Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (267)

Ivoshek

všechny recenze uživatele

Film jsem (až na kultovní scénu s chlupatým Chuckem) neviděl, takže nebudu hodnotit. Spíše bych si dovolil takovou perličku - čínské občanské jméno Bruce Lee je Li Xiao Long, čili Li (příjmení, znamená to Švestka) malý drak (dráček). ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Koloseum posloužilo jako nikdy.... Bruce Lee byl bojovník v tom pravém slova smyslu a Chuck Norris na to doplatil opravdu silně. Ve svém autorském odkazu se chopil režie a dokonce i scénáře. Jeho bojové umění perfektně vynikne i v dnešních časech samolibého Lundgrenova máchání bouchačkou, jenže jinak si tenhle kultovní chlapík prostě neví rady. Jeho režie je tápáním po památkách doma v Hong Kongu určitě exotické Itálie a scénář lavíruje od vtipných vsuvek (Bruce nebyl marný herec, ale přehrává děsně) po nashromáždění co nejhojnějšího počtu postav a jejich následného mluvení z cesty (tyto chvíle jsou dost útrpné). Proti akčním scénám a té závěrečné v první řadě člověk neřekne slova. Naneštěstí jenom o tom ten film není a Bruce Lee nahlodává diváka, když spustí první bitku až po dlouhé půlhodině. Uznávám historické kvality, kapesníčky pamětníků a originalitu (kamera je šílená, ale super). Jenže dneska to chce i trochu pochopení, jinak bych šel ještě o něco níž. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že vás legendární film utahá natolik, že už ze souboje extra zarostlého Chucka a vysvaleného Bruce nemáte naprosto nic. V hlavní roli neherci, nedoostřující kamera a pitomý scénář. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee, místy parodující sám sebe, Chuck Norris zamlada, krásné lokality Říma a klasický závěrečný souboj, který v podstatě stanovil jasná pravidla pozdějších soubojů. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Brucem Leem a nedopadlo to vůbec špatně. Samozřejmně jsem o Leem toho hodně slyšel ale jeho filmům jsem se vyhýbal z prostého důvodu a to, že nemusím hong kongské filmy. Jenže jednou ten čas příjít musel. Tento film je povedený. Jednoduchá zápletka, která má hlavu i patu. Bruce Lee, tedy, co ten předvádí, co se bojového umění týče, to není možné. Taková rychlost, taková síla!! Je velká škoda, že zemřel tak předčasně. Všechno na mně působilo dost dobře, až tedy na jednu vyjímku a to v podobě Chucka Norrise. Když se tam objevil poprvé, no dobře!! Ale poté, když ukázal svá chlupatá záda, tak se mi chtělo dost hodně smát!!! Cesta draka určitě patří mezi klasiku žánru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Posledný film Bruce Leeho. Naštastie asi aj jeho najlepší. Ako režisér , scénarista a herec dokázal rozohrať úžasný príbeh ktorý nepostráda akciu a kupodivu ani silný príbeh ktorý je obohatený o štipku humoru o ktorý sa stará Bruce a samozrejme Chuck čo je veľlký srandista a ľudia ako Carrey alebo Myers sa majú od neho čo učiť. Brucove herectvo je založené hlavne na mimike a gestika a uvedomuje si to a naplno to využíva, ostatný mu zdatne sekundujú až teda na pracovníkov reštaurácie ktorý mi mierne liezli na nervy ale celkové spojenie a hudba , stih, a súboje sú prepracované takže som vlastne celkom spokojný-Chuck forever! ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Neskutečně komický příběh i herecké výkony, nostalgie na mě v tomto případě neplatí, slušné hodnocení dávám jen kvůli Bruce Leemu, chlupáči Chucku Norrisovi a střihači filmu, který má rád kočičky. Kdo neviděl, neuvěří. 5/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jasný a jediný ťahák a tým je súboj Bruce Lee vs Chuck Norris. Ani jeden nevedel hrať, čo platí stále najmä u Chucka, pretože Bruce neskôr vychytal dramatickú pózu. Celý film je v podstate len prešľapovanie na mieste striedané s drobným posúvaním sa smerom dopredu. Tak vyzerala vtedajšia producentská stratégia. Diváka nechať pekne čakať a čakať, a na záver ho ohromiť niečím sehr cool. Norris vtedy ešte hladko oholený, ale odhaľujúci medvediu hruď a Bruce Lee predvádzajúci zvuky celého dažďového pralesa. Pre moje detstvo nevyhnutná filmová skúsenosť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film na Brucove pomery obsahuje netypicky veľkú porciu humoru. Bruce sa snaží gúľať očami a strúhať rôzne grimasy. Skoro som mal pocit, že sledujem nejakú Jackie Chanovku do ktorej niekto omylom obsadil Bruca. Bruce to okrem bitiek ani nepredvádza svoje klasické gestá a pôsobí skôr ako ňouma namiesto nejakého váženého majstra. Bohužiaľ Bruce príliš vtipný komik nebol, takže prvá tretina filmu, ktorá sa venuje hlavne humoru pozostávajúca často z doslova záchodových vtipov, mi pripadala strašne nudná. Následne sa konečne rozpútajú bitky, ale polovica z nich mi už pripadala za zenitom. Choreografia je jednoduchá a ku kontaktom často nedochádza. Súboj s legendárnymi nunčakmi ma nebavil vôbec. Príliš som neveril, že Bruce protivníkov aspoň raz fakt trafil. Našťastie v poslednej tretine sa úroveň bitiek radikálne zlepšila. Záporáci Robert Wall a Ing-Sik Whang predvedú stále parádne kúsky. No ale to nás ešte čaká finále s legendárnym Chuckom. Síce nahladko oholeným, ale na hrudi s hustým trávnikom, ktorý mu poriadne prehrabne aj Bruce. Chuck už v tej dobe nemal evidentne problém si zo seba robiť srandu. Ich bitka je doslova súboj titánov a je škoda, že Chuck už nič tak dobré v ďalších filmoch nepredviedol. Hlavne vďaka bitkám z poslednej tretiny dávam aj štvrtú hviezdičku, lebo keď sa vo filme nikto nemláti, tak je to už dosť veľká nuda. 7/10. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je to hrozná chujovina, ale za ty vytržené chlupy Chucka Norrise...:o) Neb jak praví klasik: "Chuck Norris prohrál jen v jediném filmu a ten měl nejdražší speciální efekty všech dob!" ()

erl 

všechny recenze uživatele

I po těch letech skvělý film. Viděno již nespočetněkrát. Při závěrečném duelu s Norrisem mi vždy tuhne krev v žilách... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee v jedné ze svých nejlepších rolí, a Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů dob ve stínu římského Kolosea. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snímek s nějdražší akční scénou v historii kinematografie! Nevěříte?!? Tak si jen představte jakou astronomickou částku museli vyplatit Chucku Norrisovi za jeho "první" (první?) totální porážku! Chudák Chuck Norris, musel po uvedení filmu velmi trpět... A jeho chlupy na hrudi taktéž! :( Ale teď už vážně. Vlastně moment, to ani nejde! :-D Cesta draka je totiž samo o sobě velmi vtipné akční béčko u kterého zamáčknete nostalgickou slzu nad fenomenálností Bruce Leeho a nejenom to! Až spatříte ty čínské gangstery v teplákách, ve kterých asi v té době neměli gule doprava, tak půjdete do kolen. A nesmím zapomenout také na scény při nichž si v mysli jenom řeknete: "WTF?!". Koneckonců, jedná se o kultovní záležitost, která milovníky akčních braků s fantastickým Brucem Leem s jistotou zahřeje na srdéčku! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánri je to výnimočné dielo a je zrejmé, že nebolo natáčané preto, aby sa pri ňom meditovalo, ale zabávalo. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný kung-fu film, který má pěknou choreografii, nezapomenutelný souboj s Chuckem Norrisem a klasický prostý příběh. Za mě 80% :) ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Já bych ani tak nekritizoval špatný scénář (to bývá v jistém smyslu často kladem hk filmů), ale prostě fakt, že v Římě se jaksi pro Bruce nevyskytují vážní soupeři. Jistě, že on nikdy nedostává nakládačku a je jednička od začátku, nemusí tudíž půl filmu trénovat a může se tak cele věnovat práci na mytologizaci sebe sama, ale když poti němu stojí banda italských hipíků vedená plesnivým dědkem jehož hlavním pohůnkem je teplý číňan? A pak se nakonec zjeví Chuck, který vůbec není záporákem, ale najatým férovým chlapíkem, a přesto je až nemilosrdně zlikvidován? sice první pořádný souboj, ale sympatie k bruceovi tu skoro polevují. no tedy jak jsem se těšil, tak je to velmi rozpačité... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..celkom ma fascinuje, ake postavy bruce hra..taky mily, tichy usmievavy..drsnak..posobia trochu priblblo..ale z neho samotneho taky pocit nemam..najma ked kuknete, co secko ma pod palcom a ako to vyzera.. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem moc bojových filmů. Možná, že by šly napočítat na prstech jedné ruky. Zdaleka neznám všechny legendy tohoto žánrů a všechny filmy, které ho ovlivnily. Ale o Cestě draka jsem už předtím slyšel samé superlativy. Proto jsem rád, že to babička měla půjčené na DVD a já jsem to konečně mohl vidět. Musím uznat, že to byla nesmírně zábavná podívaná s třešničkou na konci v podobě dnes už legendárního souboje mezi Chuckem Norrisem a Brucem Leem . 75% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměr. Dneska už jo. Scénář je nudnej, prázdná režie, prázdný herecký výkony. Jediný zajímavý je teda jen ten kultovní jakože souboj Bruce Lee vs. na zádech chlupatej Chuck Norris. Hm. To je trochu málo jakože na celej kultovní film. A to jsem ho viděl i jako malej špunt, ale já byl odjakživa spíš na box než na asijský bojový umění. Hm. ()

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama