Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Anežka zcela zapadá do toho neuvěřitelného boomu televizních soutěží první poloviny devadesátých let, žel, její kouzlo už je dávno tatam. Z dnešního pohledu se jeví leccos trapným (soutěžící), hrané scénky z dávné i nedávné historie nevyjímaje. A Marek Eben? Ten je s tou svou všeobjímající slušností a gentlemanstvím leckdy až nesnesitelný. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ač jsme jako malí s rodiči často jezdili na mnoho hradů a zámků, to prostředí mě vlastně nikdy moc nelákalo a nebavilo. Svým obsahem mě tak nelákala ani televizní soutěž O poklad Anežky české. Pár dílů jsem ale viděl a pro diváky, kteří mají rádi historii, hrady a zámky, to muselo být jako stvořené. Sice soutěž neoplývala žádným strhujícím napětím, ale její forma byla právě pro historiky udělána dobře. No a k tomu byl Marek Eben, který by zvládl umoderovat naprosto cokoli na té nejvyšší úrovni. Navíc měl k ruce vždy i sympatickou asistentku Kláru, na kterou se dobře dívalo. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Mně se (taky) nabízí srovnání s Az-kvízem, hlavně proto, že mi příjde, že do obou soutěží chodí podobní exoti. Tady ale jsou otázky takovýho kalibru, že mě to vůbec nebaví, protože nevim skoro nic. Navíc je to celý hrozně utahaný. Sice už si to přesně nepamatuju, ale jak znám čétéčko, tak výhrou byla tak maximálně nějaká medaile s rytinou Marka Ebena. EDIT2022 Haha, no můj pohled se hodně změnil za těch 10 let. Tenhle pořad zbožňuju, většinou si ho pouštim u žehlení a z otázek už vim odpověď naopak skoro na všechno. Dají se tomu pořád vyčíst nějaký detaily (jako když se třeba Marek ptá "Koho tu máme na obraze?" a kamera to vůbec nezabere), ale kdo by se v tom rejpal. Jsem fanouškem historie i humoru Marka Ebena, kterej se z dnešního pohledu pohybuje komplet na celý škále jemný až kontroverzní. Už třeba jen ty jeho sexuální narážky, no prostě paráda! (80%) ()

haWranka

všechny recenze uživatele

Hmmm, vzpomínky na dětsví. Ráda navštěvuju hrady a zámky, zajímám se o historii, takže tohle mě vždycky bavilo. I když jsem neznala odpověď snad na jedinout otázku. Jak bych na tom asi byla dneska...? Radši to nechci vědět. Každopádně tohle byl jeden z mála televizních pořadů, kde se člověk zábavnou formou opravdu dozvěděl něco nového. Víc takových, míň přiblblých talentů a blbců ve vile. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Ondřejem (uživatel Nach). I v mých očích šlo o jednu z nejlepších vědomostních soutěží té doby. Možná jsem nevynechal ani jeden díl, ale přísahat bych na to už dnes nemohl. Jako děcka jsme to sledovali, líbili se nám dobové kostýmy, hrané scénky i historické fakta, no a samozřejmě v té době mladičká Klára Doležalová. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama