Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Halgrimsdottir žije v Reykjavíku. Islandská zima ji však už omrzela, a tak se rozhodne ostrov opustit. Ještě předtím chce ale za dobrou cenu prodat svůj vzkvétající obchod s marihuanou. Její nástupce ji žádá o 48hodinovou lhůtu, aby sehnal potřebnou sumu peněz. Anna mu přenechá svůj mobilní telefon, magický předmět, na který volají všichni její klienti a ocitá se ve víru mnoha zvláštních příhod a bláznivých islandských setkání. Zatímco brázdí ostrov křížem krážem, její kuchyně se mění v čekárnu plnou netrpělivých zákazníků. [Festival francouzského filmu 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní komedie s prvky road movie, z které člověk získá dojem, že všichni obyvatelé Islandu jsou až na jednoho rybáře - nekuřáka permanentně zhulení. Zjevením je tu především hlavní hrdinka Anna - svérázná básnířka a dealerka marihuany, nehezká, neženská, smrdí i z plátna. Její představitelka údajně není herečka, ale rocková zpěvačka. No a kdo by chtěl vidět něco z nádherné islandské krajiny, dočká se. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Islandská komédia z tohto roku (2008) v réžii Sólveig Anspachovej je o dílerke drog. Všetkým známa a obľúbená poetka Anna (Didda Jónsdóttir) sa snaží žiť pokojný život so svojimi synmi, rodinou a v zhode i priateľskom vzťahu s nespočetnými klientmi. S pocitom šťastia a bezstarostnosti zažíva kopec miernych absurdít, a počas jej neprítomnosti v dome prebieha klientská párty. Uvolnená atmosféra a plynulé nasledovanie udalostí umožňuje si vo filme vychutnať komické scény bez pocitu trapnosti ci násilne vtlačeného gagu do deja. A navyše film drogy nerieši, neodsudzuje ani neobhajuje. ()

Reklama

Reklama