Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osvaldo Valenti a Luisa Ferida byli známou italskou hereckou dvojicí. Stali se hvězdami fašistické kinematografie a jejich soukromý život byl podobně bouřlivý jako většina postav, které ztvárňovali. Na sklonku 2. světové války se však dostali do hledáčku partyzánů jako kolaboranti a nad jejich hlavami se začala vznášet hrozba smrti... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (21)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Novinka s M.Belluci pôsobila svojimi 148 minútami celkom vážne. Až doma som zistil, že ide pravdepodobne o tv film rozdelený na dvd do dvoch dielov. Či sa naozaj jedná o tv film neviem /nepôsobil na mňa tak/, ale inak si rozdelenie filmu neviem vysvetliť. Film rozpráva naozaj silný príbeh na pozadí zaujímavých udalostí koncom 2. svet. vojny. Najslávnejší herecký pár talianskej kinematografie čelí vážnym obvineniam z ktorých sa ťažko vymotáva, zvlášť tesne pred koncom vojny , keď sa v ľuďoch nahromadilo množstvo nenávisti a túžby po pomste. Slabšiu prvú časť, kde mi dojem kazili zbytočné posteľné scény /kto by to povedal?/ a rozvláčnosť, mi vynahradil druhý diel , ktorý je podstatne kvalitnejší. V rukách partyzánov je im dopriaty "riadny" súdny proces. Zaujímala ich iba odpoveď na jedinú otázku. Bol Osvaldo Valenti fašistom? Si or no? Film 60%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pomalu tekoucí příběh je podpořen výbornými výkony hlavních představitelů, rozhodně nenadchne milovníky amerického polopatismu, primitivního střihu a rychlého sledu tupých akcí. Giordana položil ve svém neprávem opomíjeném filmu několik palčivých otázek na téma viny, spoluviny a lehkosti manipulace davu. A závěr je naprosto skvostný. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad odfláknutého spracovania zaujímavej témy. Aj napriek tomu, že som sa na film tešil, po polhodine už bolo vzrušujúcejšie sledovať vzorku maľovky za televízorom. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Díky Monice Bellucci jsem při sledování neustále vzpomínal na Malenu, která však byla poutavější a výrazně emocionálnější. Zde ve mě závěr nezanechal vůbec nic. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mám podobné kontroverzní a nejednoznačné příběhy rád. Právě pro ten pohled na ne zcela jasné, čisté a rovné příběhy osob zmítajících se v divokých záchvěvech doby. Technicky vzato ve filmu moc ani nejde o to, zda hlavní hrdinové byli či nebyli vinni, spíše o optiku oné viny. Na Luca Zungarettiho jsem si dlouho zvykal, ale nakonec mě uchvátil, Monica Bellucci je bez debat. Jen kvůli ní jsem film viděl a nezklamala. Děsil jsem se dlouhé stopáže, ale při sledování mi to nakonec tak dlouhé nepřišlo. Film, který vás může zcela minout, ale když vás drapne, pěkně vás vyždíme. Možná pro pokročilou noční dobu sledování jsem zůstal někde na půl cesty. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak se na film tvářili Italové, mně na něm nejvíc vadila střihová skladba. Zingaretti s Bellucciovou výborní. Co se týká tématu- osud filmařů v totalitním (fašistickém) režimu- chtěl bych vidět pořádně kontroverzní filmy třeba o Janu Svitákovi nebo Čeňku Šléglovi. Na něco takového (kdysi se v tisku spekulovalo o přípravách na zfilmování osudu Lídy Baarové) u nás ale nikdy nebudou peníze. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale prišlo mi to absolútne nevhodne a zle zostrihané...čím vznikájú vo filme "statky-zmätky"...a stráca sa pútavosť celého snímku..... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Velmi podhodnocený film, zaslouží si určitě více než 53%, herci byli dokonalí, příběh velice silný, akorát místy možná nebyl dotažený do úplných detailů, jak by si zasloužil....ale i přesto dobrý film ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh kterému možná uškodilo to neustále přeskakování v čase.Možná to chtělo posloupnost.Vzhledem k tomu ,že film má dva díly na jednom disku , to už pro diváka byl dost nářez.Jinak tandem Bellucci a Zingaretti byla dobrá volba.Vedle její jemné krásy vynikl ohnivý šarm Zingarettiho.Mělo to být o nich a taky bylo! ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem soustředěně a s velkým zájmem. Přesto ne více než tři hvězdičky. Problém nevidím ani tak ve formální stránce, nýbrž (jako vždycky) v poselství díla. Evidentně šlo tvůrcům o to, aspoň trochu "očistit" špatné lidské a občanské renomé dvou někdejších hvězd italského filmu z éry fašismu. Proto se snímek tváří jako "non-fiction", jako historická rekonstrukce s uměleckou licencí. Jenomže obě hlavní - reálně existující - postavy (Valenti a Ferida) jsou nejvíce ze všeho "očišťovány" pomocí fiktivní postavy - režiséra Golfiera/Taylora. A v tom tkví kámen úrazu, ba svého druhu to pokládám i za určitý podvod na divákovi. Pravda, předlohou Golfiera/Taylora je sice do určité míry Luchino Visconti, avšak dle mého názoru jde v tomto směru o zneužití jak skutečného Viscontiho, tak fiktivního Golfiera. Tento absolutní klaďas totiž nemá jiný úkol než postavit oba kontroverzní hrdiny do přívětivějšího světla. A snad právě usilovné a mazané míchání fikce a non-fikce, faktů a výmyslů... mě přesvědčilo o tom, co autoři chtěli jaksi decentně "přepudrovat": Osvaldo Valenti a Luisa Ferida museli být skutečně dvě obludy. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony i skvělý příběh si zaslouží rozhodně víc, než 59 %...Ale to bychom nesměli být na ČSFD. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Osud proslulých herců za fašistické éry Osvalda Valentiho a Luisy Ferida, kteří se dostali před partyzánský soud je ztvárněn profesionálně. Filmařsky se tu střídají barevné záběry z natáčení filmů a rušného vášnivého života předtím s temnými záběry z partyzánské války a černobílými dokumentárními dobovými záběry. Film trochu znejasnily skoky v čase. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Mám ráda italský film, takže si italské filmy cíleně vybírám. Italské filmy si na rozdíl od italské televize stále drží vysokou laťku . Ani tento film není výjimka. Možná je příliš dlouhý a díky častým střihům lehce nepřehledný .Má však silný příběh. Monika B. je nejen stále krásná a charismatická, ale také výborná herečka. Kromě jiného je film i exkurz do italské (potažmo evropské) historie, což mu (alespoň pro mě) přidává na atraktivitě. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Talianska histotická dráma z tohto roku je o osudoch slávneho talianskeho filmového páru počas druhej svetovej vojny. Režíroval ju Marco Tullio Giordana. Charizmatický herec Osvaldo Valenti (Luca Zingaretti) je závislý na kokaíne, ale získa si lásku vychádzajúcej hviezdy strieborného plátna Luisy Feridy (Monica Bellucci). Ich život je sám o sebe utrpením a zdá sa, že ani krutosti vojny ich nemôžu prekvapiť. Snaha o prežitie, byť hercami, umelcami a celebritami v každej dobe, si prinesie cenu najkrutejšiu. Partizáni, medzi ktorými je aj režisér, ktorý pomohol Luise ku sláve a jej oddaný priateľ, Golfiero Goffredi (Alessio Boni), majú ku kolaborantom režimu Duceho jasný postoj. Goffredi sice trvá na riadnom súde manželov Valenti-Ferida, spolupracovníkov fašistického režimu, avšak kolesá osudu jednotlivec nezastaví. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Zašlé zlaté časy Talianskej kinematografie Sophie Lorenovej a Marcella Mastroianniho, tak trochu pripomenuté v podobe Monici Bellucciovej a Luca Zingarettiho, kde sa nestratili aj ďalší, pod slušnou réžiou a vôbec, celou výpravou. Príbeh v sviežej autorite, pravého Talianskeho humoru, v reálnom režime, slušne prepracované a pôsobivé svojim dejom. Slušná Talianska satirická dráma, pre toho, komu už zabudnutý taliansky filmový šarm ešte srdcu ulahodí. ()

morricone 

všechny recenze uživatele

Na Monice Bellucci mám rád její různorodost.Ale poslední dobou je její výběr dost řekl bych špatný.A přitom takový talent.Tento film je nemastný neslaný a už asi 15 minutách máte chuť přetáčet film dopředu.Dějově mi to přišlo zmatené ,navíc střihy a linie filmu byly velmi násilně a nelogicky doslepovány. Přitom Moniččin manžel Vincent Cassel je poslední dobou pravý opak ,jeden lepší film než druhý..... Možná by jí měl začít radit :-) ()

MachPavel 

všechny recenze uživatele

Ikdyž na filmu by se dalo ledacos vytknout, ale vážení prostě Monica Bellucci je můj idol a tak nekompromisně - plný počet ..!!! :D :D ()

pepito25 

všechny recenze uživatele

Priemerne spracovanie príbehu, ktorý mohol byt hodne naloženejší, výbušnejší a rýchlejší. 148 minút je zbytočne veľa, mnohé scény boli doslova navyše a vytvárali vo mne iba čakanie na to, čo ešte bude. Luca Zingaretti zahral Valentiho dobre, bez neho by to bolo o poznanie slabšie, bez zmyselnej Monici Bellucci zase oveľa suchšie. Tri hviezdičky, ani menej, ani viac. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

"Osvaldo Valenti a Luisa Ferida byli známou italskou hereckou dvojicí. Stali se hvězdami fašistické kinematorafie a jejich soukromý život byl podobně bouřlivý jako většina postav, které ztvárńovali. Na skolnku 2. světové války se však dostali do hledáčku partyzánů jako kolaboranti a nad jejich hlavami se začala vznášet hrozba smrti"... Stručně k obsahu tohoto historického snímku se zajímavým tématem a výbornou Monicou Bellucci, která ve filmu neztrácela nic na své atraktivitě. Malou výtku bych měl : ke zmíněným střihům ve scénách, které vytvářeli občas zmatekt a tím si pokazili celkové hodnocení. ()

Reklama

Reklama