Reklama

Reklama

Tabu

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show
Česko, 1994

Účinkují:

Roman Šmucler
(další profese)

Obsahy(1)

Tento pořad byl vysílaný v 90. letech na TV NOVA. Každý díl byl o nějakém společenském tématu. Např. násilí, homosexualita aj. Do studia přišel po tmě host, který se následně usadil do speciální budky. Moderátor mu kladl otázky a host anonymně odpovídal. Na konci pořadu se mohl host rozhodnout jestli se chce ukázat divákům. Moderátorem byl Roman Šmucler. (duklak2)

(více)

Recenze (72)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Džííízs, to boli časy, keď nás ešte stále v relatívne čerstvo porevolučných časoch fascinovalo spovedanie kontroverzných človiečikov z ľudu. Kvôli tomu sme zostávali dlhšie hore a Roman Šmucler bol vtedy moderátorská hviezda nambr uan! :-D Oukej, musím sa priznať, že som tých Tabu až toľko nevidela a neskôr ma prestali zaujímať - ale predsa to bol na prvú polovicu deväťdesiatych rokov absolútne bombastický prelom a určite potrebný element. Keď sa mení doba, takéto relácie rezonujú. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas vlezli do budky vážně pěkní úchyláci, to se musí nechat. Nesledoval jsem to sice pravidelně, ale dílů jsem viděl docela dost. Roman Šmucler musel mít hroší kůži, protože někteří jedinci byli vážně na okamžité zavolání psychiatrů a svěrací kazajky. Ale tak po převratu už přeci nesměly být některá témata a úchylky TABU…tož proč si o nich nepokecat… ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"ehm,ehm,ehm,ehm,ehm, dobře !" Tabu si vybavuju především díky skvělé parodii od Zdenka Izera, že pane Šmuc..mul..muli? Tady zase těžko soudit souhrnné hodnocení, protože většina hostů (i vedený rozhovor s nimi) fakt hraničil s naprostou úchylností...zajímavé ale bylo, jak byli ti magoři (pardon, lidé se speciální vadou) zavření v boudě a v závěru měli možnost vystoupit ze své anonymity....................moje hodnocení = 4 z 10. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Masoví vrazi, násilníci, psychopati, disociálové, fetišisti, transexuálové, homosexuálové, lesbičky a jiní lidé s různými úchylkami. Ve své době hodně populární pořad, se skandální příchutí, jehož popularita později zcela upadla pozdější popularizací těchto závažných témat jak v ve společnosti tak i v médiích. Vždycky jsem byla samozřejmě zvědav na budku jestli nakonec osoba vystoupí nebo ne. ()

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Byla jsem ještě dítě, ale jakmile se rodiče přestali starat o moji páteční večerku, byl program jasný. Pořad měl určitě svoji hodnotu. Jestli šel dělat líp? Z pohodlí domácí sedačky se hodnotí tak lehce... Ačkoliv paměť je děravá a zpětně si můžeme říkat, že probíraná témata už jsou v dnešní době na zívačku, dost možná bychom se divili. ()

Zajímavosti (4)

  • „Tabu jsem vymyslel, i když televizní formát nikdy není dílem jednoho člověka, spoustu nápadů tam vnesl i tehdejší šéfredaktor publicistiky Radek Bajgar. Vzniklo to tak, že se vysílal pořad Uzel (od r. 1994), který se měl rušit. Vladimír Železný řekl, že máme čtyři dny na to, abychom přišli s úplně novým pořadem, jinak všichni, kteří Uzel děláme, končíme. Za dva dny pak vzniklo Tabu“ řekl k pořadu Roman Šmucler. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)
  • TV Nova prodávala licence na pořad do zahraničí. (Duoscop)
  • Když Tabu začínalo, jednou z prvních, kdo vystoupil z budky, byla dívka, která byla homosexuální jednička. To bychom dnes vnímali normálně. Ale po odvysílání ji napadali, protože tehdy ještě panovala velká nesnášenlivost, kterou jsme pomohli odbourat,“ prohlásil Roman Šmucler. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama