Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podvod na diváky pokračuje. Myslím, že Bruce, společně s Petrem Sellersem, patří k tomu málu hercům, kteří natočili pár filmů i po své smrti. První Hra smrti měla alespoň nějaký děj. Tady scény mezi jednotlivými souboji stojí za starou bačkoru a jsou až nepříjemné. Hlavně kamera a střih, snažící se zamaskovat Bruceho dvojníky. Ale ty souboje, ty souboje.... ach. Bruce jako by tam ani nebyl, ale kolik jste viděli filmů, kde Bruce zabili? Tohle je zřejmě jediný.... Souboje jsou parádní a všechno ostatní jen nefunkční vata. Nejvíc mě pobavila zřejmě břichomluvecká barová zpěvačka, která se sice krásně kroutila, ale hubu neotevřela a přesto zpívala. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý díl postmortálního dobrodružství legendárního Bruce nabídne příběh podobnější původnímu autorovu záměru a konečně se dočkáme jakési varianty Věže smrti, kde se hlavní hrdina utká s několika bojovníky na život a na smrt. Hrubozrnný filmový trash, kde se vůbec nedaří navodit ani zdání nějakého smysluplného příběhu, naštěstí však s povedenými bojovými sekvencemi. Ve filmu se dočkáme i hambaté scénky s velmi ošklivou blondýnkou, ovšem s vnady proklatě vzdálenými od sebe, takže doporučuji opatrnou práci s rychloposuvem, onen Grand Canyon mezi prsy stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V bonusech jsou vystřižené scény Leeových filmů, když byl ještě dítě a rozhovory se záporáky Roy Horanem a Casanovou Wongem. Choreografie Corey Yuena a Woo Ping Yuena jsou dlouhé a propracované. Biao Yuen opět funguje jako koordinátor kaskadérů, kaskadér, dablér Bruce Lee, dablér Tai Chung Kima a jako mnich v modrém úboru má duel v úvodním druhém souboji s holema před shaolinským klášterem. Souhlasím, že tento snímek by fungoval sám o sobě, bez potřeby jmenování Bruce! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum, proč se i tento kousek musí honosit jménem Bruce Leeho a názvem jeho nedokončeného snímku, když by dost dobře fungoval i sám o sobě. Takhle jen první "poskládaná" polovina brání příběhu v dostatečném rozvinutí a ryzí pozitivní dojem přináší až akční finále, v němž hlavní hrdina postupuje přesně dle vzoru "Game of Death" od protivníka k protivníkovi. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Začiatok je hnusný patvar zlátaný z niekoľkých záberov na Bruca Lee ktorý sa motá sem a tam a prednáša nejaké pindy, z čoho sa tvorcovia snažia vyhoniť nejaký ten núdzny dej. Ako sa hovorí, Všetko sa dá, keď sa chce a oni naozaj veľmi chceli, takže sa im podarilo zbúchať akúsi dejovú kostru, samozrejme o pomste. Takže Bruce spadne z helikoptéry a jeho brat začuje hlas otca alebo koho, ktorý mu povie - pomsti sa... a tak ide do japonska kde každého vybúcha ako koberec. V japonsku je to samý číňan a taktiež jeden beloch čo jedáva surové mäso a k tomu pije krv. Taktiež tam majú vežu postavenú smerom do zeme v ktorej sú chlapíci v alobale a čínsky tarzan. Áno je to riadne psycho, ale nevadí, hlavne že sa tam všetci prítomný kvalitne mlátia. Akčné scény sú dosť vymakané a nápadité a o to tu ide. Záhadou zostáva chlapík prezlečený za plyšového leva a cvičené pávy ktoré údajne poslúchnu akýkoľvek príkaz svojho pána. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Před závěrečným bojem mezi Bobbym Lo (Tai Chung Kim) a Chinem Ku (Jang Lee Hwang) je rakev zavřená. Po souboji však Chin Ku (Jang Lee Hwang) upadá do otevřené rakve. (Claude Speed)
  • Když při závěrečném souboji Chin Ku (Jang Lee Hwang) rozseká černý šátek, sekne celkem pětrkát. Na zem se však snese o mnoho více kousků šátku. (Claude Speed)

Reklama

Reklama