Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

O filmu Cesta draka se říká, že je to nejlepší film mistra bojového umění Bruce Lee. To si já osobně nemyslím, ale i tak se jedná o maximální kung-fu zábavu. Je to film spíš pro fanšmejkry a řadový divák si ho zřejmě tolik neužije. Mně možná trošku vadila ta komediální složka a neschopná mafie, která se snažila hlavního hrdinu zastrašit. Vše ale vynahrazuje Chuck Norris a jeho závěrečný souboj s Bruceem Lee, který se odehrává ve stínu římského Kolosea. To je opravdová lahůdka a zápis mezi nejslavnější scény filmové historie. V rámci akčního žánru určitě. Jinak - Bruce Lee před kamerou, za kamerou i jako scénárista. Autorský snímek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cinske veci typu cchi, draky a kung fu ma vzdy dlhodobo uspesne obchadzali, ale pred nejakymi 7 - 8 rokmi som si pozrel jeden film s Bruce Leem na cele. A aj to na radu a naliehanie kamaratov. No a myslim si, ze kopa stvor a pat- hviezdickovych hodnoteni nie je namieste. Za prve, scenar k filmu je doslova primitivny, k tomu otrasne herecke vykony a katastrofalna rezia /ked na vzdialenost 4 metre nevidite hercom do tvare - lebo su rozmazane - musi byt nieco spatne ..../. Tieto 3 mnou spomenute veci tahaju film vyrazne nadol. Cele je to nehorazne nudne, az zaverecna bitka medzi tymi dvoma /Lee a Norris myslim..../ si zasluzi, aby som filmu dal 50 % ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jasný a jediný ťahák a tým je súboj Bruce Lee vs Chuck Norris. Ani jeden nevedel hrať, čo platí stále najmä u Chucka, pretože Bruce neskôr vychytal dramatickú pózu. Celý film je v podstate len prešľapovanie na mieste striedané s drobným posúvaním sa smerom dopredu. Tak vyzerala vtedajšia producentská stratégia. Diváka nechať pekne čakať a čakať, a na záver ho ohromiť niečím sehr cool. Norris vtedy ešte hladko oholený, ale odhaľujúci medvediu hruď a Bruce Lee predvádzajúci zvuky celého dažďového pralesa. Pre moje detstvo nevyhnutná filmová skúsenosť. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale Cesta draka si bohužel nezaslouží vyšší hodnocení. Bruce je sice sympaťák, ale většinu filmu se snaží hrát si na komika a výsledkem toho je, že chvilkama působí jako retard. Navíc byl asi tak unešený ze svého režijního debutu, že mu vůbec nepřišlo, že scénář vyprávějící nám o strýčkově vydírané restauraci je naprosto debilní a tak nás místo akce po celou dobu cpe zbytečnými prázdnými žvásty. I to by se ale dalo zkousnout, kdyby nám to pak aspoň vynahradil v efektních soubojích. Ty se ale bohužel až na finální bitku s chlupatcem Norrisem nekonají, a tak si z Cesty draka místo úžasného zážitku z pohledu na umění téhle kung-fu legendy odnášíte pouze pronuděných sto minut a slastný pocit z toho, že Chuck Norris konečně dostal pořádně na prdel. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Moje prvé dávne zoznámenie s Bruceom Leem. Samozrejme, že na prvom a poslednom mieste sú efektné kung-fu súboje, ktoré držia tento film v nadpriemere. Zasadené do zaujímavého prostredia zrúcaním antického Ríma. Príbeh je aký je, jednoduchý a veľmi naivný, ale v podstate spĺňa to čo má. Dokonca niektoré humorné prvky sú celkom vkusné. No a na konci je kultový súboj Brucea s dalšou martial arts legendou - Chuckom. Po každom jednom zhliadnutí filmu som mierne dúfal, že Chuck bude odolávať lepšie, resp. bude súboj vyrovnanejší. To by ale film nemohol režírovať sám Bruce. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)
  • V kantonské verzi filmu Bruce Lee nadaboval cizince ze zločineckého gangu. (Caelos)
  • Bob Wall se do filmu dostal vlastně náhodou. Přiletěl společně Chuckem Norrisem jako kamarád. Když ho Bruce Lee uviděl, řekl: "Fajn že jsi tu, mám pro tebe roli!" (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama