Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Jino 

všechny recenze uživatele

Clint jako správňácký ožrala se srdcem na pravém místě a s jasně osudem rozdanými kartami mě pobavil nadmíru dobře. Nejde však o nic převratného ve filmové tvorbě, ale ten rize dramatický konec byl výborným finišem a vynikajícím příslibem do pozdějších Eastwoodových režisérských majstrštyků. Jeho syn Kyle nebyl určitě také špatnou volbou a na plátně jim to spolu klapalo i za nepřízni trochu roztahaného příběhu o jedné cestě za splněným snem. 80% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nečekaný a snad o to příjemnější zážitek byl pro mě Clint s kytarou, těžce nemocný a ještě jako svérázná chůva. Laskavost a do osvěžujícího vtipu zahalené prosté lidské pravdy o tom, že sen je mocnou hybnou pákou činu a taky že s přítelem jde leccos líp, to jsou obrovská plus tohoto filmu. Jen doufám, že počin, jakým je vydání Eastwoodovy kolekce, pomůže probrat diváctvo k hodnocení, jaké si Honky Tonk Man (ještě aby v ní byl) ZASLOUŽÍ !!! ..... (6.6.2006 - 59 nestydatých %) ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je až nezvyklé sledovat Eastwoodův film staršího data, ve kterém Clint nikoho nezastřelí a o mrtvolu nezavadíme na kilometr daleko. O to příjemnější je potom moje překvapení z tohoto citlivého, vtipného i trochu smutného filmu, který mezi ostatními tituly Clinta Eastwooda zůstává - podle mě neoprávněně - zapomenut. A mimochodem, ústřední píseň je výborná! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch počinů, které Clint natáčel pro své potěšení, bez ohledu na možné finanční zisky či ztráty. Ohromně silný a dojemný příběh o vážně nemocném kytaristovi, který se společně se svým synovcem vydává přes celou Ameriku do Nashvillu, aby si mohl splnit svůj sen. Eastwood sedí za kamerou a na filmu je to znát. Krásné scenérie na nás doslova dýchnou z obrazovky a divák se cítí tak nějak přítomen tomu dobrodružství, které se před ním odehrává. Jak rád bych cestoval s Redem a jeho synovcem po Americe. Snímek plný krásných písní, se silným závěrem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jen se podívej, všechno je prach. Všechno je prach. My jsme to zničili." Prvních pár minut jsem si říkal, co že za slabotu to budu muset, v rámci s pokud možno kompletním seznámením se s Eastwoodovým dílem, přetrpět. Jenže čím víc minut filmu uběhne, tím je ten film lepší a lepší. Clint prostě nezklame. Eastwood tentokrát v trošku netypické roli coby country zpěvák v zajímavé retro, silně naturalistické a zemité, humorné road movie říznuté hudebním dramatem. Návštěva bordelu, dva policajti zatýkající Eastwooda a Eastwood coby zloděj v obchodě, jsou nezapomenutelné scény. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se natáčel v deltě řeky Sacramento v Nevadě, v Kalifornii a také v Nashvillu. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood jako Red Stovall ve filmu zazpívá písně „When I Sing About You“, „No Sweeter Cheater Than You“ a „Honkytonk Man“. Na originální soundtracku k filmu je ještě písnička „In The Jailhouse Now“, kterou s Eastwoodem zpívají Marty Robbins (zahrál si v malé roli jako Smoky), John Anderson a David Frizzell. (Rominator)
  • Eastwood si předlohu od spisovatele Clancy Carlila přečetl krátce po jejím vydání a autora osobně požádal, aby sám napsal filmovou adaptaci své knihy, přestože Carlile do té doby žádný scénář nenapsal. Práce na scénáři trvala 6 týdnů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama