Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov českého filmu to bola veľmi dobrá televízna súťaž. Obzvlášť v časoch prísnej cenzúry, kedy sa moc zaujímavých relácii veru nevysielalo. Štyridsať minút s ukážkami z filmov, záludnými otázkami, ktoré vyžadovali akú takú znalosť československej filmovej tvorby, troma súťažiacimi, troma poradcami z radov známych osobností (zväčša hercov), vcelku sympatickým moderátorom Janom Rosákom a serióznym filmovým historikom Karlom Čáslavským mi vždy rýchlo ubehlo. Aj keď je z toho cítiť zatuchnutosť totalitného režimu, bol to predsa len celkom podarený projekt. ** ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z pravidelných pořadů mého televizního dětství. Videostop byl rozhodně jedním z těch lepších a minimálně v podvědomí pokládal základy mé náklonnosti k filmům a jejich příběhům. Za to mu patří velký dík. Dvojice Rosák Čáslavský tomuto pořadu dala navíc punc klidu a jisté noblesy, což by v dnešní době již neuspělo, ale svého času to bylo to pravé. Docela by mě zajímalo, jak by pořad založený na stejném principu vypadal dnes. Někdo by to mohl zkusit. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Pro každého fanouška filmů zejména těch českých vymysleli v 80.letech soutěžní pořad o hodnotné ceny ve kterých se zpočátku střídali soutěžící, kteří se většinou znali, jelikož byli ze stejného podniku a měli jako spojence, kteří jim měli radit ,řadu známých osobností. Nejpve pořad uváděl Josef Dvořák, později ho nahradil Jan Rosák, který psal společně s Karlem Čáslavským i scénáře. Karel Čáslavský rozhodoval o správném přidělování bodů a občas k tomu přidal i nějakou tu zajímavost pokud si dobře pamatuji. Dodneška si vzpomínám,j ak se losovaly ceny elektronickou kostkou a jak jsme vždycky držely palce. Po komančích vim, že se v obrazových ukázkách objevovaly i zahraniční filmy a byla z toho cítit už komerce. Už to nebylo takový rodinný jako v těch osmdesátkách. Hlavně za ty osmdesátky dávám 100% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější tv pořad. Hádat ukázky z filmů. A pak za pomoci hostů hádat předměty či co znamená tam to a pod. Jan Rosák samozřejmě nesměl chybět stejně jako jeho pomocník Karel Čáslavský. Závěrečná hra kdy se museli chytit aspon dvě stejná pole s tečkama. Na tehdejší dobu se nechali vyhrát moc pěkný ceny jako video či barevnou tv nebo kameru. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendární zábavný pořad, která rozčeřil nudné a stojaté vody zábavy druhé poloviny 80. let. Jan Rosák ukázal, že moderátorsky se řadí mezi špičku a dokázal také, že zdánlivě banální pořad, či základy, na kterých je pořad postaven, nemusí znamenat, že jde o špatnou záležitost. Pro milovníky filmů šlo o opravdu velikou zábavu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (14)

  • Poslední díl původního Videostopu mohli diváci sledovat v premiéře 17.prosince 2000. Tzv. “Nový Videostop“ pak prvně běžel 6.ledna 2002 a zhruba o rok později byl vysílán díl poslední. (Stocki)
  • Jan Rosák začal pořad moderovat až od 17. dílu. (M.B)
  • Pilotní díl Videostopu moderoval Josef Dvořák, když se ale dozvěděl, že by pořad moderoval každý měsíc a ještě k tomu živě, od projektu nakonec odstoupil. (Stocki)

Reklama

Reklama