa prezliecť (žeby tie toalety?) . A čo jeho 20$, ktoré si poctivo uložil v banke, chudák ani na to si čas nenašiel aby si ich skočil vybrať. Znie to ako groteska alebo ako Bruce Leeho režijna prvotina ??? Vobec som netušil že kung-fu može byť natoľko vtipné a chvíľami doslova groteskné. Oceňujem Bruceov zmysel pre humor, najviac som sa počas sledovania tešil na tie časti medzi fajtmi. Keď sa vo filme nič nedialo a Bruce sa len trápne usmial alebo si odskočil... Nemožem hodnotiť v kontexte iných Brucovych filmov ale ako zoznamko to bolo veľmi svieže. Škoda že toho Bruce nemal príležitosť natočiť viac... ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Poněvadž je zde věčně mladý Bruce naneštěstí i sofistikovaným autorem celého silně dramatického příběhu, scénáře plného nečekaných zvrat(k)ů a zejména oduševnělých dialogů splachujících do rozbředlé latríny 90% celé stopáže díla, je bohužel nade vše zjevné, že jakmile mistr dokope, dopiští a kostmi dochrastí, rozleje se kolem něj beznadějně nedohledná a permanentní Retardoplocha, svou snaživou a zkostnatělou stupiditou zdatně konkurující i zdánlivě nedostižné bollywoodské megademenci (a to už je co říct). Škoda že se raději nedržel svého kopy-ta. A jako vždy potěší když borci po desítkách devastujících úderů kládou do hlavy, o stěnu, do rozkroku atd. se ve vteřině proberou ze mdlob a v poklidu odskotačí domů a druhého dne vypadají zase jako čerstvě a vesele nažehlení do prvních tanečních, připraveni pro další rány tyčí mezi oči. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Legendární souboj Chucka a Bruce. Co si budeme, příběh není úplný Scorsese a ani provedení, ale takový byl prostě Bruce a jeho kung-fu filmy. Dycky mne to bavilo a prostě ten konečný souboj je něco skvělého a kamera si to zandala pěkně. Tohle můžu vidět vždycky a nepřestane mne to bavit, pro mne i jeden z nej filmů Bruce. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film, který se mi několik hodin po skončení smrsknul jen na rozcvičku před finálním soubojem s Chuckem Norrisem...a na tu bitku samotnou. ()

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

Něco tak amatérského jsem dlouho neviděl, kamera, scénař, režie... na co si vzpomenete to bylo amatérský. s jednou velkou výjimkou a tou jsou skvělé bojové scény. Brece Lee byl skvělý bojovník a můžeme být rádi, že natočil alespoň tohle, jako důkaz toho co uměl. ()

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama