Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpívánky jsou u nás doposud jedním z nejstarších a nejvděčnějších pořadů na obrazovce České televize. Je to zpěvník tradičních lidových písniček a říkanek. (Rodriguez)

Recenze (105)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že to chodilo v sobotu alebo nedeľu pred Večerníčkom. Ako čítam, tak veľa ľudí z toho má doživotnú traumu. Mne bola v tej dobe (80. roky) a v tom veku (6-10 rokov) hudba celkom ukradnutá, obzvlášť ľudová, a tak mi tí speváci a speváčky z hereckých radov a papundeklové kulisy išli jedným uchom a okom dnu a druhým von. Jediné čo uviazlo vo vnútri a dnes som si na to z neznámych príčin spomenul, bola časť s Donutilom "já rád játra, ty rád játra" a tak som si ju pozrel na youtube. A musím konštatovať, že v porovnaní s dnešnou detskou tvorbou tohto typu by to celkom obstálo. Akurát som si nie istý, či by rovnaký názor mali aj dnešné deti, ale to už je ich vec. ()

Snapphanar 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, kolik malých dětí se na to dívá... České a moravské lidové písně povětšinou nejsou už takhle nic moc a ke všemu je tímhle způsobem podat dětem? To je akorát odradí. ()

camperiqk 

všechny recenze uživatele

Jako malý mě nutili abych zpíval...bohužel tahle nechuť přetrvává až do dnešní doby...Takže za dva s odřenýma ušima.. :) ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Jako malého mě Zpívánky štvaly před Večerníčkem, jako velký je velmi oceňuji a vidím, že když je dětem nikdo nenutí, sami je rády sledují. ()

ElisD 

všechny recenze uživatele

Strašně mi vadí mrvení textů, jakože v Když jsem já sloužil kachna jako machna? Cože? U peci nám spadla kdo nám buchty napeče?? A kdyby tak to je vše, Vůbec ne zavoláme někoho??? Chápu, že jsou různé verze pode oblastí (zavoláme kominíka, ten má dobré nápady/velké kladivo atd.), ale přihlédnout k nejčastějšímu by mohli. Jiné zpívánky jsou naopak skvělé (Vyletěla holubička ze skály). Kulisy jsou většinou pěkné, komentáře příšerné. Jako kdyby nemluvili k dětem, ale k blbečkům... Za starou verzi 3,5 *, za novou sotva jedna. ()

TheMe odpad!

všechny recenze uživatele

Možná je to tradice ČT už dlouhá léta, ale já tu pětiminutovku vždycky proklínal, dokonce jsem jako malý prý i brečel, když začala zpívat Jitka Molavcová, takže asi tak... ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Přestože lidové písničky patří ke kulturnímu dědictví, tenhle pořad disponoval poměrně vysokou mírou odpudivosti. ()

Lucius.15 

všechny recenze uživatele

No před 15ti lety jsem v tom ještě viděla trošku nějaký smysl a byla jsem zvědavá, jakou písničku budou zpívat. Ale v dnešní době si nemyslím, že by to mělo ještě nějaký smysl vysílat. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Za tu dávku pobavení nad směšností kulis, krojů a hereckých výkonů bych dala snad *****. Dost jsem se jim nasmála. Vždycky mě zajímalo, kdo se bude ještě ochoten ztrapnit. Kupodivu, asi platili dobře... Tak Hý-Ván-Ky! ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem se na tohle těšila mnohdy vice jak na Večerníček. Nemůžu proto ohnodnotit jinak než 5 hvězdami,... i když teď s odstupen času mnohé skladby působí docela směšně. Jojo, nostalgie forever. ()

Reklama

Reklama