Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 17. stolení vypukla v Anglii revoluce, která se rozrostla v občanskou válku. Po porážce královských vojsk byl popraven král Karel I. a moci se ujal parlament v čele s Oliverem Cromwellem. Během těchto bouřlivých roků se odehrává příběh Angelicy Fanshaw. Královské gardy ji připravily o manžela a nyní bude muset bojovat sama za sebe.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Angličani si chtěli natočit Angeliku, a tak to udělali. Jenže po svém. Místo hýřivých paláců, luxusních šatů a vůbec kýčovitě barevné nádhery, dosadili nenápadné anglické stavby a zelený pažit. Stejně tak hlavní postava v podání Andrei Risenboroughan se v ničem ani nepřibližuje Michele Mercierové. Zatímco ona byla vyzývavá orchidej, její anglická nápodoba je jen skromná čajová růžička krčící se v křoví. Jinak ale příběh zůstává v základě stejný – krásná dívka ve víru mužských náručí a politických bojů a láska ke zjizvenému muži. Bylo pro mě obtížné rozlišovat jednotlivé náboženské frakce, které vznikaly za Cromwella, což ještě ztěžoval fakt, že hrdinové mezi nimi různě přebíhali. ___ Výprava je kvalitní a příběh přiměřeně romantický. Prostě: dá se. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se vážně lekla, že to bude zase další z těch historických filmů, kde běhají hihňající se slečny po chodbách zámku, jedna z nich se vdává, ale ze zdánlivě ideálního sňatku se nakonec stane vězení a utrpení pro její svobodnou duši... Ano, NESNÁŠÍM tyhle filmy. Ale i když toto začíná velice podobně, nakonec je z toho docela zajímavý, i když mírně levičácky založený film, sice s otravnou hlavní představitelkou, ale se zajímavým historickým dějem. Z obsazení mi přišla hodně dobrá Maxine Peake, Fassbender, docela i West ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Během krátké doby jsem viděl velmi podobný film Spiknutí střelného prachu a nevidím v těchto snímcích velký rozdíl. Jen samá zrada, intriky, člověk se zase pomalu ztrácí v ději... Jen tu je navíc "pár" čestnějších postav, které obětují i vlastní život, které Spiknutí... postrádá... - 1. část - 13. 1. 2011 - 40% + 2. část - 13. 1. 2011 - 40% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Filmy o anglické revoluci jsou všechny tak strašně ponuré, depresivní (tedy s vyjímkou Času smyslnosti, "The Restoration", který je datován ale až do období restaurace Stuartovců) a hlavně - nudné. Obdobně, jako jsem to cítil u Zabít krále, "To Kill a King", nebyla ani Ďáblova pouta ničím příliš zajímavá, až na to, že hlavní postava mi připomínala jednu mou kamarádku :) Že by se konala zajímavá režie, střihy, kamera - ne. Zajímaví herci? Michael Fassbender (můj oblíbenec:) a rozhodně také Harry Lloyd. známý teď díky postavě Viseryse Targaryena v seriálu Hra o Trůny, "Game of Thrones", který se - bohužel - objevil ve filmu jen chviličku jako králův synovec. Děj podivný, scénář zmatený, nepřehledný. Spousta slov o svobodě, spravedlnosti a rovnosti, všichni píšou o lásce, ale nezanechalo to ve mně zhola nic - POZOR, SPOILER! - tedy kromě toho, že zde zabili plukovníka Thomase Rainsborougha 2 vojáci na Cromwellův rozkaz a ne 4 royalisti, jak tomu (s největší pravděpodobností) bylo ve skutečnosti. Ale to už je spíš detail ;) Takže pokud nemáte rádi Fassbendera, odečtěte si z mého hodnocení jednu hvězdičku, případně 15%. Dávám 55%. P.S. To zjevování ďábla už horším způsobem snad znázornit nemohli. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je tahle minisérie (nebo film, chcete-li) docela nuda. Jenomže nuda zasazená do atraktivního prostředí, jedné z nejzajímavějších dějinných ér Anglie (trestuhodně nevyužité) a samozřejmě parádně vypravená a obsazená, přičemž zde excelují sice naprosto všichni, ale zejména John Simm nebo Capaldi v pohříchu malé roli. Jinak je to ale víceméně slaďárna plná intrik, vášně, zrady a takových těch věcí. Prostě fakt ta Angelika po anglicku. Sice se to místy vleklo, tři hodiny jsou na tuhle látku fakt hodně (což myslím tak, že je to zaměřené jen na osudy jedné ženské), ale vcelku se to dalo, zklamán rozhodně nejsem. Na průměr to nakonec není, to je zase málo. Ale není to pro každého a v tomto případě to ocení spíše ženy. 70 %. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Film byl původně natočen pro britskou veřejnoprávní televizi Channel 4 jako čtyřdílný projekt. Později došlo ke spojení a byl vytvořen dvojdílný televizní film. (Terva)
  • Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu, kde získal Stříbrného Huga za nejlepší miniseriál roku. (Terva)
  • Peter Flannery začal psát scénář již v roce 1997. (Terva)

Reklama

Reklama