Reklama

Reklama

B.T.K.

  • Česko Umučit a zabít (více)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh masového vraha Dennisa L. Radera, ktorý takmer tridsať rokov systematicky mučil a zabíjal svoje obete. Malé stredoamerické mesto Wichita skrýva mimoriadne temnú minulosť. V 70. rokoch minulého storočia narušila tunajší pokojný život rad brutálnych vrážd. Spáchal ich sériový vrah, ktorého nazvali BTK - prezývka zdôrazňovala, že svoje obete zväzoval (Bind), mučil (Torture) a zabíjal (Kill). Po siedmej vražde zrazu zmizol a obyvatelia Wichity sa zúfalo usilovali vrátiť k normálnemu životu. Po štvrťstoročí sa však vrah znovu objavil a mesto opäť zachvátila atmosféra hrôzy. Nikto netuší, že tento odporný vrah sa volá Dennis Rader a žije navonok normálnym životom, je manželom a otcom, pracovníkom bezpečnostnej služby a predsedom chrámového zboru. Jeho druhý život je plný krvi, hrôzostrašných zločinov a nepríčetnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kriminálny, hororovo ladený skutočný príbeh amerického sériového vraha známeho ako BTK (Bind - Torture - Kill) je nahliadnutím do vnútra i okolia tohto "nezbedníka". Do jeho úlohy sa skvele prevtelila hororová ikona Kane Hodder a musím povedať, že napriek televíznejšiemu spracovaniu príbehu ide o dosť zaujímavý a pútavý počin. Dokumentárna stránka filmu je síce slabšia, veľa vecí ostáva zbytočne nevypovedaných a divák sa určite nedozvie toľko, koľko by si zaslúžil. Ako taký jednoduchší, napínavý príbeh zo života úspešného, dlhoročného killera to však podľa mňa obstojí viac než dobre. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slasher podľa skutočnosti o sériovom vrahovi Dennisovi Raderovi, “strážcovi zákona”, ktorý 30 rokov (ne)systematicky vraždil vo svojom okolý, aby sa dočkal verejného “uznania”. Samotný snímok o násilí “bez násilia”, omnoho viac o myšlienkových pochodoch, prejavoch na verejnosti, či pred samotnou rodinou, mierne postráda kvalitu spracovania, no aj napriek tomu, je tento “tv-počin” dostatočne kvalitný nato, aby splnil to, čo si predsavzal. Chcelo by to poriadny “remake”, krvavý ako prasa, plný gore, možno čiastočne opierajúci sa o totožné zámery ako “B.T.K.” - a až potom by to bola pecka, lebo tento muž skutočne mučil svoje obete, nie len škrtil či picol pištoľkou do kešene. On bol zvrhlý, násilný, extrémne zvrátený, pričom s obeťami sa rozhodne nijak nemaznal. V tomto prípade sa však na škodu, divák dočká viac menej rýchleho “konca”. Tak či onak, toto je solídne silné “trojhviezdie”, ja nie som nijak mimoriadne sklamaný, práve naopak. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A tady šlo pěkně prosím o co? Dlouho jsem neviděl tak tristní zpracování solidního nápadu. Pokud tohle všechno vzniklo na základě inspirací klasik tohoto žánru, jedná se o vskutku silně nepovedenou atrapu. Hlavní hrdina vypadá jako Josef Lux (bez urážky), na rozdíl od něj má však charisma asi jako vycpaný bažant (o víkendu jsem ho vyhrál na plese, pardon…), a ve svém jednání dělá pro mě zcela nepochopitelné kroky. Pokud byste se mě zeptali, pak ano; považuji tento film za naprosto zbytečný. Nebýt jeho, nikdo z nás by nezchudl. A vzhledem k hereckým výkonům bych si troufnul tvrdit, že ani samotní herci ne. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Žádný skutečný bříběh to není! Je to psaný jen kvůli tomu, aby to přitáhlo lidi. Navíc je to celé špatně natočený. Pro mě jen amaterské dílo s kterým vůbec nemá cenu ztrácet čas. Žádný děj, napětí a ani pořádná atmosféra prostě špatný, ale ani tak to na odpad není... 20% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 7/10/// +Kane Hodder, hodně hustá a napínavá atmosféra, oproti jiným hororům originální (námětem, výběrem hlavní role, kamerou) -uspěchaný závěr, cca v poslední minutě mi unikalo o co šlo/// Myslím si že těm co mají rádi horory a dobrou atmosféru se tohle bude líbit. Není to žádná nesmyslná teen vyvražďovačka kde vrahem může být kdokoliv. Naopak vraha znáte od počátku a jen žasnete jak se dokáže tvářit za jiných okolností úplně přirozeně, nenápadně a žít normálně a jen čekáte kdy znova udeří. To že je to na základě skutečnosti je o to mrazivější./// Celkem 75%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z TV filmů o sériovém vrahovi. Tentokrát jde o BTK alias Dennis L. Rader. V tomto filmu si Radera zahrála hororová ikona Kane Hodder. Nikdy jsem ho ale neměl za nějakýho extra herce. To ale neznamená, že mi vadí. Jen asi nejsem takovej fanda jako kolega George Stobbart. Tahle role mu sedla ale celkem dobře. Jinak herectví všech obsazených odpovídá televiznímu zpracování. Nebudu tenhle film nějak extra vychvalovat ale myslím si že na televizní poměry jde o hodně solidní průměr. ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Ďakujem, že naše priezvisko Feifer sa poslovenčilo na Fejfár a nemusím sa tak hanbiť! Pane bože! Druhý krát si dobre skontrolujem, že čo sťahujem, pretože na linku bolo napísané, že BTK: Nejnepolapitelnejší vrah světa čo som myslela, že je tento dokument http://www.csfd.cz/film/257380-btk-nejnepolapitelnejsi-seriovy-vrah-sveta/ lenže ono sa z toho vykľul tento akože horror kde som sa ani sekundu nebála a s hrôzou som to pozerala, že Mother of god what the hell is this shit?! Ďalšia vec, že miesto CZ dabing to bol zrazu SK dabing, ktorý bol tak odpudivo hrozný, že tí čo to nadabovali by som ich zviazala, mučila a zabila ja osobne vrátane režiséra a hercov! Lebo ja neviem či je normálne, že keď niekto povie, že kňučí mu (akože) pes v aute a druhý na to, odpovie, že asi je drahý ten pes. Preboha to tak súvisí s tým... Lenže film nemôže za to, že to neschopne nadabovali. Tak k filmu. Scéna v dome... v celom dome zapnuté svetlo, ale keď ženská ide po chodbe, do izby, dole po schodoch atď všade si zhasne, tak to už je aká logika? Veď keď je tma a idem do dákej miestnosti asi si rozsvietim a nie zhasnem! Ten režisér jedol divé huby asi. To nemalo ani hlavu ani pätu. Už po polhodine filmu som si vravela, že panebože už len hodina do konca to dáko prežijem. Nech som sa akokoľvek snažila nájsť niečo v tom filme dobré aspoň na jednu hviezdičku, nič som nenašla. Piece of shit, i keď námet nebol zlý ale dala by som to do rúk niekomu schopnejšiemu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na první pohled takový sympatický policista. Na pohled druhý sympatický vrahounek. Na tomto filmu se mi moc líbil právě kontrast mezi těmito dvěma růzými životy. Vraždy už tak pohledné nejsou. Ani nevím jak jsem tehdy mohl dát 3*. Dnes by to bylo zcela určitě méně, ale hodnocení už měnit nebudu. Takže tak. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt divnej film, snaží se to o prvky moderního hororu, ale více se to přibližuje béčkovému thrilleru. Každopádně neviděl bych to zas až tak strašně, jak to z místního hodnocení vypadá. Myslím, že svoje napětí tenhle film má a jednou se dá zkousnout :-) pěkné 2 hvězdičky ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celý film působí hodně lacině a především amatérsky. Zapříčinil to především nízký rozpočet a fakt, že si Michael Feifer hodně věcí okolo jeho natočení dělal sám. Atmosféra filmu nemá oproti jiným podobným filmům pořádné grády a divák občas netuší jestli se vážně jedná o horor, nebo sleduje jen obyčejné drama. Vrah zde sice zabije docela dost objetí, ale tyto scény jsou vždy docela odfláknuté a moc k vidění u nich není. Většinou jsou přerušovány zmateným střihem a podivná práce kamery, která ne vždy zabírá přesně to co má, tomu rovněž moc nepomohla. Jedno se však musí nechat. Kane Hodder byl tím nejlepším co zde bylo k vidění a přestože nezahrál zrovna dvakrát přesvědčivě, tak role psychopatického zabijáka mu docela svědčila. Jeho proměna z klidného tatínka na masochistické prase, které si se svou obětí nejprve pohraje a poté jí podřízne či udusí byla docela dobře provedená a alespoň trošku navýšila kredit jinak podprůměrnému filmu. Dennis Rader je totiž ve skutečnosti mnohem, mnohem horší než jak zde byl presentován a lidé můžou být jen rádi, že je tenhle masový vrah už za mřížemi. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono ne jako že by to byl vyloženě špatný film. Myslím, že na TV nebo video film to bylo natočené docela obstojně. On je to ale strašně nezajímavý film. Tohle, že má být obáváný sériový vrah, třicet let vraždící lidi, jakýmsi vnitřním pudem nucený je mučit a zabíjet? Když z toho ve filmu není ukázáno takřka vůbec nic (pár lidí uškrtí, pár zastřelí. A policie ho dosud nechytla? To se, při jeho patlalství (střílet pistolí bez tlumiče v obydlené čtvrti, zakopávat mrtvoly do země sotva 10 cm hluboko, aby šly po prvním dešti hned objevit), může stát opravdu jen v americe. Ani jako studie sériových vrahů to nefunguje, je to strašně tendenční, neoriginální a klišovité - další navenek spořádaný občan, věrný příslušník místní církevní komunity, milující otec rodiny a jižan. Bleeee.... Zkouknout se to dá a Kane Hodder je docela dobrý (i bez Jasonovy hokejové masky), ale nemá to nic, pro co by jste si řekli "Chci to ještě někdy vidět". Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To byla taková nuda, až to bolelo. Přesně takhle by se neměly filmy o sériových vrazích točit. Nebylo tu vůbec nic, co by zdůvodňovalo vrahovu motivaci, kontrast mezi šíleným mordýřem a otcem od rodiny nebyl prakticky žádný a navrch si zabiják při vraždění počínal jako slon v porcelánu, takže pokud by byl film brán jako berná mince, je těžké uvěřit, že Rader tak dlouho unikal. Jediné, co stojí za povšimnutí, je vrahův představitel, kterého bych si dokázal v podobné roli představit i v ambicióznějším projektu. Tohle není dobré ani pro TV či video. 10% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já moc dobře vím, kdo jste !! A zákon rozhodně ne !! Jste jen městský úředník, co si obuškem kompenzuje to, co nemá mezi nohama.." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Žije zdánlivě normálním životem manžela a otce. Ve skutečnosti to je sériový vrah, který po třicet let uniká policii... Scénář : Michael Feifer. Kamera : Matt Steinauer. Hudba : Andres Boulton a Jermaine Stegall ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Bind, torture, kill (ďalej len BTK, ako aj znie názov filmu) pre mňa bol vždy neskutočným utrpením, ktoré som nikdy nedopozeral. Skutočnosť, natočiť film o jednom známom masovom / sériovom vrahovi (pre mňa dosť mylná informácia, keďže všetky správy tvrdia to alebo to), ktorý pred niekoľkými desaťročiami vraždil šlapky a všetko, čo malo nohy a dýchalo, môže byť zaujímavá. Avšak kvalita tohto nenapadného hororu je úplne iná - dej je úplne nezaujímavý a nudný, dokonca to vyzerá, akoby bol film natočený len tak bez chuti, proste len vraždiť, vraždiť a vraždiť. A to má byť čo? Je pravda, že v súčastnosti je snáď každý druhý horor bez napätia a atmosféry a tvorcovia sa snažia nejakým spôsobom divákov tento svet zhnusiť alebo znechutiť (krásnym dôkazom je tento film, ktorému sa to ale naopak, od BTK darí a naozaj znepríjemni dušu každého obyčajného kresťana), čo sa ale tvorcom BTK bohužiaľ nedarí, keďže tento film je natočený úplne nezaujímavým a otravným štýlom, ktorý nemá hlavu ani pätu. Potvrdzuje to aj skutočnosť, že mňa sledovanie tohto filmu neskutočne iritovalo a jednoducho som pri ňom zaspával. Aj napriek niekoľkým snahám dáť tomuto filmu šancu zlepšiť sa, zaujať, som ho nakoniec vypol a nedopozeral ho. Jednoducho absolútne nezábavný film plný zbytočností s blbým a nechutným vizuálom, ktorý skôr pripomína nevydarený študentský film, na ktorom sa podielali ľudia snáď ešte pod kategóriou amatérskych kameramanov, scenáristov, hercov, a čo ja viem za akú inú háveť? Tomuto snímku už nedávam absolutne žiadnu šancu a po dobu niekoľkých rokov sa mu budem snažiť vyhnúť najviac, ako len ide. ODPAD! ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Čo povedať k B.T.K....je to v prvom rade lacná amátersky urobená hororová sračka podľa skutočnosti...hlavný hrdina, resp. herec mi bol nesympatický od prvého momentu zobrazenia sa na obrazovke...digitálna kamera, ktorá umocňovala dojem minima peňazí...a ten koniec...bol už prisilná káva...všetkých hercov, a tých čo na tomto filme pracovali prosím zviazať, mučiť a zabiť! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nápad to není špatný, i když "svázat, mučit a zabít", což zkratka znamená, je přece jen trochu zavádějící, protože tohle není tak drsný snímek, jak by název mohl slibovat. Jako pohled do choré mysli to ale docela ujde, takže jsem film snesl, jen je místy celkem nelogický a nefunguje, jak by asi měl. Kane Hodder se chová trochu moc divně na člověka, kterého má komunita zbožňovat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento zevraj "horor" natocila akasi reziserska lama, ktora sa vola Majkl Fajfer. Amaterizmus krici z kazdej sceny, strasidelna atmosfera - to je ciste vakuum a sci -fi. Herci nevedia hrat..... no hroza tak za 5 % ()

Reklama

Reklama