Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpívánky jsou u nás doposud jedním z nejstarších a nejvděčnějších pořadů na obrazovce České televize. Je to zpěvník tradičních lidových písniček a říkanek. (Rodriguez)

Recenze (105)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Coby malé parchantě jsem byla "Zpívánkami" značně zpruzená - hudební výchova nepatřila k mým oblíbeným předmětům, jakkoliv jsem Internacionálu, Píseň práce i mou oblíbenou Partyzánskou píseň pěla nesmírně procítěně a se zanícením čerstvé pyjonýrky. Malý člověk se nemohl dočkat, až bude na obrazovce drandit Večerníček a zatím tam ve studiu otravovaly sereblity s lidovými odrhovačkami a únavným opakováním, matkou moudrosti! 25% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výchovný záměr seznámit děti s lidovou písničkou je nepřehlédnutelný, jde nicméně o sympatický projekt, jehož životaschopnost dosvědčuje počet vyrobených dílů a četnost repríz. Pořad je určený spíše malým dětem a jde v prvé řadě o ty písničky, takže nevadí papundeklové kulisy. Starší díly mi přijdou celkově kvalitnější než pozdější produkce. Celkový dojem: 55 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako malý chalan som "Spievanky" z duše nenávidel. Ani sám vlastne neviem prečo. Dnes v tomto projekte vidím celkom zaujímavý nápad, ako prostredníctvom známych hereckých osobností, ktoré spievajú tradičné, ľudové piesne, ukázať mladej generácii, že sú aj hodnotnejšie hudobné prejavy ako len retardovaný hip-hop. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zpívánky mě teda vůbec nebraly a jen málo kdy to netrhalo uši. Možná tak horší vzpomínky zůstaly napořád. / Viděné epizody cca *8.dílů / ( Hodnocení: 1/10 ) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem na Zpívánky narazil, tak jsem si je většinou utéct nenechal. Teď bych asi těch 5 minut u českých lidových písniček nevydržel. Dávají to ještě vůbec? ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale jo, sice jsem to nikdy nijak extra nebaštil, ale když to teď zahlédnu, je to slušný retro a rád se na ty přehrávající a na plejbek "zpívající" osobnosti s úsměvem kouknu... asi jako na tuhle slečnu (v rámci branže) :-) 60% ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale pořád je mi to mnohem bližší a sympatičtější než Eso s mistrem „crashem Ferrari“, pánem kožichů a sběratelem dívčích kalhotek Leošem Marešem. p.s z hudebky jsem měl vždy za 2 (vlastně jednou to "vytáhl" bednou od whisky na 1-čku a čest svému jménu jsem tak rozhodně nedělal, (sorry Béďo), pokud by to někoho zajímalo....... Mé srdce (stejně jako uživ. canakja) bylo jinde. I já se těšil na večerníček! Otec a jeho peněženka by mohli vyprávět, když jsme pelášili 140-kou a "naháněli" Krakonošské pohádky. VB tenkrát nějak neměla pochopení.... a vlastně tam vznikla moje celoživotní nenávist. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Bude sa dať hodnotiť aj Cvičme v rytme a Nedeľná chvíľka poézie? Opravujem: "Nedeľná chíľka poézie" sa hodnotiť dá :( Vďaka MM_Ramone. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jak ta svérázně ilustrovaná kočka bez varování v malém zlomku sekundy doslova vybafne na konci pořadu, tohle mi v mladém věku nedělejte, hergot! Jinak lidovým písničkám se aspoň tehdy vyhnout nedalo (vždyť jsme v Evropě a ne USA, jeez), ale pořad samotný byl hezky udělaný. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Děti se v Zpívánkách mohly seznamovat s lidovou písničkou, naučit se ji a pak se s ní předvést rodičům i ve škole.***(4.10.2010) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nesnášel už jako malej. To staré úvodní "intro" mě iritovalo stejně jako ta pitomá, vypasená kočka v novějších dílech. ()

Reklama

Reklama