Reklama

Reklama

Kamui, ninja na útěku

Trailer

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečné události. Kamui byl adoptován, aby se stal silným ninjou. Naučil se létat a skákat po stromech. Teď ovládá bojové umění lépe než kdokoliv jiný, ale místo toho, aby pokračoval v tradici, stane se uprchlíkem. Kamui totiž odmítá dávat všanc své schopnosti k zabíjení lidí. Cesta za svobodou ho přivádí do malé rybářské vesnice, kde potká Hanbeie a jeho krásnou dceru. Idylický život se ale nekoná. Jednou přijdou do vesnice piráti, zabijí všechny obyvatele a Kamui tomu nedokáže zabránit. Stává se znovu štvancem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný historický film. Má dosť dobrý príbeh o ninjovi, ktorého už nebaví tento spôsob života a tak sa rozhodne uniknúť a svoj predchádzajúci život nechať za sebou, lenže ninjovia majú prísne pravidlá, ktoré nikomu nedovoľujú skončiť a preto musí často bojovať o svoj život s prenasledovateľmi. Raz sa dostane do malej rybárskej dediny, kde konečne pocíti, že by mohol byť spokojný, lenže problémy si ho nájdu aj tam. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, tento typ zápletky mám rád a preto aj vyhľadávam podobné filmy, lenže tu je to podané asi najhoršie, ako som sa zatiaľ stretol, ešte úvodná štvrťhodinka pôsobí celkom obstojne, ale potom už vôbec nič nefunguje tak, ako by malo. Zase nejaká hrôza to nie je a väčšinu času sa na to dá bez väčších problémov pozerať a občas sa nájde aj nejaká pomerne zaujímavá situácia, no ako celok to sklame, rybárska dedina nie je podaná dostatočne príjemne, aby som hlavnému hrdinovi fandil k jeho novému životu, vôbec ma nebavili ani noví záporáci, ktorých tu predstavujú piráti a zase až záverečná štvrťhodina je celkom slušná, no to už je samozrejme neskoro. Akcie je tu priemerné množstvo, ale pôsobí na mňa skôr tak rozporuplne. Je dosť rozmanitá, nájdu sa tu aj niektoré v rámci možností uveriteľné súboje na meče, potom typické fantasy súboje, plné nereálnych skokov a podobných doplnkov a viacero iných situácií ako lov žralokov, no práve tie ma zaujali najmenej. Nenájde sa tu žiadna akčná scéna, ktorá by ma bavila ako celok, ale zase viackrát sa nájde nejaký zaujímavý prvok. Napríklad rozlomenie zabijaka, zaujímavá technika zachytenia protivníka a s ním voľný pád na zem, ktorý mu zlomí väzy alebo aj vydarená záverečná likvidácia. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, za niečo tu stoja iba ženské postavy, ktoré ale sú len vedľajšie, hlavný hrdina nestojí takmer za nič, chýba mu charizma, ani jeho postava nie je dostatočne zaujímavo podaná, takže som mu za celý čas ani moc nefandil a nanešťastie ani v akcii za moc nestojí, pokiaľ mu práve nepomáhajú triky, tak vidno jeho úplnú neschopnosť, nevie správne držať meč a aj v boji sa pohybuje úplne mimo, takže ani na okamih som mu neuveril, že sa má jednať o nejakého špičkového ninju. A ani záporáci ma nebavili. Réžia a technická stránka nie sú úplne zlé, ale nad priemer sa nedostanú. Po porovnaní s takými filmami ako Shinobi alebo Azumi som teda čakal o dosť viac, ale tie sú omnoho lepšie. Raz sa to pozrieť dalo, hlavne kvôli tým pár bojovým prvkom, ale znovu to už určite nepozriem. Slabší film s podobnou tématikou som ešte nevidel. 51% ()

stub 

všechny recenze uživatele

Ninjovská moderna podobné váhové kategorie jako Azumi či Shinobi. Výrazně nižší hodnocení oproti dvěma zmíněným snímkům je pro mě trochu záhadou - obsahově i formálně dosahuje zhruba jejich kvalit. Podobně jako zmíněné filmy, i tento vznikl podle mangy, čemuž je samozřejmě poplatný celý děj (ninja-renegát hledá klid a svobodu). Některé akční sekvence jsou sice trochu přitažené, ale v součtu celkem zdařilé, jen efekty jsou občas rušivě nevěrohodné, což zamrzí o to víc, že jsou mnohdy v podstatě zbytečné (typické pro dnešní dobu). Zajímavostí je, že Yoichi Sai začínal jako asistent režie u "Ai no Korida" Nagisy Oshimy, produkci tehdy navíc zajišťoval Koji Wakamatsu, takže se dostal do skutečně vybrané společnosti;). Trošku je znát režisérův nejaponský původ - při splétání dějových nitek, stejně jako při zvýrazňování / upozaďování některých prvků, je trochu jiná optika dosti zřejmá (jakoby byl japonský duch filmu zlehka okořeněn ještě hongkongským a korejským). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka je podaná strasne chaoticky, hlavny hrdina extremne nesympaticky, bitky totalne dodrbane hnusnymi trikmi a extremnym predratovanim s nelogickou trajektoriou superov. Napriek tomu, ze obsahuju dostatok krvi, tak postradaju tvrdost a vôbec nepôsobia drsne. A cele to uplne zabija prehnana stopaz. Vysledok je neznesitelna hnusne vyzerajuca nuda. 1* davam za vypravu. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Veľmi podpriemerný film, začiatok bol fajn a počiatočné súboje ma trošku namaškrtili, ale postupom času to bola jedna veľká nuda .... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Příběh by se dal odvyprávět za pět minut, bojových scén je jen pár a ještě nejsou kdovíjak povedené, triky působí docela lacině a dialogy šustí papírem, až to bolí. Kdyby byla povedenější akce, možná bych přimhouřil oko, ale takhle nemůžu jinak, než dát 30 %. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dějově naprosto standardní (uprchlý ninja se dostává do osamělé rybářské vesnice, kde poznává radosti obyčejného života, rodiny a lásky, nicméně minulost jej nakonec stejně dostihne), ale jinak poměrně povedená adaptace mangy. Vydařená akce se slušnou choreografií je pořádně komiksově přepálená, se spoustou wire-fu a haldou CGI triků proměnlivé kvality, a je jí naštěstí dost na to, aby vyrovnala vcelku zdlouhavé rozjímání v idylické vesničce. Lov digitálních žraloků byl však už trochu přes míru, takže nakonec těsně pod 4. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Kamui Gaiden spoločne s Goemon-om ma zatiaľ spomedzi všetkých nindžovských filmov zaujali asi najviac. Jednoznačne porazili aj lepšie prijatého Shinobi-ho. Film mi veľmi pripomínal Naruta z ktorého boli odkukané takmer všetky "techniky", nevyhol sa ani na oko bijúciemu lietaniu a niekedy ma to teda dosť iritovalo... Pozitívom pre mňa však boli zaujímavé súboje(nie tie lietajúce). Nepochybujem že film o nindžoch je veľmi ťažké natočiť, no toto sa kvalitnému shinobi filmu aspoň okrajovo priblížilo. ()

bibbi 

všechny recenze uživatele

Po absolvování všech bonusů k filmu jsem se již před shlédnutím dozvěděla, jak je přelomový ve svém zpracování původního manga comixu a v akčních scénách, ve kterých všichni zúčastnění mohli duši vyplivnout a popravdě, ty akční scény na tom byly to nejlepší, zbytek nějak nic. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Po delší jsem měl jednou náladu na takovou tu akční vymývárnu mozku, kdy polovinu zvukové stopy filmu tvoří nárazy nejrůznějších čepelí jedna o druhou, krví se nešetří a naopak solidní příběh je nedostatkové zboží. Takže ve finále jsem byl příjemně překvapen, protože Kamui zapůsobil mnohem lépe než druhořadé béčko, které jsem podle synopse čekal. Ovšem o tolik lépe zase ne, protože velká část soubojů se řeší trikově a na laně - a to není úplně můj šálek kávy, já raději poctivou šermovačku. Co se příběhu týče, neurazí, ale scházelo mi tam nějaké lepší uzavření a vysvětlení jednání určitých postav. Ale kdoví, třeba je to dáno převodem z mangy... ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Zmatečné, zbytečné a nekonečné. Česká verze k nesnesení, originál s titulky dává víc smyslu, i tak nějak to nemá příběh a logiku. Dost podprůměrné, bez poslání. ()

Reklama

Reklama