Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Oblíbený soutěžní pořad mého útlého mládí, tehdy ještě dobrý moderátor Rosák, obvykle vtipné ukázky z českých filmů, občas zábavní hosté - byla to zkrátka podívaná pro celou rodinu, od dětí až po praprarodiče. Po revoluci už to jaksi ztratilo dech, pamatuji si na pokus o zařazení nejen československé kinematografie... ale atraktivita jednoduše vyšuměla. 75% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Unikátní filmová soutěž (svého času a druhu snad jediná-Komika nepočítám) mého mládí právě zde jsem snad poprvé spatři-objevil úžasného Karla Čáslavského a starý český film jako takový...K moderátorovi jsem tehdy žádné výtky neměl, stejně tak k hereckým hostům-poradcům (vzpomínám si na mistry jako Kemr, Sovák, Broský aj) Legendární a velmi oblíbená soutěž která si vždycky držela velmi vysoký divácký ohlas. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Legenda našich televizních soutěží a jeden z důvodů, proč se u nás stále točí Babovřesky. Pořad, který přežil i změnu režimu a na obrazovkách vydržel patnáct let. S odstupem času vidím však hlavně jeho stinnou stránku. Omezením na československou kinematografii, navíc její populární a dlouhou dobu také oficiálně schválený výsek, dokonale konzervoval obecné filmové povědomí. Kult hlášek, scének, domácích hereckých ikon a u mnohých i přesvědčení, že naše filmy jsou stejně ty nejlepší. Nová řada se sice pokusila otevřít i kinematografii světové, ale ztroskotala na zoufalé koncepci. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vedomostné súťaže som zbožňovala. Videostop sa podieľal na mojej filmovej výchove a okrem neho ma asi zo žiadnej relácie nebavilo sledovať každú časť. Nikdy mu to nezabudnem ;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov českého filmu to bola veľmi dobrá televízna súťaž. Obzvlášť v časoch prísnej cenzúry, kedy sa moc zaujímavých relácii veru nevysielalo. Štyridsať minút s ukážkami z filmov, záludnými otázkami, ktoré vyžadovali akú takú znalosť československej filmovej tvorby, troma súťažiacimi, troma poradcami z radov známych osobností (zväčša hercov), vcelku sympatickým moderátorom Janom Rosákom a serióznym filmovým historikom Karlom Čáslavským mi vždy rýchlo ubehlo. Aj keď je z toho cítiť zatuchnutosť totalitného režimu, bol to predsa len celkom podarený projekt. ** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi bylo líto, že ten pořad neběží i dneska, kdy znám krapet více filmů, než když mi bylo deset. Překvapuje mě, že to kdysi moderoval i Zdeněk Tulis, asi jsem hlava děravá, protože mi to muselo být někdy rodiči řečeno, což mi připomíná, že jsem ho už dlouho neviděl...Jan Rusák je dnes taky mrtvá veličina a dělá šaška na TV Paprika. Přestože už tu ta neúspěšná snaha byla (kterou jsem téměř úplně vypustil z hlavy), uvítal bych prostě nějaký pokus o obnovu tohohle pořadu, hození do nového hávu (neomezování se na československou tvorbu) a moderovat by to mohl místo Rusáka třeba Zbyněk Meruňka, jak jinak než úplně nahý...a klidně pod jiným názvem i s krapet jiným systémem, aby to lidi zbytečně neodrazovalo. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Vyjimečný pořad s Janem Rosákem. Velmi oblíbená a úspěšná soutěž z roku 1985, ve které se soutěží nad otázkami z československé kinematografie. / Viděné epizody cca *40.dílů / ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ve své době velmi zábavná a populární soutěž, na kterou mám uchovány hezké vzpomínky. Byť musím souhlasit s komentářem podepsaným přezdívkou "berg.12" - vliv Videostopu na konzervaci jakéhosi českého diváckého povědomí zde byl zcela nepopiratelný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výborně připravený pořad s moderátorem, který ještě neměl potřebu pitvořit se jako retardovaná stonožka v mixéru. Každý díl byl příjemným setkáním s filmy i jejich tvůrci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že som tento program žral už ako desaťročný, tak sa môžem považovať za pravého milovníka filmov:). Výborný nápad na zábavnú reláciu v skostnatelej štátnej televízii, kde sa dalo horko ťažko zabaviť pri reláciách typu Kdy přijde i kouzelník a jej podobných. Rosák s Čáslavským bola skvelá dvojica. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Soutěž). Videostop, jak starší podoba, tak i Videostop v novém kabátku mě nikdy nijak nezaujal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 45% (2*) | ()

Reklama

Reklama