Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tang Lung, zvaný Dragon, prichádza pomôcť svojim krajanom priamo do kolísky európskej civilizácie, do Ríma. Vydiera ich miestna mafia, ktorá sa snaží zničiť ich rodinnú, azijskú reštauráciu. Snímok zo zlatého fondu hong kongskej filmovej produkcie. Klasika svojho žánru. Akčný, bojový film so slaboduchým scénarom, hlúpymi dialógmi a s legendárnym majstrom kung-fu Bruce Lee v hlavnej úlohe. Ten vo finálnej scéne, v ruinách Kolosea, nakope aj mladého Chucka Norrisa, ktorý si tu zahral zápornú postavu amerického nájomného bojovníka Colta. *** ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo Bruce Leeho, označil bych film za ubohou slátaninu pro videopůjčovny. Scénář podle klasické šablony má za úkol pouze udělat v "příběhu" místo pro několik šarvátek. Bruce Lee naštěstí válí. Když si uvědomíte, kolik střihů, kaskadérských výkonů a digitální triků potřebují tvůrci dnešních bojových filmů, tak musíte výkon této legendy jednoznačně ocenit. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Problém s tou hŕstkou filmov, ktoré legendárny Bruce Lee za svoj krátky život stihol nakrútiť, je v tom, že hoci majú neopakovateľnú atmosféru, charizmatickú filozofiu (pre Brucea bojové umenia boli o filozofii, nikdy neslúžili na lámanie kostí) a akčné scény plné úžasných choreografických kúskov (a nunčakov!), sú tieto projekty po príbehovej stránke diplomaticky povedané nenápadité, po hereckej stránke otrasné (áno, vrátane Brucea Leea) a po technickej stránke obdivuhodne amatérske (neštudoval som strih, kameru a ani osvietenie scény, ale ak hercom nevidíte do tvárí, lebo ich majú na vzdialenosť štyroch metrov rozmazané, tak to študovať ani nemusíte a viete, že to tak nemá vyzerať). Ale Chuck Norris je Chuck Norris. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má veľmi dobrý príbeh o majstrovi bojových umení, ktorý priletí do Talianska pomôcť blízkym s reštauráciou, ale zistí, že miestna mafia ju chce získať za každú cenu a tak sa ich bojovník rozhodne zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, film dobre funguje aj mimo akcie a stále sa je na čo pozerať, ale dojem trochu kazí, že celý film pôsobí tak naivne, ale to je pre filmy tohto typu a tejto doby typické, takže to nie je nič prekvapujúce. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Súboje sú presne v štýle Bruca Leeho, takže pôsobia veľmi efektívne, nechýba im rýchlosť a tvrdosť a poteší, že väčšinou je protivník väčší a namyslenejší, takže jeho rýchle zneškodnenie je o to príjemnejšie. Najviac sa mi páči všetka akcia za reštauráciou, súboj v mafiánskom sídle, ale aj finálny súboj. Herecké obsadenie je celkom slušné, okrem Bruca Leeho zaujme aj jeho priateľka a Chuck Norris v menšej úlohe, ale ostatní záporáci sú veľmi slabí a opäť musia niektorí zbytočne prehrávať. Réžia a technická stránka sú úplne obyčajné, čo je ale pre tento typ filmu plne dostačujúce. Cesta draka má zo všetkých filmov Bruca Leeho najlepšie podaný príbeh, ktorý baví aj mimo akcie a najzaujímavejšie súboje, takže ho mám zo všetkých jeho filmov najradšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 75%. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snímek s nějdražší akční scénou v historii kinematografie! Nevěříte?!? Tak si jen představte jakou astronomickou částku museli vyplatit Chucku Norrisovi za jeho "první" (první?) totální porážku! Chudák Chuck Norris, musel po uvedení filmu velmi trpět... A jeho chlupy na hrudi taktéž! :( Ale teď už vážně. Vlastně moment, to ani nejde! :-D Cesta draka je totiž samo o sobě velmi vtipné akční béčko u kterého zamáčknete nostalgickou slzu nad fenomenálností Bruce Leeho a nejenom to! Až spatříte ty čínské gangstery v teplákách, ve kterých asi v té době neměli gule doprava, tak půjdete do kolen. A nesmím zapomenout také na scény při nichž si v mysli jenom řeknete: "WTF?!". Koneckonců, jedná se o kultovní záležitost, která milovníky akčních braků s fantastickým Brucem Leem s jistotou zahřeje na srdéčku! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Film v Hongkongu trhal žebříčky návštěvnosti a s náklady 130 000 hongkongských dolarů vydělal osmdesát pět milionů dolarů amerických. (Hans.)
  • Interiérové scény se nenatáčely v Římě, ale v Hongkongu a to dokonce i závěrečný souboj v koloseu. Při boji Bruce Leeho a Chucka Norrise jdou jasně vidět malované kulisy. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama