Reklama

Reklama

Čtyři nejlepší přátelé, čerstvě sedmnáctiletí Rik, Tim, Roel a Bart, se připravují na prázdniny, které mají společně strávit ve Vlámsku. A zatím vůbec netuší, že právě následující měsíce budou posledním létem jejich nevinnosti. Přitom zpočátku nic nenasvědčuje, že by se mělo odehrát cokoli převratného. Malé městečko, do nějž přijíždějí, je totiž to nejméně zajímavé místo na světě. Přesto se věci začnou postupně hýbat, a to především v momentě, kdy se Rik zakouká do tajemné, kolem chlapců se točící krasavice Sandrine. Naneštěstí její kouzlo učaruje všem, a proto přílišná Rikova pozornost účinkuje na ostatní jako rudý hadr na býka. Postupně mezi mladíky roste napětí a rivalita, do jejich vztahu se vkrádají intriky a všechny postupně obmotává síť, ze které není vůbec snadné uniknout. Komediální drama, jež se českému publiku představilo i na filmovém festivalu ve Zlíně, natočil belgický režisér a scenárista Joost Wijant. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008 4. 6. : Letní komedie pro teenagery, ve které je všechno, co nesmí ve filmu pro mládež chybět: krimi zápletka, alhoholové orgie, milostné laškování. Akorát se na můj vkus ve filmu příliš často zvrací. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto komediální teenage drama nám nabízí zajímavý vhled do života teenagerů, ovšem tentokrát nikoliv po americku, nýbrž po evropsku. S belgickými filmy nějakou příliš velkou zkušenost nemám, a tak jsem byl zvědavý, jaké se v současnosti točí filmy o teenagerech v Evropě. Tenhle film není zase tak špatný, ale ani bohužel nikterak nápaditý či snad originální. Jistě, ze začátku to působí zajímavě, když rodiče jednoho z hlavních hrdinů odjedou pryč a on spolu se třemi kamarády rozjíždí párty. Jenže když se to samé děje i v polovině filmu, tak už to člověka otupí, a když je o tom dokonce celý film, tak bohužel musím tenhle film označit v rámci žánru za docela nudný. Ne, že bych se u toho nudil celou dobu, ale chvílemi to opravdu bylo velice nudné, nenápadité a zoufale utahané, takže nakonec jsem byl rád, když už film končil. Možná, že původní myšlenka byla dobrá, ale realizace bohužel nedopadla nikterak slavně. Ovšem co musím ocenit na tomto filmu, to je dospělý přístup k látce a hlavně je to pojaté absolutně jinak, než v amerických teenage filmech, rozhodně to není kýčovitý příběh plný klišé a nekončící párty plná hezkých lidiček jako ze žurnálu, a to zase na filmu musím ocenit. Takže i přes nudný příběh musím říci, že tento film je relativně povedený, možná takový mírný nadprůměr, jehož největší slabinou je jeho příběh. Nakonec jsem se rozhodl udělit tři hvězdy. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama