Reklama

Reklama

Dny a noci v Tin Shui Wai

(festivalový název)
  • Hongkong Tian shui wei de ri yu ye (více)

Obsahy(1)

Že Hongkongský film nejsou jen akčňáky a bláznivé komedie, ukazuje tvorba režisérky Ann Hui, která se již od dob hongkongské nové vlny osmdesátých let zaměřuje na obyčejné lidi a jejich dramata. Titulní obytná čtvrť Tin Shui Wai se nachází v Nových teritoriích, stranou rušného centra Hongkongu a je domovem lidí z nižších sociálních vrstev. Sídliště s mnohapatrovými věžáky dostalo přezdívku „Město smutku“ kvůli existenčním frustracím zdejších obyvatel, které vyústily v řadu medializovaných sebevražd a násilných činů. Ann Hui se tentokrát záměrně odpoutala od těchto stinných stránek. Její optimistické melodrama o každodenním životě vdovy a jejího dospívajícího syna je ódou na obyčejné hrdiny i tradiční hodnoty, které ani v moderním světě neztrácejí svou váhu. (Filmasia)

(více)

Recenze (3)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dokumentarna "protivaha" nazoru na Tin Shui Wai - Hong kong New Territories oproti hranemu Besieged City, ktory danu cast HKG zobrazoval ako jednu zo socialne najslabsich. The Way we are na pribehu obycajnych ludi navodzuje takmer atmosferu doverneho znameho miesta... . ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek ze života, tentokrát bez křečovitého humoru z první části Postmodern Life... . Obyčejné události, volné tempo vyprávění a neuhlazené prostředí - The Way We Are. Víc moje poznámky tady. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kto si mysli, ze hongkongske filmy su len rubanice Jackieho Chana s jeho sialenymi akrobatickymi sposobmi a blaznive nahanacky .. tak sa dost seredne myli. je totiz najvyssi cas spoznat komornu hongkongsku reziserku Ann Hui, ktora sa zameriava na kludny zivot ludi v Hong Kongu. Mnohi riesia nie drogove kartely, ale prachobycajne existencne problemy, nezmestnanost, medziludske vztahy su len v ramci normy ...... 89 % ()

Reklama

Reklama