Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (445)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu už pro mnohé asi trochu pomalé vyprávění o sblížení malého kluka a jeho únosce, ale mně se to líbilo. Citlivá road movie, ve které na útěku před zákonem výborný Kevin Costner učí osmiletého jehovistu, jak si užít dětství jako správný kluk a v patách přitom mají ostřílenýho Eastwooda. 80% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po Milion Dollar Baby teprve mé druhé setkání s režisérskou tvorbou Clinta Eastwooda, a musím uznat, že tento pán opravdu umí. Neuvěřitelně silný snímek o přátelství dvou naprosto odlišných lidí asi nemohl být natočen lépe, a i když tu nenajdete žádnou akci, napětí nebo štědré dávky humoru, stejně prodřepíte celých sto čtyřicet minut u obrazovky s otevřenou pusou. Kvalita filmu je způsobena jednak skvělou režií, kdy na sebe jednotlivé scény plynule a promyšleně navazují, jednak vysokou dávkou emocí a jednak skvělými hereckými výkony. Nejvíce bych asi vyzdvihl Kevina Costnera, který sice hraje nebezpečného zločince, ale vaše sympatie si získá téměř okamžitě a vy mu budete po celou dobu držet palce. Proč to ale muselo tak špatně skončit? Asi to bylo dopředu dáno a mohl jsem to čekat, ale i tak mě to zasáhlo jako přílivová vlna a já jsem se musel běžet do kuchyně vysmrkat. A když mě nějaký film dokáže takhle dojmout a oslovit, tak plné hodnocení beru jako povinnost. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak jako svět není dokonalý, tak ani Dokonalý svět patrně nebude dokonalým filmem, ale za ta léta, co na ty pohyblivé obrázky koukám, jsem zjistil, že ač jsem si rozhodně rozšířil filmové obzory a dnes zabrousím prakticky do všech filmových zákoutí, tak s největší chutí se stejně vždycky vracím k těm, které prostě vypráví nějaký ten příběh a řeší  takový ty obyčejně neobyčejné hodnoty kolem našich vesměs obyčejně neobyčejných životů a přesně takovým filmem je Eastwoodův Perfect World.  Necháte se pohltit vyprávěním, skvělou hudbou, špetkou napětí i humoru a celá tahle road movie vám uběhne jako třeba koledování s děckama.  A slzy na konci, který  prostě musely přijít, nejsou laciný. Tak zase za pár let na viděnou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Další z Eastwoodových filmů ze života, který dokáže být občas pořádná svině. Kromě ústřední dvojice protihráčů, kteří i přes svůj vysoký standart předvedli nadprůměrné výkony, příjemně překvapí suverénní výkon dětského herce T.J. Lowthera a v mužském světě se neztrácející Laura Dern (navíc nikde asi nebyla půvabnější). Po létech zvyšuji na maximální hodnocení, k některým filmům prostě musí člověk dozrát. Clint Eastwood povrchní blockbustery pro puberťáky zkrátka netočí. 95%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokonalý svet. Ten je ukázaný divákom hneď v úvodnej scéne. Bezstarostný chlap v bielom tielku si spokojne leží na tráve a okolo neho poletujú doláre. Lenže nič nie je také ružové ako sa zdá. Perfektná citová viazačka zločinca na úteku s malým nevinným chlapcom. Zo začiatku sa síce prejavujú len čisto dokonalé thrillerové črty, perfektný útek, prestrelka, autonaháňačka, drsní, nekompromisní a miestami aj slušne hláškujúci strážcovia zákona, no postupom času a teda najmä posledné minúty dávajú veľký priestor citovej zložke a dokonalému záveru. Ale tak by som si dokonalý svet určite nepredstavoval. Skôr (takmer) dokonalý film. Asi najlepší Costner a ten chlapec tiež nemal najmenšiu chybičku. 95%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)

Reklama

Reklama