Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přátelé Joe (Dean Martin) a Harvey (Jerry Lewis) preferují golf a jejich zaměstnání většinou příjde zkrátka. Obzvlášť Harvey je vynikající golfista. Pozornost diváků ho ale tak moc rozčiluje, že se nemůže účastnit veřejných soutěží. Proto nadále všechny turnaje objíždí vyrovnaný Joe. Harveyho moudrá rada se však může vždycky hodit... Jerry Lewis ve své typické roli věčného smolaře. (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Harvey Miller Jr (Jerry Lewis) a Joe Anthony (Dean Martin) jsou dva téměř-švagři. Ten první pochází ze slavné rodiny golfistů, předci toho druhého zas loví ryby. Ten první je roztomilý, milý, nervózní a nepříliš sebejistý, ten druhý je hezký, sebevědomý, rozhodný a učenlivý. Rodiny obou chtějí, aby jejich synové pokračovali v začatém řemeslu. Jenže Harvey nedokáže hrát před davem lidí a Joe ryby nenávidí. Společně se tedy dohodnou na geniálním plánu. Harvey se stane Joeovým učitelem golfu a svými neocenitelnými radami z něj udělá jednoho z nejlepších hráčů v USA. Jenže co když se Joe už po prvním vyhraném turnaji změní v neovladatelného tvrdohlavého požitkáře, který na Harveyho i jeho pomoc kašle? The Caddy má jednu obrovskou výhodu na druhou, tedy Deana Martina a Jerryho Lewise. Oba dva tradičně částečně hrají sebe, o čemž svědčí nejen úvodní scéna, která byla převzata z jejich dva roky starého vystoupení, ale i závěr, kde se oba herci ve filmu objeví a hrají... skutečně sami sebe. V případě Jerryho to znamená cosi mezi Jimem Carreym a Donaldem O'Connorem ve Zpívání v dešti (abych Jerrymu ale nekřivdila, je nutno dodat, že tuto osobnost si vytvořil dávno před tím, než se Carrey narodil a než se začalo Zpívání v dešti natáčet), u Deana zas mix jakési nedbalé elegance, dokonalého zpěvu a zatraceně dobře vypadajícího chlapa. A i když mi Jerry místy svým gumovým obličejem už lezl na nervy, několikrát jsem se s chutí zasmála a při That's Amore jsem měla chuť začít zpívat a tančit s Deanem. A to mi ke spokojenosti více než stačí. "Kde jste se narodila?" "V Scrantonu." "V Scrantonu? To je náhoda!" "Vy, chlapci, také pocházíte ze Scrantonu?" "Ne." ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Toto je film s Jerrym Lewisom, ktorý som prvýkrát videl - bolo to pred 30 rokmi. Môj malý televízor nemal zvuk na ORF, napriek tomu, som sa dobre bavil. Ono to nebolo zase až také zložité, lebo príbeh je jednoduchý, je tam zopár hudobno - tanečných čísiel a situačných gagov, ktoré nepotrebujú koment ( mimochodom, sú vynikajúce ). Až v týchto dňoch som si naplno užil aj hovoreného humoru a bol som príjemne prekvapený. Toto je desiaty film J.L. s Deanom Martinom ( jeho dlhoročným profesionálnym spoločníkom ) a musím priznať, že Lewis tu bol ako smršť a ťahal väčšinu filmu. Vraj "Nosič golfových palíc", taký je názov tohto filmu, čo je názov zodpovedajúci, len škoda, že si ho ešte žiadny distibútor neosvojil. Vlastne si ešte žiadny distibútor ani tento film neosvojil... ()

Reklama

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Úvodní scéna v Paramount Theater je převzata ze záznamu skutečného vystoupení Martina a Lewise z roku 1951. (StarsFan)

Reklama

Reklama