Reklama

Reklama

Jsi chytřejší než páťák?

(pořad)

Obsahy(1)

Zábavná soutěžní show, ve které každý může vyhrát až milion korun. Musí však správně zodpovědět otázky, jaké ve škole dostávají „páťáci“.

Každého kola se účastní jeden dospělý soutěžící, který má šanci vyhrát až 1 milion korun, pokud správně zodpoví otázky převzaté z výukových materiálů pro první stupeň základní školy (tzn. učebnice, prezentace, pracovní sešity pro 1-5. ročník ZŠ).

Soutěžící odpovídá na otázky z 10 tématických kategorií (například astronomie, cizí jazyky, český jazyk, matematika, nauka o Zemi, zdravověda, zeměpis ČR, zeměpis světa, zoologie .....), a to v libovolném pořadí. Každá správně zodpovězená otázka jej posune o stupeň výš (jednotlivé stupně jsou ohodnoceny různými částkami). Pokud zodpoví správně všech 10 otázek, smí zodpovědět 11. otázku za 1 milion korun.

Pokud se soutěžící rozhodne ukončit svou účast ve hře, musí se na žádost moderátora podívat do kamery a říct větu „NEJSEM CHYTŘEJŠÍ NEŽ PÁŤÁK." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí chlap ve výstředních letech, dejme tomu táhne ke čtyřicítce. Na druhé straně stojí páťák. Skutečný kožený páťák, vysoký metr dvacet, lehce obtloustlý s čokoládou oblepeným ksichtem. Náhle zazní gong a na soutěžící padne první otázka....jaké je hlavní město Albánie? ... chlap tápe ... raz .... dva ... tři ..... neví. Kluk odpoví Tirana a okamžitě mu všichni tleskají. Co se děje v hlavě toho chlapa nikdo neví. Otázka je, jestli to je skutečně vážný, nebo si Suchoš s Genzerem udělali jenom takovou hru a natahali tam do pár epizod pár známých, kterým ztrapnění za pár korun nebude vadit. Jinak těm dětem pak naroste ego a přestoupí se na další otázku. O tomhle je, nebo spíš byla, tahle hra, která rozhodně měla myšlenku, a ne ledajakou, totiž myšlenku ! ()

macetoma odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm, ehm, jak kdy, většinou zatím ano. Neodpustím si v této souvislosti starý vtip o zvířatech: ...Farmář šel na trh a koupil kohouta pro své slepice. Nový kohout Velkopansky přikročil ke starému kohoutovi a říká: "No, ty starý prďolo, je čas, abys šel do penze". Starý kohout odpověděl: "Ale no tak, přece nemůžeš obsloužit VŠECHNY slepice. Podívej se, co to udělalo se mnou. Nech mi aspoň ty dvě staré v rohu". Mladý kohout na to : "Zmizni, jsi vyřízený a já přebírám žezlo". Starý kohout řekl: "Tak ti něco řeknu, mladý siláku. Budeme závodit kolem statku. Kdo vyhraje, bude mít exkluzivní práva na všechny slepice". Mladý kohout se zasmál: "Nemáš žádnou šanci, starochu, takže abych byl fér, dám ti malý náskok". Starý kohout se rozběhl, o 15 vteřin později se za ním rozběhl mladý kohout. Běželi kolem domu a když přibíhali před přední verandu, mladý kohout doháněl starého. Byl za ním sotva decimetr a už už ho měl. Mezitím farmář seděl na svém obvyklém místě na přední verandě a vidí jak se kolem něho žene mladý kohout za starým. Sebral svoji pušku a BUM rozstřelil mladého kohouta na cucky. Smutně potřásl hlavou a řekl: "Sakra, tento měsíc už třetí kohout, co není na slepice... Z této historky plyne poučení: "Pozor na nás, starší... zkušenosti a vychcanost většinou vyhrajou nad mládím a rychlostí". ()

Reklama

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Rána jako z děla - to je klišé používané ve sportu. Dobrý nápad, ale špatné provedení - klišé na CSFD. No jo, ale co se dá dělat, když to jinak zhodnotit nelze! Dokázal jsem překousnout bandu rozmazlených spratků a soustředit se na zajímavé záludné otázky. Ale počtvrté popáté už to nešlo! Ve vědomostní soutěži bych si představoval rozumné mladé talenty a ne fracky, co se neummí chovat ani když jsou v televizi. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Jsi chytřejší než páťák?" Ano, to teda som. O tom nech nikto nepochybuje. Takže si nepotrebujem overovať svoje vedomosti, inteligenciu a všeobecný rozhľad v nejakej podradnej televíznej show, ktorú moderujú dva poloidioti. Krpatý arogantný trol Michal Suchánek a nechutne mastný brav Richard Genzer môžu tak akurát sami seba testovať, či sú chytrejší ako piataci zo základnej školy. Táto relácia sa na obrazovkách dlho neohriala, pretože to bolo nudné, hlúpe a trapné. Bol to odpad! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

V létě roku 2007 vtrhla na NOVU tato zábavná soutěž a vysílala se každou neděli v prime-time. Jo, pár dílů jsem viděl a rozhodně tato soutěž nepatří do odpadu. I když je trochu nesmyslná. Přeci jenom, starší dospělý člověk není robot a nemůže si pamatovat učivo ze Základní školy. Hodně moc otázek jsem nevěděl, což je trochu ostuda, neboť mě bylo v době uvádění tohoto pořadu v TV 22 let. Některé otázky mě přišly hodně těžké, ale zase na druhou stranu to může být tím, že dnešní děti mají učivo, které jsem např. já probíral ve třetí, tak oni ho mají už ve druhé, nebo je možné, že i v první třídě. Také mi přišlo, že celá soutěž je o tom, že nikdo nemá na páťáky. Ze soutěžících dětí si pamatuji hlavně na Štěpána, který mě připomíná novodobého Einsteina a z dívek mě zaujala Alžběta. A co se týká moderátorů Míši a Ríši, tak předvedli svou klasickou show:-). I když o Suchánkovi mám od jisté doby, (co jsem ho měl možnost vidět na vlastní oči), své mínění. Připadá mi, že si o sobě hodně myslí. Celkově tuto soutěž hodnotím lepšími dvěmi hvězdami. A na závěr se dívám do kamery a říkám: NEJSEM CHYTŘEJŠÍ NEŽ PÁŤÁK:-) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama