Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt opět trošku debilně nucených záběrů Bruce Leeho a jeho následné implantace do příběhu, byl by film zajisté ještě lepší. Film totiž spolehlivě funguje i bez Bruce. Hlavně závěrečné bitky mají šťávu a v mnohém mi vytanuly na mysl nekonečné souboje Jackieho Chana ve starších filmech. Tady má vše ovšem novější háv 80. let, takže spokojenost co se týče čistoty obrazu. Hra Smrti 2 je určitě mnohem mnohem lepší než první díl. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bohuzial som mal pocit, ze film je zlepencom nahodnych scen nielen v prvej tretine (v ktorej zlepencom skutocne je), ale aj vo zvysnych dvoch. Vdaka mizernym hereckym vykonom vobec nefunguju ani postavy, a tym padom film postrada akekolvek napätie a gradaciu. Aspon ze tie bitky su fakt prvotriedne. Ale iba dobre bitky nerobia dobry film. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha letech se mi podařilo tento film shlédnout. No ... s Brucem to vlatně ani nemuselo mít nic společného, ale budiž. Těch prvních pár záběrů z jeho filmů mi nevadilo. Jinak mi to připadalo jako taková pohádka, dokonce to i tak vypadalo - myslím prostředí (japonci se moc nevytáhli...). Příběh, dialogy, ... no prostě srajda a ještě větší, než je u "honkongských kung fu mlátiček" většinou zvykem. Ale o to zde vůbec nešlo. Hlavní byly samozřejmě pro mne "fighty" a ty jsou super. Střihem dopomoženo jen lehce a decentně, Bruceho "lehký" styl versus tradiční "kungu fu štrapácie" byl dobrým nápadem a podívanou. Průprava hlavního herce/bojovníka Tai Chung Kima je naprosto špičková, stejně jako v první "Hře smrti". Já na toho chlapíka prostě nedám dopustit. Když se tohle spojí ještě s excelentní choreografií Samma Hung Kam-Boa, máme zde dobrou desítku perfektních a kvalitních soubojů na jeden příjemný večer... ()

pakobylka

všechny recenze uživatele

Dobře, uznávám, že druhá "Hra smrti" je o třídu lepší nežli ta první, ale i tak je děj divně poskládaný a poslepovaný, že sotva drží pohromadě. Asi mně schází ta naivní, ale velmi působivá a přesvědčivá přímočarost z filmů, ve kterých Bruce Lee OPRAVDU hrál. Podprůměrný scénář vyvažují hodně povedené, skvěle choreograficky zvládnuté bitky, ale pořád je to jenom další film, který NIKDY neměl vzniknout - alespoň ne v téhle podobě. Film, který opět zneužívá jméno Bruce Lee, opět parazituje na použitých i nepoužitých scénách z jeho filmů a opět je prokládá záběry natočenými s jeho dvojníky. Takže nic nového pod sluncem - a neřekla bych, že zrovna tohle je pomník, o který by Bruce Lee stál. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V bonusech jsou vystřižené scény Leeových filmů, když byl ještě dítě a rozhovory se záporáky Roy Horanem a Casanovou Wongem. Choreografie Corey Yuena a Woo Ping Yuena jsou dlouhé a propracované. Biao Yuen opět funguje jako koordinátor kaskadérů, kaskadér, dablér Bruce Lee, dablér Tai Chung Kima a jako mnich v modrém úboru má duel v úvodním druhém souboji s holema před shaolinským klášterem. Souhlasím, že tento snímek by fungoval sám o sobě, bez potřeby jmenování Bruce! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Když při závěrečném souboji Chin Ku (Jang Lee Hwang) rozseká černý šátek, sekne celkem pětrkát. Na zem se však snese o mnoho více kousků šátku. (Claude Speed)

Reklama

Reklama