Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (298)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Výborná soutěž, na které mi nevadila ani ta nevyhnutelná srážka se stereotypem - je to samozřejmě zásluhou Vladimíra Čecha, který svým brnkáním na nervy dodával pořadu hlavně v nejtužších chvílích atmosféru. Tuhle soutěž bych dokonce považoval za nejlepší, co se kdy v Česku objevila, ovšem to by nesměli včas zasáhnout manažeři shůry a vyměnit moderátora. S Čechovým odchodem kvalita upadla a jelikož hodnotím jako celek, musím v konečném součtu hvězdu ubrat. Jinak tradičně dobrá je také parodie z dílny Zdeňka Izera. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Díly s panem Čechem byly absolutně bezkonkurenční, žádný z následovníků už se nastolené laťce nedokázal ani přiblížit a Milionář pomalu ale jistě mířil k záhubě. Počínaje Preissem už to bylo vážně o ničem. A samozřejmě jsem si vždy rád "zasoutěžil" z pohodlí domova. Pro mě nejlepší vědomostní pořad, celkově se mi vždy velmi líbil ten formát soutěže, a navíc oproti v podstatě všemu obdobnému v Česku tam byly opravdu pořádné výhry - na rozdíl od takového AZ kvízu - takže bylo vždy vidět to napětí ve tvářích soutěžících, které právě hlavně pan Čech velmi umocňoval, krásné vzpomínky. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Vladimírem Čechem jsem to miloval, ale později už jsem to sledoval maximálně jedním okem a vím, že to byla hrozná sračka, u které tvůrci nechtěli, aby skončila, tak do ní cpali kohokoliv měli po ruce, jenže Vladimír Čech je zaprvé jen jeden a za druhé to všecko s Preissem, Hejmou a Šmuclerem stejnak bylo zbytečné, takže se ukázalo, že tahat do toho dál prachy bylo hrubě pod úroveň divákova oka. Jenže tvůrci chtěli býti milionáři a to se jim hrubě vymstilo. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Díky Vladimíru Čechovi jsem se vždy jako malý kluk na Milionáře těšil. Byla to napínavá soutěž s vynikajícím moderátorem, na kterou se tehdy dívalo opravdu spoustu lidí. Bohužel co odešel hlavní tahoun pořadu pan Čech a přišli sem jiní moderátoři, kvalita Milionáře prudce klesla a moje sledovanost také. Čtyřmi hvězdami proto hodnotím pouze původní díly, ostatní stály za nic. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

První série byla velmi dobrá (lví podíl na tom má moderátor Vladimír Čech), bohužel časem se pořad omrzel a výměny moderátorů tomu moc nezabránily. Celkově se "Chcete být milionářem?" dají označit za to neklepší co v tomto stylu zábavy ve světě vzniklo a u nás provedlo. PS: a mimochodem musím opět podotknout, tady to namá (čsfd) co dělat!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama