Reklama

Reklama

Jeden z nejstarších a nejdéle vysílaných cestovatelských pořadů České televize, se kterým můžeme procestovat všechny kouty světa. Jakýmsi předchůdcem Objektivu se stal měsíčník Perem a kamerou, samotný Objektiv se poprvé vysílal v neděli 11. ledna 1987 dopoledne a jeho vysílací čas se nezměnil dodnes. V neposlední řadě tento cestovatelský magazín začal ve svém designu využívat pravidelně virtuálního studia 3D technologií. (Stocki)

(více)

Recenze (99)

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde mi až šokující, že se v České republice v době, kdy je tu jednak spousta soukromých televizí a jednak každý může cestovat a založit si vlastní kanál na youtube, ještě provozuje veřejnoprávní TV, která vybírá povinné poplatky a pouští tam takovýhle pořad, který je očividná trafika pro reportéry, kteří si právě za tyhle poplatky dělají výlety do exotických destinací, tam natáčejí úplně běžné turistické atrakce, doprovází to naprosto stupidním, bezcenným a dokonce někdy i politicky zaujatým komentářem. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Jedna ze stálic v programu České televize. Především ve svých počátcích svoji kvalitou Objektiv výrazně převyšoval ostatní pořady v tehdejším vysílacím schématu. Proto jsem si Objektiv oblíbil už jako malý. I v dnešní době obstojí proti obdobné konkurenci na komerčních televizích, resp. jejich úroveň stále převyšuje. Dávám ---== 75% ==--- . ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nejen zábavou živ je člověk, občas i nějaké poučení je třeba. V minulosti i dnes je řada lidí ze zdravotních, věkových i finančních důvodů odkázaná na cestování po světě jen prostřednictvím televizní obrazovky. Tento velmi pestrý pořad je už pěknou řádku let mým nedělním dopoledním oknem do světa. V současnosti mu konkuruje řada dokumentárních pořadů, ale Objektiv si přesto zachoval dodnes svoji standardní kvalitu a přízeň diváků i mou. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Tento pořad patří ke čtyřem nedělním dopoledním stálicím ČT, které si nenechám ujít i když cestovatelských pořadů různé kvality je více. Objektiv je sice TV klasika, ale raději mám Toulavku. Od dob „sedícího redaktora“ v sáčku Objektiv udělal velký pokrok. Také znělka driftuje časem. Jelikož jsem tradicionalista, změny mi docela vadí. Velmi by mne zajímalo, co tvůrce (kromě šance nechat vydělat spřátelené partě šalbařů) neustále pudí všechno měnit. Pochybuji, že diváci (zvláště ti přemýšliví) to žádají. Uvědomíme-li si, že je to vždy virtuální šalba (prázdná modrá hala se značkami, kde má redaktor pohybovat), dělá to na mne dojem blbnutí diváctva až podvodu. Co nám tvůrci předkládají? Předešlá znělka mne pokaždé až rozesmávala v momentě, kdy paní redaktorka makáním na panely pouštěla anonce na příspěvky. Vybavily se mi porevoluční zájezdy na západ, podívat se, jak to ten imperialista vede. Vzpomněl jsem si na zastávky na čerpacích stanicích, kde si zájezdy hromadně a zadarmiko ulevovaly. Zkoumali jsme, kterak aparaturu přinutit, aby spláchla. Řešením bylo máknout na kachlík, stejně jako paní redaktorka na zmíněné panely. Nejvíc se mi líbila znělka, kdy s objektivu (ejhle jak nápadité) vystupovala moje milovaná Barbora Šámalová o které se, ve speciálech z Technického musea, ani nezmínili. V další znělce objektiv pozbyl obalu a vzduchem létaly toliko jednotlivé čočky. Zajímalo by mne, kolik diváků poznalo, o co jde. Nejnovější znělka (mnoho glóbů či koulí) mi evokuje planetu Malého Prince (v horším případě pylová zrna či viry pod mikroskopem) a je podobná jiné znělce pořadu ČT (prostě když už ten SW máme, tak ať se zaplatí). Poznámka: z jedné koule trčí nějaký svalovec, který na diváka rozverně mává ohnutou paží, co by se při troše fantasie a nedůtklivosti nechalo pochopit jako nemravný posunek... Nevím, zda jste si všimli, že spolu s nasazením Anetty Kubalové nastala lítá, místy hnusná a bez mála xenofobní diskuse, zda Češi unesou slovenčinu Slovenské redaktorky. Mě tedy nevadí ani jedno a na paní Kubalovou vždy s potěšením popatřím. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Objektiv, neboli mozaika informací ze širokého světa. Velice dobrý cestovatelský pořad, který jsem před pár lety každou neděli velmi sledoval. Bohužel to jsem ještě neměl PC a internet mi nic neříkal. Dnes už Objektiv nesleduji a trochu mi to vadí. Nemám moc času, je neuvěřitelné jak čas u PC letí. Ráno zapnete počítač, párkrát kliknete a venku je najednou tma. Ježíš, o čem to tady blábolím. Měl bych hodnotit pořad ne? No tak jo. Je neuvěřitelné, že se objevil na obrazovce už v roce 1987 a pořád se vysílá. Měl nějaké konkurence na jiných televizních stanicích, ale ty už narozdíl od Objektivu neexistují. Objektiv je prostě nesmrtelný a myslím si, že se nedožiju toho, že by se přestal vysílat. Reportáže byly odlehčené a my jsme mohli nahlédnout do všech koutů naší planety. Tvůrci si zakládali na profesionálním přístupu a to se mi líbilo. Jejich příspěvky byly jenom cestovatelské a trochu překvapivě v nich nebyla namíchána politika. Pro mě je Objektiv synonymum zajímavosti a já mu dávám velice pěkné 4 hvězdičky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • První pravidelný cestovatelský magazín v českých televizích. (Karlos80)
  • Vysílání: neděle dopoledne – 20 let si udržuje stálé nasazení. (Karlos80)
  • Nejstarší pořad svého druhu s nepřerušenou tradicí. (Karlos80)

Reklama

Reklama