Reklama

Reklama

Legenda o Červeném draku

  • Hongkong Hung Hei Kwun: Siu Lam ng zou (více)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát to vyšlo ve Filmagu a vím, že to byl jeden z těch klasických Hong Kong filmů, které jsem viděl, tady ještě s tehdá ne příliš známou hvězdou Jetem Li, pravda je ale, že jednu scénu jak tam trénuje, si pamatuju, a tak tomu dám průměr, protože nevím, jak jinak bych takovýhle film ohodnotil, ale rozhodně vím jedno, že tyhle filmy rozhodně nejsou pro mě. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Ako natočiť "roztomilú rodinnú kung fu komédiu s moralizujúcim podtextom". Neskutočná hovadina ktorá ani sama nevie čím chce byť a nezachráni to ani Jet Li. To čo zvyčajne býva v týchto filmoch zábavné je tu trápne, zároveň postrehnite príklon k srdcobôľnym apelom na význam rodiny a dobrých rodinných vzťahov. Filmu chýba aj dobre charizmatický záporák - tu je to nejaký osliznutý polojašter a transvestita v kňazskom rúchu. Radím vyhnúť sa veľkým oblúkom. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný kung-fu, který zachraňuje Jet Li. Příběh mi příšel téměř o ničem a ti malí "bojovníci" vypadají hodně tlustě a vůbec mi tam nezapadli. Zkrátka film, který zkouknete, ale druhý den nebudete vědět o čem byl..... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Při prvním sledování tohoto "skvostu", jsem měl různé pocity. Kung-fu otesánci létající vzduchem mě skutečně nenadchli a celé to vypadalo, jako reklama z dob komunismu. Pseudokrasavice, kterou bych nebral ani po deseti letech ve vězení, mi také krevní oběh nezrychlila, takže jsem měl jasno - tohle je naprostý odpad!. Podruhé jsem k tomu filmu přistupoval trochu jinak. Nálada nebyla moc dobrá, tak jsem si řekl, že se podívám na tento čínský brak. Vyplatilo se. Dlouho jsem se tak nezasmál, i pocit, že autoři tohoto filmu, to díky bohu nemysleli moc vážně a celé to bylo pojato s velkou dávkou nadsázky (alespoň doufám), mi přivodil lepší myšlenky. Proto jsem musel hodnocení zvednou z naprosté nuly na krásných 30%. ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Teraz som skutočne v rozpakoch. Pretože ak to mysleli vážne, čo asi aj mysleli, tak je to absolútne strašný film - to, že je otrasne natočený a napísaný by sa ešte dalo prežiť, ale tie boje... s kamarátmi zo škôlky som sa bil lepšie. A tie Jet Liho výkriky - ako sprievod gayov zasiahnutý slzným plynom. Hrúza! Čo je však najhoršie, ako malý som takéto filmy žral, a teraz neviem, či som bol vtedy taký nenáročný divák, ale som mal len šťastie a takýmto kravinám som sa oblúkom vyhol... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Reklama sa mi snažila nanútiť, že ide o ázijskú klasiku. A potom, že reklame sa dá veriť. Podpriemerný kung-fu film, pri ktorom sa budete pri vážnych scénach sem-tam aj smiať a tiež mám pochybnosti, či stál za bojovými scénami áčkový choreograf. Toto by nezachránil ani Chow, Yun-Fat, nieto ešte Jet Li. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou skvělé, naopak komické scény se sem jaksi nehodí. A navíc je film taky místy dost přiblblý. Za všechno mluví jasně "Železný kůň". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná wu xia komédia s Jet Lim. Má pomerne dobrý príbeh o bojovníkovi, ktorý po vyvraždení celej dediny aj s manželkou, pričom zradcovi sa pomstil putuje so svojim synom v chudobe, až narazia na mestečko, kde získa prácu ochrancu a tak aj napriek prítomnosti dvoch podvodníčok tu nejaký čas zostanú. Lenže vojaci tu hľadajú mapu pokladu, ktorá je nakreslená na chrbtoch piatich chlapcov zo Shaolinu a navyše si bojovník uvedomuje, že zradca, ktorého považoval za mŕtveho stále žije a tak sa aj so synom rozhodnú pomôcť. Spracovanie je celkom slušné, síce tento typ filmu nepatrí medzi moje najobľúbenejšie, prakticky všetky tie zásadné dejové prvky, či už problémy so zradcom, hľadanie chlapcov a podobne mi prídu také málo výrazné a kvôli tomu je mi vlastne úplne jedno, ako sa to skončí. Ale našťastie je to podané takou zábavnou formou, vďaka čomu si ma to dokázalo celkom získať, pričom tú slušnú úroveň zábavnosti si film udržuje takmer po celý čas, výnimku tvoria iba niektoré scény so zradcom, sadol mi aj ten kontrast v prístupe jednotlivých postáv, keďže hlavný hrdina to berie úplne vážne a napríklad dvojica podvodníčok zase odľahčene, čo tomu dodáva zaujímavý náboj a navyše aj kvôli krátkej dĺžke to má mimoriadne svižné tempo a tak v tomto podaní sa na to pozerá celkom dobre. Akcie je tu pomerne dosť a je aj pomerne dobrá. Pri tomto wu xia štýle očakávane ani moc nemôžu vyniknúť schopnosti postáv, samozrejme obzvlášť Jet Liho, ale aj toto ma dokáže zaujať, je slušne natočená, tradične nápaditá a nadmieru dynamická. Najviac sa mi páčia tie menšie súboje, napríklad proti dvojici maskovaných bojovníčok alebo zaujímavý so šitím, ale až na akciu s hlavným záporákom, hlavne to jeho vozidlo mi vadilo sa pozerá dobre na všetku akciu. Réžia a technická stránka nie sú zlé, vo svojej kategórii sa jedná o slušný štandard. Takže určite skôr uprednostňujem reálnejšie bojové filmy, ale aj tieto wu xia deväťdesiatych rokov majú svoje čaro a síce lepšie hodnotene dať nemôžem, aj tak je Legenda o červenom drakovi až prekvapivo dobre pozerateľná, videl som ju už viackrát a stále sa pri nej dobre bavím. 62% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jet Li se chtěl vrátit ke starým čínským filmům, ale tam nebylo tolik hlášek. Některé stály zato, jiné vyšumí do ztracena. Ale celkově vzato, zdařilá jízda. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Skutečně mě zamrzelo, že tento film měl na jiném TV programu konkurenci, jejíž sledování nezavánělo zvrhlým mrháním času. Pouhých úvodních několik minut tohohle ťamanského spektáklu stačilo, abych si notně pocvičila abdomen a překontrolovala funkčnost svěračů... u takto extrémních komedií netěsní, sakra... Komické herecké výkony, podpořené tragickými dialogy, posychrované humorným dabingem a okořeněné již tradičně absurdními akčními pasážemi, kdy jeden rákosník mává jednoruč čtyřmetrovým hořícím trámem a druhý, s děckem v báglu na zádech, po oné ve vzduchu svištící kládě běhá. To vše je zakončeno obzvláště povedeným manévrem, když žluťák s fakanem svým dvoumetrovým kopím PROVRTÁ ten čtyřmetrový trám po celé DÉLCE a svého poloskinheadího soka probodne (a tehdy jsem si v záchvatu bezmocného řehotu promáčela tanga šňůrku)! Myslela jsem, že vrcholem akční komedie je "Shoot 'em up!", ale Clive měl očividně kvalitního předchůdce. Kdybych "Legendu o Červeném draku" sledovala i po úvodních titulcích, sesbíral by za tu boží srandu možná i hvězdičku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kasická čínska mlátička. Pekná výtvarná stránka, lietačky sú samozrejme postrihané, ale kto vie oceniť tú neopakovateľnú atmosféru čínskych "hrdinoviek", bude spokojný... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla parodie? Aha. Tak v tom případě teda nevím, co chtěli tvůrci původně natočit. Ale v každém případě se jim to hrubě nepovedlo. Celé mi to připadalo jako multižánrová slátanina rádoby drsných pohledů vyholených chlápků, kung-fu soubojů malých harantů, zoufale nevtipných hlášek a v neposlední řadě tragických hereckých výkonů. A když už nezafungovala ani vyhlášená libůstka asijských filmařů - choreografie akčních scén - pak je opravdu asi někde něco špatně. Nemluvě o tom, že už vlastně ani nevím, o čem to bylo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nesúrodá ( aspoň vekom ) dvojica, ktorá putuje po svete a dáva do držky každému čo si to zaslúži. Efektný bojový snímok z dôb, keď sa ešte tento žáner neutopil v záplave samoúčelných digitálne vylepšených súbojov. ()

Reklama

Reklama