Reklama

Reklama

Tabu

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show
Česko, 1994

Účinkují:

Roman Šmucler
(další profese)

Obsahy(1)

Tento pořad byl vysílaný v 90. letech na TV NOVA. Každý díl byl o nějakém společenském tématu. Např. násilí, homosexualita aj. Do studia přišel po tmě host, který se následně usadil do speciální budky. Moderátor mu kladl otázky a host anonymně odpovídal. Na konci pořadu se mohl host rozhodnout jestli se chce ukázat divákům. Moderátorem byl Roman Šmucler. (duklak2)

(více)

Recenze (72)

duklak2 

všechny recenze uživatele

No tak na tento pořad má určitě každý jiný názor. Někdo ho bude vychvalovat a jiný zase zatracovat. Já jsem něco mezi. Viděl jsem hodně dílů. Začátky tohoto pořadu si moc nepamatuju, jelikož jsem byl ještě hodně malý a nevzdělaný, narozdíl od dnešní doby:-). Tabu jsem začal vnímat až asi kolem roku 1998, kdy mě bylo 13 let, protože až v tomto věku jsem začal chápat, co prožívají lidé trpící např. rakovinou, homosexualitou, či jiným problémem, který je pro ně v jejich osobním životě velmi nepříjemným a u ostatních lidí nenalézají pochopení. Např. taková homosexualita, dnes už to je normální, kecy o tom, že jsou 4% buziků nesnáším. Po naší republice chodí x lidí, kteří si to nepřiznají. Sám nechápu proč? Buzík, či nebuzík. Hubený, nebo tlustý člověk. Vždyť je to fuk. To je každého věc. Homosexualitu nechápou jen naši rodičové, kteří mají v hlavě pořád zafixováno, že buzík není člověk. Teď se zase vrátím k pořadu. Velice se mi líbilo, jak moderátor přivedl po tmě hosta a ten se usadil do jakési speciální budky, kde nebyl vůbec vidět. Odtud odpovídal na otázky, které mu kladl moderátor. A když pořad končil, tak se host mohl rozhodnout, jestli se chce ukázat divákům. Vždycky jsem byl napjat, jestli se ukáže. Až dnes jsem zaregistroval, že se tento pořad reprízuje v nočních hodinách. Určitě se na nějaký díl podívám a možná do tohoto komentu napíšu ještě pár písmenek:-). Musím uznat, že tento pořad byl velice dobrý a já ho hodnotím 4 hvězdami. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Masoví vrazi, násilníci, psychopati, disociálové, fetišisti, transexuálové, homosexuálové, lesbičky a jiní lidé s různými úchylkami. Ve své době hodně populární pořad, se skandální příchutí, jehož popularita později zcela upadla pozdější popularizací těchto závažných témat jak v ve společnosti tak i v médiích. Vždycky jsem byla samozřejmě zvědav na budku jestli nakonec osoba vystoupí nebo ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Prkenný moderátor Šmucler nalákal do své budky exoty vynikající napříč úchylným spektrem a kdyby vždy na závěr pořadu budka s povídavým deviantem explodovala, tak bych přidal i druhou hvězdu. Kdyby se na atomy loajálně rozložil i moderátor, tak je to za pět. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Věčně se uculující Roman Šmucler, každý týden jiný úchylák schovaný v budce a napjaté divácké očekávání, zda pan X vystoupí na závěr z budky. Těžká nostalgie. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Džííízs, to boli časy, keď nás ešte stále v relatívne čerstvo porevolučných časoch fascinovalo spovedanie kontroverzných človiečikov z ľudu. Kvôli tomu sme zostávali dlhšie hore a Roman Šmucler bol vtedy moderátorská hviezda nambr uan! :-D Oukej, musím sa priznať, že som tých Tabu až toľko nevidela a neskôr ma prestali zaujímať - ale predsa to bol na prvú polovicu deväťdesiatych rokov absolútne bombastický prelom a určite potrebný element. Keď sa mení doba, takéto relácie rezonujú. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Reality show o podivných úchylnostiach, zvrhlostiach a komplexoch s názvom "Tabu" sa v deväťdesiatých rokoch minulého storočia pravidelne objavovala vo večerných hodinách na obrazovke českej komerčnej, súkromnej televízie Nova. Uvádzal to vysoký, slizký zubár Roman Šmucler. On sám na mňa vždy pôsobil dosť úchylne. Malo to svojich divákov. I ja som videl zopár častí, ale vždy som len nechápavo krútil hlavou nad témami, ktoré sa tam preberali. Nebavilo ma to. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když tenhle pořad začínal, tak mi bylo 7 let. Někdo by možná předpokládal, že jsem tehdy chodil spát po Večerníčku, ale rodiče byli velmi benevolentní a v pátek večer jsem se mohl dívat na televizi, dokud jsem nepadl únavou. Za jediné mínus považuji, že jsem tehdy nebyl v mém dětském věku schopen porozumět vážnosti probíraných témat. Z mého dětství si pamatuji jen znělku s velice tajemnou a temnou hudbou a potom očekávání, zda zpovídaná osoba vyleze z budky a odtajní svou tvář. Já jsem si vždy přál, aby tomu tak bylo, kvůli tomu jsem na to vydržel v pátek večer koukat. A teď se mi mé páteční večery z dětství připomněly díky reprízování celého pořadu Tabu. Televize Nova nám v současnosti (rok 2008) nabízí každý pátek pozdě po půlnoci (většinou mezi druhou a třetí hodinou ráno) reprízu pořadu od raných začátků z roku 1994 až do ukončení vysílání pořadu v roce 2000. Nyní, v době, kdy píšu tento komentář, je reprízování ve fázi, že jsou nabízeny díly z roku 1995. A každá ta výpověď, každý ten díl mě dokáže velmi emociálně zasáhnout. Ať je to výpověď dětského homosexuálního prostituta, ať je to výpověď muže nakaženého virem HIV díky transfúzi krve, ať je to výpověď muže s pokročilým stádiem rakoviny, nebo ať je to výpověď ženy trpící lupénkou, všechny tyto výpovědi jsou skutečně velice silné a v tehdejší době se jednalo opravdu o zlom, že tito lidé mohli vystoupit v televizi a o svém problému pohovořit. A i když v současnosti tato témata v Česku přestávají býti tabu, síla tehdejších výpovědí je stále velmi silná. Navíc tento formát tehdy nikde jinde na světě neexistoval a televize Nova tím pádem přišla s jedním z mála, ne-li jediným původním formátem vzniklým v Česku, jehož licence kupovaly televizní stanice z ostatních států, a co jsem se dočetl v jednom rozhovoru s Romanem Šmuclerem, tak dokonce skandinávské televize koupily pár nejsilnějších dílů tak, jak se odvysílali u nás, a pouze to nadabovaly. Myslím si, že na tento pořad bychom měli být hrdí, protože má velikou informační a výpovědní hodnotu a je to původní formát z České republiky, což už se patrně nikdy jindy u nás nic podobného, nic původního vymyslet nepodaří. Pro mne jednoznačně za pět hvězdiček a díky TV Nova za reprízu. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

zubatý zubař s uhrovitou pletí, který se vyptával úchylů a debilů, proč to dělají a co je na tom baví. Co vás na tom bavilo??? ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tohle panoptikum všemožných úchylů jsem docela rád sledoval, a postupně zjišťoval, že jsem vcelku normální, bezkonfliktní, nezajímavý, heterosexuální chlapec, ač si někteří v mém okolí tohle myslet nemusí. Asi jako já pravidelně nesledovali tento pořad. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ta-buuuu, šmarjá, za co? Tohle už byl takový úlet, že se to nedá označit ani jako pouhý surrealismus, ono je to spíše magororealismus. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Od Romana bych si snad radši nechal vyrvat všechny čtyři 8-čky (zarostlé a zkroucené hluboko do dásní) než sledovat jeho „zpovědnici“. Pokud TABU, potom jedině to od Zdendy Izera. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi to pomáhalo, když jsem nemohl usnout. Objevil se Šmucler (komu ještě připomíná Smitherse ze Simpsonů?) a spal sem jak mimino. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Sbírka úchylů, v množství větším, než malém, zavřených v budce, ani ptačí, ani telefonní a ještě ne zbohatlý Roman Šmucler povídající si, s touhle budkou. Po revoluci, to pro nás byl, Nový svět. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas vlezli do budky vážně pěkní úchyláci, to se musí nechat. Nesledoval jsem to sice pravidelně, ale dílů jsem viděl docela dost. Roman Šmucler musel mít hroší kůži, protože někteří jedinci byli vážně na okamžité zavolání psychiatrů a svěrací kazajky. Ale tak po převratu už přeci nesměly být některá témata a úchylky TABU…tož proč si o nich nepokecat… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

V důsledku, navzdory velkohubým žvástům Vladimíra Železného a Zlatého, vlastně jeden ze skutečně původních pořadů TV Nova.. ()

Reklama

Reklama