Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

Marthos 

všechny recenze uživatele

V historii televizního vysílání bychom jen stěží hledali další takový typ soutěžního pořadu. Filmový kvíz kombinovaný s tradičními i méně tradičními historkami ze zákulisí tváří československé kultury získával své osobité kouzlo díky noblesnímu Rosákovu projevu, který ani za těch několik desetiletí nesklouzl k povrchní žvanivosti jeho pozdějších konkurentů. Renomé pak nabýval pravidelnou účastí filmového historika Karla Čáslavského, jehož minimalistické bonmoty zůstanou již trvale v paměti několika generací. Novodobé dvojí vzkříšení je ovšem kapitolou z jiného ranku a s původním pojetím má jen pramálo společného. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov českého filmu to bola veľmi dobrá televízna súťaž. Obzvlášť v časoch prísnej cenzúry, kedy sa moc zaujímavých relácii veru nevysielalo. Štyridsať minút s ukážkami z filmov, záludnými otázkami, ktoré vyžadovali akú takú znalosť československej filmovej tvorby, troma súťažiacimi, troma poradcami z radov známych osobností (zväčša hercov), vcelku sympatickým moderátorom Janom Rosákom a serióznym filmovým historikom Karlom Čáslavským mi vždy rýchlo ubehlo. Aj keď je z toho cítiť zatuchnutosť totalitného režimu, bol to predsa len celkom podarený projekt. ** ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že běžel vždy v neděli kolem 21 hodiny. Všichni jsme rádi soutěžili. A bylo mým snem jednou tam usednout. No, nepodařilo se. Dokonce to byl i zájezdový pořad. Byla jsem na něm u nás v Kulturním domě. Soutěžili tam přímo lidé z mnašeho města. Hosty tam tenkrát byli Karel Fiala, Milena Dvorská. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Televízna súťaž, ktorá brutálne ťažila z charizmy Jana Rosáka a filmových znalostí Karla Čáslavského. Veľmi rád som to pozeral, aj keď som väčšinu propagovaných filmov pre pamätníkov vtedy ani zďaleka nepoznal. Ináč, dal by som aj plné hodnotenie, ale hlavne kvôli trápnej hre, ktorú musel každý víťaz na konci absolvovať, ide jedna * dole... :o)) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pořad na poměry doby docela dynamický, na čemž má zásluhu pohotové moderování Jana Rosáka. Tři soutěžící nejprve odpovídali na otázku týkající se filmové ukázky (zpravidla z nějaké starší komedie), načež někdo z trojice hostů z řad tehdejších známých osobností musela prokázat značnou vynalézavost při vysvětlování významu nějakého zapomenutého slova. Většinou si museli vymýšlet, protože ty významy skoro nikdo neměl šanci znát. Každopádně zasloužený plný počet. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (14)

  • Poslední díl původního Videostopu mohli diváci sledovat v premiéře 17.prosince 2000. Tzv. “Nový Videostop“ pak prvně běžel 6.ledna 2002 a zhruba o rok později byl vysílán díl poslední. (Stocki)
  • S nápadem natočit zábavný pořad přišel dlouholetý televizní pracovník, tehdy technik, Vladimír Bezděk. Dík patří i režiséru Josefu Vondráčkovi. Právě on nápad ocenil a přiměl pana Bezděka napsat scénář. Před kamery ho o pár let později vytáhla ze šuplíku Oldřiška Cebrovská-Podhorcová. (Stocki)
  • Na Videostopu se vystřídali tři režiséři. Dohromady 140 dílů z celkových 186 režíroval Ivo Paukert. (Stocki)

Reklama

Reklama