Reklama

Reklama

Legenda o Červeném draku

  • Hongkong Hung Hei Kwun: Siu Lam ng zou (více)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

lioncel 

všechny recenze uživatele

dvě **, ale jen ze soucitu a obdivu k umění Jet Li ... ty malí buřtíci se shaolinským vzděláním, to je nářez opravdu k popukání … ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

1.* za několik dobrých akčních scén a 2.* si vysloužil Jet Li ... Takže vlastně obě 2* jsou pro Jeta. ;-) .... Jinak celý film schazuje zbytek "herců" a také vetšina akčních scén, u kterých mě ona "nadsázka" hodně vadila! ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Jet Li je prostě je legenda. Ale i přesto jsem očekával něco hodně podřadného. Bylo to ovšem asi moje největší překvapení od postupu Slavie do Ligy mistrů:-) Jet Li a jeho syn zahráli opravdu skvěle a celou dobu jsem ho napjatě sledoval, protože byl něčím výjimečný. Nebyl to scénář, nebyla to režie, bylo to nějaké kouzlo co ten film vydával a chápu, že ne každý ho viděl. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme nie je nič hlbokého, je to iba akciou nabitý film s podivnými nepriateľmi. Neskutočnými bojovými manévrami a kvapkou hongkonského korenia. Vďaka, ktorým sú tieto filmy vzrušujúcejšie, než aké človek vidí v hollywoode. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemný akčňák s Jet Lim, ktorému nechýba priamočiary a akciou nabitý príbeh a atraktívne súboje s variabilnou kopijou v podaní hlavného hrdinu. Početnejší humor je na hongkonské pomery vkusný, baví a viackrát sa vydarily i hlášky. Občas to s wuxia prvkami bolo prehnané, privítal by som toho humoru možno o kúsok menej, ale celkovo ma to aj vďaka rýchlo ubiehajúcej stopáži bavilo. Divím sa trochu preto tunajšiemu relatívne nižšiemu hodnoteniu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kwun (Jet Li) nedokázal zachránit svoji vesnici (a ani svoji ženu) ze spárů císařských vojáků, podařilo se mu zachránit jen svého synka. Již od malých krůčků jej učí tajnému bojovému umění, a spolu se protloukají kde můžou. Než dorazí do města, kde se seznámí s tulačkou Red Bean a pěti malými chlapci, vyučenými v chrámu Shaolinu, kteří mají na zádech vytetovánu mapu k tajnému pokladu. A po tom pasou také bývalí nepřátelé Kwuna, takže se všichni musí spojit a zabránit padouchům v jejich temných cílech .... Nějak mi ušel celý smysl celého filmu (jestli vůbec nějaký měl mít). Docela zajímavé bojové scény (malí klučíci jsou docela dobře pohybliví, Jet Li také), ale to je tak vše. Nějak scénáristi zapomněli vysvětlit proč, kdy, kdo a jak (ale nakonec, co je nám po tom).... ()

haj 

všechny recenze uživatele

Když divák vydrží první polovinu filmu, tak to pak celkem jde, i když by asi bylo lepší pustit si jen bojové scény a zbytek přetočit. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Jet Li zachraňuje tenhle nepovedený kung fu film. Příběh není nijak originální a malí tlustí bojovníci mi nepřišli moc věrohodní. Zmíněných 48% podle mě nevipovídá objektivně o kvalitě filmu. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o film z ještě "ranné éry" Jet Liho, nebyl to zas až takovej průser. Tvůrci sice trochu zaspali dobu ("shaolin-kung-fu-masakr-style" už tu byl dávno před tím), na druhou stranu - naštestí to nebrali příliš važně a je to právě velká dávka humoru a nadsázky, která Legendu o Červeném draku zachraňuje ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Snad se tímhle nenechal inspirovat Shyamalan při natáčení Last Airbendera, protože otravnější děcka jsem snad nikdy neviděl. Děj je navíc totálně příšernej a horší bitky nabízí už jen stařičký Star Trek. Každopádně jeden z těch filmů u kterých vám z toho co se děje na obrazovce málem vypadnou oči... ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Mladej Jet Li je fajn, ale jinak to za moc nestojí. Bitky nic moc, samé máchání kopím, dětské postavy nabalené asi do pěti vrstev oblečení, aby všichni vypadali jak chodicí buřty, sem tam trochu komedie, hlavní záporák jezdí v obrněným vozítku a vypadá jak spálená ještěrka. Příběh tuctový, ničím zajímavý, vlastně tu není žádný důvod proč na to koukat. ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Škoda slov - všechno už tady bylo asi řečeno. Některé drobné útržky filmu měly něco do sebe, ale jinak mi to přišlo jako nehorázná slátanina... Přišel už někdo na to, proč ty děti byly takhle "opolštářovaný", že by nějaká podivná vyhláška? ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Velice podprůměrný film. Děj na draka, scénář…. fujky fuj. Nápady použité v tomto filmu mi připadají velice směšné a ubohé. Malí bojovníci se snad nikomu líbit nemůžou. Tak proč jedna hvězdička? Jet Li to zachrání a tento rádoby fung-fu snímek vytáhne z bláta a hodí ho do kaluže. Víc asi udělat ani nemohl. Na Legenda o Červeném draku se nedívejte škoda času. ()

Czernozub odpad!

všechny recenze uživatele

Jet Li tímhle filmem v mých očích hodně klesnul. Rád bych věděl co ho vedlo k tomu, že scénář hned po přečtení nezahodil a nezapomněl. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

V Jetove produkci je tahle mlaticka hodne nizko, je to tak ubohe, az je mi za nej stydno....Ruce pryc (Jetovy fanousci to preziji se zatatymi zuby).! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Debilní a bez děje. Aspoň místy vtipné. Tohle režíroval člověk, co si pak vzal na starost akční skvost Kurýr? ()

Reklama

Reklama