Reklama

Reklama

Silnice zpívá

Krátkometrážní
Československo, 1937, 4 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Pod značkou Baťa.
Trikový reklamní film na pneumatiky. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jméno Elmara Klose, které se tu vyskytuje, není náhodou. Vystudovaný právník tu zahájil své první filmové kroky. Nevím, zda je reklama jako filmový žánr podrobena zkoumání filmové historie; naopak je jisté, že v tomto případě jsme konfrontováni s jedním z prvních klasických a rovnou mistrovských děl. Své kvality všichni tvůrci mnohonásobně potvrdili později. V nejrůznějších žánrech, vždy však s pečetí vysoké kvality. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Čtyřminutová prvorepubliková reklama na Pneumatiku Baťa. Předválečné marketingové strategie uplatňovaly na dnešní dobu neuvěřitelné kalibry. Vyprávění o Pneu-Baťa, jež se vydá přímo z rukou kvalifikovaného dělníka do ulic metropolí sloužit svému pánu, atakovalo moje infantilní podvědomé archetypy - trochu se podobá příběhu o Koblížkovi, jak se kutálel do světa. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální reklama, která mě v průběhu těch několika málo minut stihla několikrát ohromit - mj. tím, jak brilantně filmařsky je to natočeno a tím, jak je to vtipné (málem jsem u toho v kině umřel smíchy). Nejlepší na tom ovšem je to, že osobně absolutně nepochybuju o tom, že ty baťovské pneumatiky fakt byly tak dobré, protože se prostě tenkrát ještě věci dělaly poctivě. Btw. strašně mi to připomnělo film Rubber - jsem skoro v pokušení se domnívat, že Quentin Dupieux musel tohle znát a použít jako inspiraci, jinak si tu zarážející podobnost nelze vysvětlit. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sotva stometrový film, ale čs. produkci by mohl být vzorem. Je v něm vše, co český film postrádá, dokonalý střih, lyričnost, která není banální. (Jan Drda) ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Beru to trochu jako filmovkový fail, že byl tento film zařazen do bloku představujícího české filmy Alexandra Hackenschmieda a zároveň promítán jako vycpávka před projekcemi. Ve chvíli, kdy jsem si měla tenhle filmeček užit jako ukázku kvalitní dobové reklamy, už jsem jej viděla asi tak popáte a jeho písničku proklatě nenáviděla... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná trošku delší než to mělo být, ale jinak geniální. Quentin Dupieux rozhodně nebyl první, kdo natočil film o živé pneumatice. Že by se inspiroval reklamami od Bati? Slabých 5* ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

No, ja toho síce mnoho o filmovej reklame v 30. rokoch neviem, ale vidí sa mi, že aj tu bol Baťa priekopník a my s našimi herečkami a modelkami, čo špúlia pery farebné a šťavnaté od MaxFactora alebo mihajú riasami od Maybelline nie sme zas až takí moderní ! ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Inka Zemánková která dala hlas pneumatice, byla samozřejmě ohromná. Úplně se mi její krása vybavila. Proto jsem si tu reklamu pustila několikrát po sobě. 🥰 ()

Reklama

Reklama