Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (62)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nečekaný a snad o to příjemnější zážitek byl pro mě Clint s kytarou, těžce nemocný a ještě jako svérázná chůva. Laskavost a do osvěžujícího vtipu zahalené prosté lidské pravdy o tom, že sen je mocnou hybnou pákou činu a taky že s přítelem jde leccos líp, to jsou obrovská plus tohoto filmu. Jen doufám, že počin, jakým je vydání Eastwoodovy kolekce, pomůže probrat diváctvo k hodnocení, jaké si Honky Tonk Man (ještě aby v ní byl) ZASLOUŽÍ !!! ..... (6.6.2006 - 59 nestydatých %) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Máme tu dva typy lidí. Jedni Clinta bezmezně obdivují a milují jeho filmy (do této skupiny patřím i já, ale pokusím se být nezaujatý). No a ti druzí jej považují za namachrovaného dementa bez kouska talentu (ale aby se neřeklo, s občasnými záblesky). No a na Honkytonk manovi se tyhle dvě skupiny setkávají. Zapadlý klenot vs. Clintova trapná exhibice s kytarou. Jako Clintův fanda jsem tušil ke které straně se přikloním. Honkytonk Man je velice překvapující film. Nikdy nevíte co se odehraje v další části snímku. Čekáte, že děj o cestě nemocného alkoholika a jeho synovce bude plný klišé o vzjemném se sbližování, plný patetických výlevů a zdlouhavých monologů. Chyba! Film by mohl mít klidně 3 hodiny a stejně vám to uteče rychle. Protože tam kde by jiný režisér nudil za pomocí melancholických záběrů to Cliint zvládne při jímavém vyprávění starého dědy o zničených amerických snech. Ale co bych vás zbytečně obíral o překvapení a pointy mnoha vtipných scén. Na slzy dojde taky řada, ale nejde o citovou vydíračku a když, tak jí Clint hned utne. Poněvadž Clint zná dávkování a tím je pro mně jak hereckou tak režíjní legendou, ať si kdo chce říká co chce... Nesmírně lidský film o fyzickém i duševním vyspění mladíka při cestě největší řiti USA (rozuměj Oklahomskou prérií) v období hospodářské krize... Doporučuji. Při tomhle podivně rozloženém hodnocení je ovšem otázkou ke komu se připojíte. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemnej a pohodovej film, neco mezi roadmovie, dobrodruznym a komedii. Zadnej slozitej dej necekejte, Clint se s kytarou vydava na konkurs a nez se tam dostane, musi se vyporadat s hromadou problemu, vetsinou jsou toho typu, ze je Clint ozrala a tak se dostava z maleru do maleru, z kteryho ho musi tahat jeho synovec, kteryho fajnove zahral Clintovo syn, docela se divim, ze se vic nevenuje herectvi. Jinak Clint tentokrat nema svoji typickou roli, sice je to porad frajer, ale zadnej velkej drsnak. No a film je taky o hudbe, sem si skoro jistej, ze ty pisnicky zpival samotnej Clint a i kdyz je na nem videt, jak se musi desne premahat, silene se u toho zpivani xichti a zpiva dost potichu, tak to zvladnul docela obstojne. Proste takovej pohodovej film s prijemnou hudbou a smutnym koncem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poklidnější starosvětská road movie s nádechem prašných rurálních zapadákovů, od (a pro) Clinta jak dělaná, o cestě dosluhujícího písničkáře se svým šoférem synovcem za poslední šancí do nashvillské Grand Ole Opry. Akorát dobrý mix humoru, vážna, folku a nostalgie + se blýskne skvělá vidlácká dvojka fízlů Snuffy & Jim Bob. Takže nízkoprofilovka, která určitě stála za přehrání a jen mě utvrzuje dohnat si postupně celou eastwoodovskou filmografii, nejen kde je v drsňácké poloze. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Daší režijní i herecký projekt mistra Eastwooda, tentokráte tak trošku jako rodinná road movie, trošku jako country hudební komedie, trošku jako hořce romantické drama - hlavně však jako americký příběh o americké svobodě a amerických snech... Myslím že je málo tak (v dobrém i špatném slova smyslu ;-) ryzích američanů v hollywoodské továrně na sny, jako C.E.... A tenhle film je ryzí a naštěstí příjemně nadprůměrný produkt téhle továrny. Nic víc a nic míň. Prostě zase jen další výborná >eastwoodovka< ... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před pěti lety řekl, že budu nadšeně sledovat road movie, jejímiž hlavními představiteli jsou otec a syn Eastwoodovi, asi bych si myslela, že se zbláznil. Ani dnes mi tento žánr není zrovna blízký, jenže Honky Tonk Man nabízí tu nepopsatelnou krásu a melancholii, která je pro filmy v Clintově režii tak typická. Nedá se říct, že by se od konceptu tradičního filmu odchyloval nějak silně, ale právě ty drobnosti proti tradičnímu pojetí mě vždy srazí do kolen. Takový ten moment, kdy byste čekali, že se hlavní hrdina zvedne ze země a vrátí se s hlavou zdviženou do boje (ke zpěvu), ale kamera ho jen sleduje, jak se opírá o stěnu a uvědomuje si, že to nezvládne. Chvíle, kdy má následovat jakési "happy ever after" a ono místo něj přichází rozčarování, které Clint zas rychle utíná, abyste si nepřipadali citově vydírání. Patří sem i na první pohled nedůležitý fakt; totiž že hlas u písní nahrávaných ve studiu patří skutečně Clintovi a že není jen předabován nějakým známým country zpěvákem. SPOILER: Dle IMDb Clint Eastwood zemře jen ve třech svých filmech. Proč já musela během jednoho měsíce vidět z +/- 65 Clintových filmů zrovna ty tři, kde jeho postava takhle skončí? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clintu Eastwoodovi se osm let po natočení filmu "Breezy" opět zachtělo natočit něco, co se vymiká jeho obvyklým žánrům - westernu a akční krimi. A uplatnil zde svoji druhou lásku - hudbu. A tak se zrodil "Honky Tonk Man" nádherné melodrama o těžce nemocném muži, který si chce splnit svůj sen, jeho synovci, který v životě chce něčeho dosáhnout a nejen hloupě česat bavlnu jako jeho rodiče a hlavně o hudbě. Ve filmu zazní několik nádherných písní přímo v Clintově podání. Herecky se o něm snad ani zmiňovat nemusím, ale za zmínku stojí jeho syn Kyle, který byl skvělý, škoda že nedostal více příležitostí. Režie je také naprosto dokanalá. Clint tam dal humor, ale jen trochu. Clint tam dal lásku, ale ne sentiment. Je to dojemné, nikoli však kýčovité a už vůbec ne hloupé. Závěr je neodolatelně smutný s tou nádhernou písničkou. Po skončení jsem si ji šel hned zabrnkat na kytaru. "Honky Tonk Man" má srdce. Pro mě, jako pro muzikanta, dvojnásobně veliký. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch počinů, které Clint natáčel pro své potěšení, bez ohledu na možné finanční zisky či ztráty. Ohromně silný a dojemný příběh o vážně nemocném kytaristovi, který se společně se svým synovcem vydává přes celou Ameriku do Nashvillu, aby si mohl splnit svůj sen. Eastwood sedí za kamerou a na filmu je to znát. Krásné scenérie na nás doslova dýchnou z obrazovky a divák se cítí tak nějak přítomen tomu dobrodružství, které se před ním odehrává. Jak rád bych cestoval s Redem a jeho synovcem po Americe. Snímek plný krásných písní, se silným závěrem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint je neskutečnej frajer a v tomhle filmu dokazuje že proklatě nízko nosí i kytaru. Závěr dojemný tak akorát jak si to samotný mistr přál. 70% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Film, který nepochopitelně a nespravedlivě zapadl navzdory muzice a navzdory výtečnému Cilnt Eastwoodovi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být obyčejná road-movie, ale to by ji nesměl dostat do rukou Eastwood. Jelikož se na filmu strašně těžko hledají nějaké chyby, což bude zřejmě dáno tím, že žádné nemá, dovolím si zajásat nad scénou posledního nahrávání. Eastwood nejen, že výborně zpívá, ale i skvěle pracuje s dechem, hraje nemocného tak přesvědčivě, že věříte, že má tuberkulózu. Tahle scéna je v mých očích vrcholem jeho herecké práce. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se narodil pro role všemožných tuláků. Ať už má u boku pistole nebo kytaru, tak mu to náramně svědčí a sluší. Dokázal tak udělat z road movie, která by byla nanejvýš průměrná, velice solidní divácký zážitek. Velice příjemný výlet na divoký západ do doby, kdy už přestal být divoký. Vůbec nesouhlasím s nominací na zlatou malinu pro nejhorší píseň. Naopak se mi ústřední píseň moc líbí, vždyť má neuvěřitelně chytlavou melodii. Těžko říct, zda si kluci strkali své šulínky jinam než se mezi homosexuály sluší a poškodili si tak sluch, ale nedovedu si jejich nominaci jinak rozumně vysvětlit. Nahlédnutí na hospodářskou krizi z pozice pouličního zpěváka je velice zajímavé. Dojde na loupeže, zatčení a sexuální zaučení nezletilých, které si člověk tehdy mohl koupit za dva dolary. Dnes už si člověk musí za pohlavní chorobu řádně připlatit (co tak vím z doslechu). V závěru se trošku zbytečně tlačí na vlnu sentimentu, ale jinak by to asi nebyl Clint Eastwood. Lepší 3 kousky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o týpkovi, ktorý odmieta zomrieť doma na prdeli za pecou, ale chopí sa posledných síl a ide žiť tak, ako to cíti. Spoločne so synovcom sa túlajú po kraji a rozdávajú veľké pravdy. Ak som mal pred časom po zhliadnutí Gran Torina pocit, že Clint herecky dozrel, mýlil som sa. Tento pán dozrel už dávnejšie a tento film je toho dôkazom. Vo dvojici s vlastným synom mu to šlo vynikajúco a mám pocit, že chlapi si rozumejú aj mimo placu. Zaujímavosť: Clint vie spievať a to celkom dobre. Dôkazom je chytľavá pieseň "Honky Tonk Man" ktorá sa objaví vo filme a pri záverečných titulkoch poriadne brnká na city. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chtiac nechtiac som bol nútený aj v tomto prípade jedne hviezdičku vziať. Nie je to zlý film, ale aj na druhý pokus prešiel mimo mňa. Zaujala ma v podstate iba ústredná skladba a k všetkému ostatnému, čo sa dialo na obrazovke, som nepocítil žiaden vzťah. Videl som niekoľko lepších filmov o nenaplnenej veľkej životnej túžbe. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Honkytonk Man je v Eastwoodově herecké filmografii  naprostý unikát, jako režisér se pouštěl do různých témat, ale road movie v rytmu country a bluegrassu rovněž nezapadá. Melancholická balada o nenaplněných snech jednoho tuláka, jejichž naplnění by možná svět ochudilo o jeho píseň života.  Náladovka, kde jsem struny  trochu déle ladil, ale v závěru mi přece jen vyšel krásný akord ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemná hudební road movie, ve které Clint představil svého syna a možná ho tím i popostrčil k jeho úspěšné hudební kariéře. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Groteskní pouť strýce a synovce obklopená komediální atmosférou mě příjemně překvapila. Ačkoliv tomuto Eastwoodovu méně známému dílu škodí krapet přemrštěná stopáž, jedná se i přesto o solidní podívanou. 70% ()

Reklama

Reklama