Reklama

Reklama

Tabu

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show
Česko, 1994

Účinkují:

Roman Šmucler
(další profese)

Obsahy(1)

Tento pořad byl vysílaný v 90. letech na TV NOVA. Každý díl byl o nějakém společenském tématu. Např. násilí, homosexualita aj. Do studia přišel po tmě host, který se následně usadil do speciální budky. Moderátor mu kladl otázky a host anonymně odpovídal. Na konci pořadu se mohl host rozhodnout jestli se chce ukázat divákům. Moderátorem byl Roman Šmucler. (duklak2)

(více)

Recenze (72)

Meow86 

všechny recenze uživatele

CO TABU - TO ÚCHYL. Ve své době byl pořad ještě tak trochu zakázaným ovocem a neprobádaným světem. V dnešní době snad žádné sebepeprnější téma není tabu. Dnes už se lidé leckterými úchylkami sami a ochotně chlubí na sociálních sítích. Čím více se chlubí a vystupují z "anonymní budky", tím méně jsou zajímaví. Jenže tenkrát, když mi bylo 8 let, byl Mark Zuckerberg sotva o 2 roky starší než já a od založení voyerského ráje jej dělilo dlouhých 10 let. Dívat se potají na Tabu, bylo stejně pikantní, jako sledovat potají porno. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Džííízs, to boli časy, keď nás ešte stále v relatívne čerstvo porevolučných časoch fascinovalo spovedanie kontroverzných človiečikov z ľudu. Kvôli tomu sme zostávali dlhšie hore a Roman Šmucler bol vtedy moderátorská hviezda nambr uan! :-D Oukej, musím sa priznať, že som tých Tabu až toľko nevidela a neskôr ma prestali zaujímať - ale predsa to bol na prvú polovicu deväťdesiatych rokov absolútne bombastický prelom a určite potrebný element. Keď sa mení doba, takéto relácie rezonujú. ()

Reklama

zeyer 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení pořadu s moderátorem Romanem Šmuclerem je třeba zohlednit rok vzniku. Počátkem 90. let se v Česku žánr talk-show teprve rodil, řada témat byla skutečně tabu, lidé se za své příběhy styděli, a tak kolikrát z budky ani nevystoupili. Ve srovnání s reality show 21. století, kde všechna tabu padla, to byl poměrně decentní pořad v noční hodinu, který měl osvětovou funkci. Bylo to něco nového a jiného, přičemž obsahově to nebylo prázdné. Nepůsobilo to na mne tak vykonstruovaně jako pozdější pořady Honzy Musila. Roman Šmucler mi není extra sympatický, ale je to inteligentní člověk, který jednotlivá story dával do určitého rámce a profil pořadu vybudoval. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Reality show o podivných úchylnostiach, zvrhlostiach a komplexoch s názvom "Tabu" sa v deväťdesiatých rokoch minulého storočia pravidelne objavovala vo večerných hodinách na obrazovke českej komerčnej, súkromnej televízie Nova. Uvádzal to vysoký, slizký zubár Roman Šmucler. On sám na mňa vždy pôsobil dosť úchylne. Malo to svojich divákov. I ja som videl zopár častí, ale vždy som len nechápavo krútil hlavou nad témami, ktoré sa tam preberali. Nebavilo ma to. * ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Pořad z doby, kdy se ještě obecně věřilo že dramata a uchylnosti patří tak trochu schovat do tmy. Svým způsobem ve výběru pozvaných lidí, by někteří z nich šokovali i dnes, a u některých kauz by byl pořad označen buď za sexistický nebo rasistický. Šmuclerovi si na tom ale bezesporu celkem dobře přivydělali. A navíc, do téhle země vtrhl bulvár a bylo ... budek potřeba už není ... ()

Zajímavosti (4)

  • „Tabu jsem vymyslel, i když televizní formát nikdy není dílem jednoho člověka, spoustu nápadů tam vnesl i tehdejší šéfredaktor publicistiky Radek Bajgar. Vzniklo to tak, že se vysílal pořad Uzel (od r. 1994), který se měl rušit. Vladimír Železný řekl, že máme čtyři dny na to, abychom přišli s úplně novým pořadem, jinak všichni, kteří Uzel děláme, končíme. Za dva dny pak vzniklo Tabu“ řekl k pořadu Roman Šmucler. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)
  • Pořad se vysílal sedm sezón a odvysíláno bylo 350 dílů. (Duoscop)
  • TV Nova prodávala licence na pořad do zahraničí. (Duoscop)

Reklama

Reklama