Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neznám hlavní město Zambie, mongolskou měnu, jména levých přítoků Amazonky a vlastně ani pohlaví prezidenta Burundi, ale Risk! jsem přesto sledoval pravidelně. Trápit mozkové buňky mne zkrátka baví a touha po pravidelné výměně informací mne svého času nutila usedat k večeři proti moderátorům, kteří se správnou odpovědí na monitoru vypadali chytřejší, než ve skutečnosti byli. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

TV stálice. Měl jsem ji nejradši a co se obtížnosti týče tak byla zároveň asi i nejtěžší společně s Milionářem třeba... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na půl zajímavá a na půl uspávající klasika spojená s odpoledním/večerním odpočinkem u TV. Řada otázek byla poměrně zajímavých, herní systém měl něco do sebe a i když se soutěz zdála být pro diváka dosti odlehčená, soutěžící se museli pořádně zapotit. Moderující Rosák, Svoboda a dejme tomu i Vyskočil byli slušní a na úrovni, s dalšími jsem už pořad neviděl, protože časem se z Risku bohužel stávala čím dál tím větší nuda. 5/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vítám všechny příznivce zdravě přiměřeného riskování! Rosák je suchar a o to větší zábava to byla, ale ani ostatní moderátoři nebyli špatní. V podstatě jsem sledoval všechny verze tohoto - dnes již bohužel zrušeného - pořadu. Ano, dokonce i spojeninu "Riskuj na kolotoči". ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to když jsem byl ještě mládě. Někdy i pravidelně. Dokonce tam byl i tatík jednoho ze zdejších uživatelů rozbrise. Chm... ten čas ale letí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Škoda, že podobné vědomostní pořady vymizely z televizních obrazovek. Riskuj byl velmi zdařilý a nezáleželo na tom, kdo jej právě uváděl. Jak Petr Svoboda, tak Jan Rosák byli skvělí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Riskuj jsem sledoval jako malé děcko. Ty otázky byly dost těžký, ale já jsem občas zaperlil a babička ze mě měla radost. :-D ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Soutěž, při jejímž sledování jsem plakal nad svým slabým všeobecným přehledem. V éře zmateného Vyskočila, který byl schopen vyhlásit vítězem soutěžícího s druhým největším počtem bodů, a neskutečně nudného Krasla se mi zase sebevědomí zvedlo. S Rosákem se vrátila profesionalita a já dodnes žasnu nad množstvím vědomostně zdatných lidí mluvících česky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +Jan Rosák, mnoho otázek -v průběhu se pořad měnil, později už jsem ho nesledoval/// Původně se to jmenovalo Risk! To jsem sledoval celkem často. Zajímavé otázky, způsob výběru otázek, 3 soutežící, z nichž jeden mohl postoupit dále a nebo si vybrat jednu ze tří cen podle toho kolik "si vyhrál". To bylo velice zajímavé. Neměl si na ledničku, tak si šel do dalšího kola. Soutěžící pokud moc riskoval, tak se taky mohl dostat do mínusu. Prostě mě to bavilo a zajímalo. Až později to přejmenovali na Riskuj, to myslím uváděl Jan Rosák. A to bylo asi to jediné pozitivní. Hodně se to obměnilo a já v tom viděl jinou soutěž a už jsem si nechtěl zvykat na něco nového. Navíc se mi změna zdála spíše k horšímu. Celkově jinak dobrý pořad, kde se člověk pokud chtěl mohl hodně dozvědět a tzv. mohl soutěžit u obrazovky, ale teď mám pocit, že se na to člověk díval protože nic jeného, lepšího nedávali. RISK za 4*, Riskuj! za 2*/// Celkem 60%/// ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Docela těžká vědomostní soutěž, která byla vzhledem k požadovaným znalostem za pár šupů oproti panoptikálním hovadinám typu Milionáře atd.. 65% ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Otázka: Opera, v jejímž názvu se skrývá evropská řeka. Odpověď: Don Giovanni. Moderátor (už nevím, jestli Svoboda nebo Vyskočil): Ne... správná odpověď je Don Carlos. A jelo se dál. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tudududum...ozvalo se když soutěžící dlouho otálel s odpovědí na otázku. Pravda, nebylo vůbec snadné zvítězit v této poměrně konkurencí nabité vědomostní soutěži a jedinec, který chtěl obstát opravdu musel být pomalu chodící encyklopedie vědomostí. Jen ti moderátoři byli rok od roku horší. Začalo to tehdy dlouhovlasým Pavlem Svobodou, pak přišel na řadu Petr Svoboda, ovšem následně to dorazil zcela omylem vybraný Ivan Vyskočil jehož záhy všichni začali parodovat. Serioznost soutěži se pokusil navrátit adekvátní a ostřílený Jan Rosák. Pořad skončil a na Telce si to pustí opravdu snad jen ten, kdo zde kdysi soutěžil, protože jinak to nemá význam sledovat. Klady: zpočátku to byla poměrně napínavá soutěž, doplnění vědomostí nebo případné obohacení, soutěžit je zdravé. Zápory: s formátem a zejména s moderátory to šlo postupně dolů a soutěž začala upadat, Ivan Vyskočil, časem se vytratil náboj a zajímavost, stereotypně pojaté, "opotřebovanost" pořadu vlivem delšího setrvání na obrazovkách. Hodnocení: 40% ()

Reklama

Reklama