Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Švédský snímek Darling je černou komedií o Evě, arogantní a zdánlivě lhostejné mladé dívce z vyšší společnosti, která se zaplete do banální aférky s nevěrou. Tato událost ale odstartuje její pomalý a neúprosný sestup na společenském žebříčku, při němž naváže nečekané přátelství s Bernardem, dobrosrdečným nezaměstnaným 61 letým inženýrem. Životy mladé Evy a šedesátiletého Bernarda se náhle prolnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutný film. (Neviem, kde nabral distribútor, že sa jedná o čiernu komédiu?!) Dokonca som si spomenul, ako som pred pätnástimi rokmi začínal úplne zúfalý makať v Mekáči a rozhodne si nemôžem vybaviť, že by som tam mal takú pohodičku, ako oni! To len tak na okraj... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Neznám žádného Skandidávského komika. Jsou, ale já jim neříkám komici, neb mě nepobaví. Jejich filmy jsou divné, jako řada tamních lidí. Tu a tam je i někdo zajímavý a hezký, ale výsledně je to divný svět - studených duší a praštěných až hanba. I kulturně jsou bídní. A přece jako národ z nich vynikají Švédové! Právě mi to, jak jsou praštění potvrdil čerstvě další ISLANĎAN. Jedinou jeho zásluhou je, že ze země vyvezl jednu nepodařenou Češku. Víc takových, dám jim adresy žen, které zde nekrášlí českou kotlinu a moravské sklípky. K filmu: Proč se ještě jednou dívat na drama ženy, jejíž život je mi tak vzdálený? ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že naděje - ve změnu jednoho naivního stárnoucího muže v muže, který má jasno, a jedné namyšlené holky v sympatickou a milou slečnu - snad umírá poslední.. ()

Související novinky

Další uragán severských filmů

Další uragán severských filmů

15.09.2009

Čerstvě přestěhovaný Skandinávský dům pokračuje v seznamování českého publika s tím nejlepším z kinematografií severní Evropy. Babí léto obohatí hned třemi filmovými minifestivaly. V kině Atlas na… (více)

Reklama

Reklama