Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

wosho 

všechny recenze uživatele

Před vylepšením (které vedlo k opaku) bylo "Riskuj!" dobrým vědomostním pořadem, který jsem jako malej často sledoval a odpovídal na otázky. Po čase jsem v popůlnoční reprýze starých dílu tento pořad opět viděl a byl jsem zděšen tou várkou hloupých a primitivních otázek. PS: a opět musím podotknout, tento druh tvorby na čsfd nemá co dělat!!!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Formát televizních soutěží je v televizní tvorbě hluboce zakořeněn a televize se neustále předhánějí v tom, co vymyslet nového. Soutěž Riskuj! byla v tomto ohledu trefa do černého. O její oblíbenosti svědčí i to, že vydržela na televizních obrazovkách snad dvacet let. Dokonce byla reprízovaná a lidi na ni dívali opakovaně! Sám jsem se na ni občas v mládí také díval a vcelku mě bavila. Fajn vzpomínka a tři hvězdy k tomu. Současnou podobnou produkci už nesleduji a nemám tak s čím srovnávat, ale něco mi říká, že by ze srovnání vyšlo Riskuj! velmi dobře i dnes. ()

Reklama

Schkeble 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší vědomostní soutěž. Jen mi je vždycky líto těch, kteří si nevylosovali místo u prostředního stolečku, protože ten je bezesporu zvýhodněný a reaguje lépe... ts. HMM TAK TŘICET TISÍC NA FRANK... NEŽ ODPOVÍTE MUSÍTE SE PŘIHLÁST... PRÉMIE JE JEN PRO VÁS, NEMUSÍTE SE HLÁST... RYCHLE! UMEUMEOVZOMMMMMM.... NÝŘANY ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Dnes už by to asi diváka u obrazovek neudrželo, ale svého času byla tato zdánlivě nesmírně obyčejná soutěž velmi oblíbená. Dokonce tak, že jsme ji ani na intru nepřepínali. Jak už to u podobných soutěží bývá, člověk si porovnal znalosti z různých oborů se soutěžícími (no, kdyby na mě svítila kamera, tak bych neporovnal nic, protože by nebylo co), občas ho potěšilo, když moderátor řekl, že tohle dokonce ani on nevěděl, a díky docela zajímavě koncipovanému závěrečnému souboji s napětím koukal, jak to dopadne. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem i kdysi, ale dnes díky opravdu tristní nabídce ostatních televizních KANÁLŮ a zprávám na zvracení na to koukám docela ráda znovu. A někdy se i zasměju, jako nedávno, když tam byli tři tak blbí soutěžící, že to bylo k neuvěření. Slečna dokonce umístila Mekku do Izraele. Rosák chudák měl co dělat, aby nevybuchl smíchy. Jinak myslím, že je škoda, že zmizel z obrazovky a docela by se mi líbilo, kdyby uváděl nového Milionáře. Nepitvoří se, je kultivovaný a má smysl pro humor. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1994 začala TV Nova vysílat pořad Risk, jednalo se o českou verzi amerického pořadu Jeopardy (od r. 1984). Hlavní výhrou byl automobil – od roku 1994 do roku 1995 Škoda Favorit, od roku 1995 Škoda Felicia Combi. V roce 1996 však TV Nova odmítla dále platit distribuční poplatky s odůvodněním, že se pořad originálu Jeopardy natolik nepodobá. Změnila tedy název na Riskuj!. Hlavní výhrou pořadu Riskuj! byl též automobil – od roku 1996 do roku 1997 Škoda Felicia Combi a od roku 1997 do roku 1999 Škoda Octavia. (TomasSlach)

Reklama

Reklama