Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (47)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum, proč se i tento kousek musí honosit jménem Bruce Leeho a názvem jeho nedokončeného snímku, když by dost dobře fungoval i sám o sobě. Takhle jen první "poskládaná" polovina brání příběhu v dostatečném rozvinutí a ryzí pozitivní dojem přináší až akční finále, v němž hlavní hrdina postupuje přesně dle vzoru "Game of Death" od protivníka k protivníkovi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha letech se mi podařilo tento film shlédnout. No ... s Brucem to vlatně ani nemuselo mít nic společného, ale budiž. Těch prvních pár záběrů z jeho filmů mi nevadilo. Jinak mi to připadalo jako taková pohádka, dokonce to i tak vypadalo - myslím prostředí (japonci se moc nevytáhli...). Příběh, dialogy, ... no prostě srajda a ještě větší, než je u "honkongských kung fu mlátiček" většinou zvykem. Ale o to zde vůbec nešlo. Hlavní byly samozřejmě pro mne "fighty" a ty jsou super. Střihem dopomoženo jen lehce a decentně, Bruceho "lehký" styl versus tradiční "kungu fu štrapácie" byl dobrým nápadem a podívanou. Průprava hlavního herce/bojovníka Tai Chung Kima je naprosto špičková, stejně jako v první "Hře smrti". Já na toho chlapíka prostě nedám dopustit. Když se tohle spojí ještě s excelentní choreografií Samma Hung Kam-Boa, máme zde dobrou desítku perfektních a kvalitních soubojů na jeden příjemný večer... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film doplaca hlavne na prvu polovicu, v ktora je zlepencom novonatoceneho materialu so zabermi s Bruce Leeho filmov. Nieje to ani zdaleka tak tragicke ako v pripade katastrofalneho prveho dielu, no mixovat film takymto sposobom je proste kravina sama o sebe. A je to celkom skoda, pretoze je to paradne natocene a suboje (Yuen Woo Ping) su prvotriedne. Potesia aj velmi pekne citacie z Bruce Leeho filmov. Kym sa vsak hrdina dopracuje do druhej polovice a k paradnemu zaveru (4 dlhe suboje, mimo Jang Lee Hwanga tu ucinkuje aj veteran Lee Hoi San), strasti necakaju len jeho, ale aj divaka. Ak by tvorci zvolili rozumnejsi pristup a nesnazili by sa silou mocou tlacit do filmu Bruceovu slavnu tvar, bola by to skvela pocta majstrovi a jeho tvorbe. Nedotiahnute, no urcite to vsak aj tak stoji za to. (7/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na velikosti nezáleží. To platí pro legendu akčního žánru zvlášť. Podle čínského zvěrokruhu se narodil v hodině i roce draka a velmi brzy začal působit na západní publikum. A velmi brzy zemřel. A tak to mělo zůstat.. Téma pomsty si „vybírá“ i pro pokračování Hry smrti, která vznikla po jeho skonu z vystřižených scén jiných Mistrových snímků. Obdivovatelé muže filmového kung-fu ale budou zklamáni, protože jeho scény zde působí nepatřičně, jakoby si tu jiní chtěli jen nahrabat na jeho slavné tváři. Do obličeje mu stejně vidíme jen sporadicky, jsou nám nabízena neustále záda jeho dublérů a tu a tam se nás tvůrci snaží ukolébat dobovými záběry samotného Mistra. Milovníci žánru si ale díky excelentní choreografii přijdou na své.. PS: Lva/lví kůži jsem nějak nepobral.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt opět trošku debilně nucených záběrů Bruce Leeho a jeho následné implantace do příběhu, byl by film zajisté ještě lepší. Film totiž spolehlivě funguje i bez Bruce. Hlavně závěrečné bitky mají šťávu a v mnohém mi vytanuly na mysl nekonečné souboje Jackieho Chana ve starších filmech. Tady má vše ovšem novější háv 80. let, takže spokojenost co se týče čistoty obrazu. Hra Smrti 2 je určitě mnohem mnohem lepší než první díl. 50% ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V bonusech jsou vystřižené scény Leeových filmů, když byl ještě dítě a rozhovory se záporáky Roy Horanem a Casanovou Wongem. Choreografie Corey Yuena a Woo Ping Yuena jsou dlouhé a propracované. Biao Yuen opět funguje jako koordinátor kaskadérů, kaskadér, dablér Bruce Lee, dablér Tai Chung Kima a jako mnich v modrém úboru má duel v úvodním druhém souboji s holema před shaolinským klášterem. Souhlasím, že tento snímek by fungoval sám o sobě, bez potřeby jmenování Bruce! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý díl postmortálního dobrodružství legendárního Bruce nabídne příběh podobnější původnímu autorovu záměru a konečně se dočkáme jakési varianty Věže smrti, kde se hlavní hrdina utká s několika bojovníky na život a na smrt. Hrubozrnný filmový trash, kde se vůbec nedaří navodit ani zdání nějakého smysluplného příběhu, naštěstí však s povedenými bojovými sekvencemi. Ve filmu se dočkáme i hambaté scénky s velmi ošklivou blondýnkou, ovšem s vnady proklatě vzdálenými od sebe, takže doporučuji opatrnou práci s rychloposuvem, onen Grand Canyon mezi prsy stojí za zhlédnutí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bruce je tu jen na začátku, kterej mě popravdě ani nebavil, ale od půlky v tom zoo paláci je to zábava. Parodie na Bruce bojuje docela fajn, utká se proti lvovi a bobrovi jedný ženy a ke konci je to hotová bondovka. No prostě sranda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podvod na diváky pokračuje. Myslím, že Bruce, společně s Petrem Sellersem, patří k tomu málu hercům, kteří natočili pár filmů i po své smrti. První Hra smrti měla alespoň nějaký děj. Tady scény mezi jednotlivými souboji stojí za starou bačkoru a jsou až nepříjemné. Hlavně kamera a střih, snažící se zamaskovat Bruceho dvojníky. Ale ty souboje, ty souboje.... ach. Bruce jako by tam ani nebyl, ale kolik jste viděli filmů, kde Bruce zabili? Tohle je zřejmě jediný.... Souboje jsou parádní a všechno ostatní jen nefunkční vata. Nejvíc mě pobavila zřejmě břichomluvecká barová zpěvačka, která se sice krásně kroutila, ale hubu neotevřela a přesto zpívala. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bohuzial som mal pocit, ze film je zlepencom nahodnych scen nielen v prvej tretine (v ktorej zlepencom skutocne je), ale aj vo zvysnych dvoch. Vdaka mizernym hereckym vykonom vobec nefunguju ani postavy, a tym padom film postrada akekolvek napätie a gradaciu. Aspon ze tie bitky su fakt prvotriedne. Ale iba dobre bitky nerobia dobry film. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Bez tých záberov Bruce Leeovi by to bolo omnoho lepšie...ale je dosť slušná a svižná akcia...to musím uznať ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

strašná kravina nemající s Brucem Leem nic společného, ještě že to neviděl, jinak by se musel obracet v hrobě. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jestliže ve Hře smrti byl zábavným vrcholem záběr na fotku Bruce Leeho nalepenou na zrcadlo tak, aby překrývala tvář dublera, v tomto (v prvních 30 minutách) podobně poslepovaného snímku (materiál s B.Lee pochází z vystřižených scén z Drak přichází) je to souboj s chlapíkem převlečeným ve lví kůži (zřejmě má opravdu představovat lva). Česky titulkovaný audiokomentář B.Logana na vapetovské edici je nutností, neboť bez něj se oběma filmům (skoro) nedá rozumět. ()

pakobylka

všechny recenze uživatele

Dobře, uznávám, že druhá "Hra smrti" je o třídu lepší nežli ta první, ale i tak je děj divně poskládaný a poslepovaný, že sotva drží pohromadě. Asi mně schází ta naivní, ale velmi působivá a přesvědčivá přímočarost z filmů, ve kterých Bruce Lee OPRAVDU hrál. Podprůměrný scénář vyvažují hodně povedené, skvěle choreograficky zvládnuté bitky, ale pořád je to jenom další film, který NIKDY neměl vzniknout - alespoň ne v téhle podobě. Film, který opět zneužívá jméno Bruce Lee, opět parazituje na použitých i nepoužitých scénách z jeho filmů a opět je prokládá záběry natočenými s jeho dvojníky. Takže nic nového pod sluncem - a neřekla bych, že zrovna tohle je pomník, o který by Bruce Lee stál. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

O čosi lepšie ako jednotka. Za prvé cítiť, že je to čisto honkonský film, bez americkej koprodukcie, za druhé, má to aj nejaký príbeh a za tretie, nehrá sa to na Bruce Leeho s ním, či bez neho. Dej všeliako kolíše, nie všetky jeho pasáže boli rovnako dobré, niektoré sú naozaj stupídne, ale zachraňuje to záverečná kung-fu pasáž, vďaka ktorej som sa priklonil o hviezdu vyššie. Tai Chung Kim ukázal, že aj on má toto čínske bojové umenie v krvi a na plátne ho vie ukázať. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Trošku lepší než první hra smrti. Lépe jsou zde použity prostřihy na Bruce. Film první částí trošku nudil, ale závěrečný boj ve věži smrti si vysloužil dvě hvězdy. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jestli se Hra smrti 2 chtěla přiblížit jedničce ve skutečnosti nevím, ale z diváckého pohledu se jí to rozhodně nepodařilo! B.Lee, který se díky svému nešťastnému osudu ve filmu pouze mihne nemá prostor vyniknout jak bojově, tak herecky, a tak celé to břímě vzal na sebe dvojník Tai Chung Kim, který by udělal mnohem lépe, kdyby vykročil "nekopírováním" Bruce ale "svoji" samostatnou kung-fu cestou. Celé to totiž v jeho podání vypadá jako parodie Bruce (což věřím že byl i režisérský záměr), která Vás donutí přemýšlet , jaké by to bylo kdyby Lee dožil ještě pár let a opřel se do své filmové kariéry naplno! Dvojka smrti tak drží tempo s jedničkou pouze v akčních pasážích, které jsou famózně propracované a drží tak hrdě hodnocení nad 50%! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee tu fakt hrál ? (proč ho tu píšou ?) - Jinak bral jsem to trochu jako film z Brucem i když to s ním nemá nic společnho. Kung-fu téměř povedené, ale hloupost dialogů a té vaty se nedá ani vyjádřit. ()

Reklama

Reklama