Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Zajímavosti (7)

  • Honkytonk Man je dost možná ten nejskromnější a nejméně nákladný film, který Eastwood pro studio Warner Bros natočil. Zároveň jde o jistý projev shovívavosti ze strany vedení studia vůči Eastwoodovi, který tak dostal šanci natočit tento neobvyklý opus, který dopředu neměl příliš velké preference na kasovní trhák. Vedení studia se však jejich trpělivost a prozíravost vyplatily a Eastwood jim svými filmy přinesl do budoucna obrovské zisky. (ClintEastwood)
  • „Postava Reda Stovalla je jakási koláž. Je to směsice Hanka Williamse, Reda Foleyho, Boba Willse a všech dalších country zpěváků, kteří se rádi napili whiskey, život trávili na cestách a nakonec sami sebe zničili,“ popsal jednu ze svých nejzajímavějších rolí Clint Eastwood. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood jako Red Stovall ve filmu zazpívá písně „When I Sing About You“, „No Sweeter Cheater Than You“ a „Honkytonk Man“. Na originální soundtracku k filmu je ještě písnička „In The Jailhouse Now“, kterou s Eastwoodem zpívají Marty Robbins (zahrál si v malé roli jako Smoky), John Anderson a David Frizzell. (Rominator)
  • Snímek se natáčel v deltě řeky Sacramento v Nevadě, v Kalifornii a také v Nashvillu. (ClintEastwood)
  • Eastwood si předlohu od spisovatele Clancy Carlila přečetl krátce po jejím vydání a autora osobně požádal, aby sám napsal filmovou adaptaci své knihy, přestože Carlile do té doby žádný scénář nenapsal. Práce na scénáři trvala 6 týdnů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama