Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou mnohá rozhodnutí, která člověk dělá dle svého nejlepšího svědomí a vědomí, a přesto je musí mnohdy při pohledu zpět zhodnotit jako špatná. A dobře to ví i mladý Peter, novic z jezuitského semináře, který ztratil cestu a nyní netuší, po které kráčet dál. Do řádu vstoupil, aby se dostal blíže k Bohu a konečně tak mohl pochopit jeho velký plán, teď je však zoufalý a cítí, že jeho samotného to táhne především k zemi a radostem pozemského smrtelného života. V kuchyni svého současného domova se totiž setkal s dívkou, kterou zde ztělesnila půvabná rodačka z Dallasu Amy Ackerová, do níž se okamžitě zamiloval. Může hledat pomoc u svých představených, nebo je lepší spíše mlčet a setrvávat v tiché trýzni? Každá volba je těžká, natož pak ty životní. V hlavní úloze komorního dramatu z roku 2006 se českému publiku představí dosud jen málo známý Jacob Pitts, ve vedlejší úloze otce Benkha pak mladého nadějného herce doplňuje zkušený matador a držitel Oscara Alan Arkin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle komorní nezávislý film ze Spojených států nijak výrazněji nezklamal, ale bohužel také nezaujal. Téma je rozhodně zajímavé, já jsem tedy ještě žádný film o mladíkovi, který navštěvuje jezuitský seminář, neviděl. A tak jsem se vůbec poprvé dostal do tohoto prostředí. A zážitek je to více než zajímavý. Film sám o sobě působí docela pohodově a děj je doplněn zajímavými vedlejšími tématy, jako například problém rostoucí nohy. Zkuste si představit, že by vám ve 22 letech začal najednou růst noha a za několik týdnů by se vám zvětšila o dvě čísla. To je určitě zajímavý vedlejší dějový doplněk. A ještě jedna vedlejší dějová linie se mi velice líbila, a to boj hlavního hrdiny s ještěrkou, která bydlela v jeho pokoji. Ale příběh je o něčem jiném. Je o hledání své životní cesty a o rozhodování, jak pokračovat v životě dál a jaké rozhodnutí je to nejlepší. Zároveň je to celé doplněno jakousi romantickou linií, kdy se právě onen mladík, podle kterého je pojmenován celý film, zamiluje do pracovnice místní jídelny pro chudé. Ale díky těm vedlejším dějovým liniím mi přijde, jako by autoři filmu byli hračičkové a rádi odváděli pozornost od hlavního děje, což ovšem v tomto případě není na škodu. Každopádně abych to nějak celkově zhodnotil, tak film jako celek působí určitě zajímavě, ale není to bohužel nic víc než průměrný film na nudný večer, a jako takovému mu uděluji tři hvězdičky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

freddy to opísal výstižne. Proste priemerný film na jedno pozretie s nezaujímavým hlavným hrdinom, ktorý je na životnom rozcestí a rozmýšľa ako ďalej. Ostať v jezuitskom seminári alebo sa na to vykašlať. Rôzne vedľajšie epizódky okolo sú zábavnejšie a zaujímavejšie ako príbeh hlavného hrdinu. Ale raz sa to dá v pohode prežiť. 5/10. ()

Reklama

Reklama