Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osvaldo Valenti a Luisa Ferida byli známou italskou hereckou dvojicí. Stali se hvězdami fašistické kinematografie a jejich soukromý život byl podobně bouřlivý jako většina postav, které ztvárňovali. Na sklonku 2. světové války se však dostali do hledáčku partyzánů jako kolaboranti a nad jejich hlavami se začala vznášet hrozba smrti... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (21)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pomalu tekoucí příběh je podpořen výbornými výkony hlavních představitelů, rozhodně nenadchne milovníky amerického polopatismu, primitivního střihu a rychlého sledu tupých akcí. Giordana položil ve svém neprávem opomíjeném filmu několik palčivých otázek na téma viny, spoluviny a lehkosti manipulace davu. A závěr je naprosto skvostný. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Zašlé zlaté časy Talianskej kinematografie Sophie Lorenovej a Marcella Mastroianniho, tak trochu pripomenuté v podobe Monici Bellucciovej a Luca Zingarettiho, kde sa nestratili aj ďalší, pod slušnou réžiou a vôbec, celou výpravou. Príbeh v sviežej autorite, pravého Talianskeho humoru, v reálnom režime, slušne prepracované a pôsobivé svojim dejom. Slušná Talianska satirická dráma, pre toho, komu už zabudnutý taliansky filmový šarm ešte srdcu ulahodí. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Osud proslulých herců za fašistické éry Osvalda Valentiho a Luisy Ferida, kteří se dostali před partyzánský soud je ztvárněn profesionálně. Filmařsky se tu střídají barevné záběry z natáčení filmů a rušného vášnivého života předtím s temnými záběry z partyzánské války a černobílými dokumentárními dobovými záběry. Film trochu znejasnily skoky v čase. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh kterému možná uškodilo to neustále přeskakování v čase.Možná to chtělo posloupnost.Vzhledem k tomu ,že film má dva díly na jednom disku , to už pro diváka byl dost nářez.Jinak tandem Bellucci a Zingaretti byla dobrá volba.Vedle její jemné krásy vynikl ohnivý šarm Zingarettiho.Mělo to být o nich a taky bylo! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mám podobné kontroverzní a nejednoznačné příběhy rád. Právě pro ten pohled na ne zcela jasné, čisté a rovné příběhy osob zmítajících se v divokých záchvěvech doby. Technicky vzato ve filmu moc ani nejde o to, zda hlavní hrdinové byli či nebyli vinni, spíše o optiku oné viny. Na Luca Zungarettiho jsem si dlouho zvykal, ale nakonec mě uchvátil, Monica Bellucci je bez debat. Jen kvůli ní jsem film viděl a nezklamala. Děsil jsem se dlouhé stopáže, ale při sledování mi to nakonec tak dlouhé nepřišlo. Film, který vás může zcela minout, ale když vás drapne, pěkně vás vyždíme. Možná pro pokročilou noční dobu sledování jsem zůstal někde na půl cesty. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama