Reklama

Reklama

Vincent je pohlcen vlastní minulostí - před třemi lety jeho ženu zavraždil neznámý taxikář a od té doby nemá Vincent klid. Jediným cílem je pro něj pomsta. Sousedka Alice Vincenta miluje a je přesvědčena, že ví, jak jej udělat šťastným. Podle svého promyšleného plánu se rozhodne stvořit viníka, jemuž by se Vincent mohl pomstít. Ne všechno se ale dá předem naplánovat... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Zločin jsem se dívala především kvůli Harvey Keitelovi a Normanu Reedusovi. Nečekala jsem žádný extra film, ale nakonec jsem byla příjemně překvapena i potěšena. Samotný příběh není zpracován nijak zajímavě, ani příliš napínavě a nějaký jiný filmař by z něj jistě dokázal vytřískat víc a udělal z něj drsný a napínavý "psycho" film. Možná právě proto, že se nejedná o typickou žánrovou podívanou, ale spíše poklidným tempem plynoucí děj, se mi Zločin zalíbil. Tím hlavním, kdo celý snímek vyzvedává do výšin, je Harvey Keitel. Ten mi zde přišel nehorázně sexy a přitažlivě, o to více, že zajímavě byla vytvořena i jeho postava osamělého taxikáře. Zkrátka mě dostal:) Nějaké ty (ne)logické kiksy by se také našly, ale jelikož se nejednalo o překomplikovaný děj, sice jsem si jich všimla, ale nějak více mě nerozptylovaly. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne nápaditá, príbehová linka, vývojom deja nijak mimoriadne nenudí, no emócia akoby v tomto prípade ani neexistovala. O hlúpote sa ani nebavme, tá tu od určitého okamihu vládne ako kráľovná. Jedine, že by bola láska naozaj slepá :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím u názvu thriller a psychologický, představím si nějakou věc z který budu vedle ještě týden, poněvadž mě psychologicky dostane do kolen jak to umí pár podobných snímků. Bohužel Crime jen volně plyne a absolutně nic zvláštního nenabídne. Potom vše dostává lepší spád zhruba v polovině, ale obrovsky rychle zase klesá tam kde byl na začátku. Potom bych čekal nějaké zvraty, protože u takových snímků je to nejdůležitější věc. Ano jeden se objevil a docela překvapil, ale to bylo vše... 4/10 = 40% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, tento film mě donutil o něm přemýšlet ještě následující den po zhlédnutí. Během filmu jsem si kladl otázku, kam jej žánrově zařadit. Thriller, krimi, zvrácená romance, netradiční detektivka, ulítlé psychodrama? A po jeho skončení nejsem moudřejší. Rozhodně jeden z nejzvláštnějších filmů, které jsem v poslední době viděl. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Zločin není špatný film, jen ho trápí několik detailů. Tím nejmenším je to, že největší herecká hvězda Béartová hraje Američanku, což zcela zabíjí její osobitý francouzský šarm, který nudně napsané postavě prostě dát nemůže a to přestože divákovi dává opět na obdiv své herecké (v mezích lacinějšího scénáře) a fyzické přednosti. Ze všech filmů, co jsem s ní viděl vlastně poprvé hraje takovou nezajímavou husičku. Druhým podstatnějším detailem je Harvey Keitel, který zvládá dvě herecké podoby a to agresivního zmrda a vypitého agresivního zmrda a zde si střihl abstinujícího agresivního zmrda... Harvey Harvey zkuš něco jiného, tohle až příliš dalo vzpomenou na Poručíka a mně tyhle prázdné postavy neimponují. Navíc mu podráží nohy scénář, u některých jeho dialogů jsem se div nezakuckal smíchy (možná chyba dabingu..nevím). A největší slabinou snímku je scénář, který nezvládá nejen detaily (vražedná zbraň), ale i zvraty a motivace postav. Spousta ze zmíněného prostě příliš nedává smysl a je to buď příliš naivní nebo příliš blbé. Což je ve výsledku škoda, protože po režijní stránce to Pradal zvládl obstojně a místy to má více než slušnou atmosféru. Lepší tři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až příliš poklidné vzhledem k tomu, o jaký námět se jednalo a v tomto případě je to obvzláště velká škoda, protože zápletka patří k těm neotřelým. Vypjatější momenty, pro které tu bylo moře prostoru, prakticky chyběly a hodila by se i mrazivější atmosféra. Nicméně tyto nedostatky z velké části vynahrazují herci a zejména Harvey Keitel tady hraje jako Bůh, takže ve finále hodnotím lehce nadprůměrně, alepocit z promarněné příležitosti přetrvává. 65% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je plný náhod a ztrácí tím dojem autentičnosti. CITÁT - Ty máš vkus a chrápeš s naprostou nulou a já nemám o vkusu ani páru a píchám nejkrásnější ženu na planetě. Má to docela pěknou zápletku, ale jak jsem již psal, je tu spousta náhod. Taxikáře si zahrál Harvey Keitel. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.1.2011 ~ New York, holka miluje zlomeného kluka, který kdysi miloval jinou, nemůže se toho zbavit a trpí. A tak holka vymyslí plán. Jenže se do toho zapletou oba a kvůli lásce vraždí. Úžasný. Mám plakat a litovat je nebo co? Vyšlo to jen na DVD, patří to jen na DVD. ~ Vincent měl kdysi manželku, ale tu mu zavraždil neznámý taxikář, kterého nikdy nechytli. O několik let později bydlí naproti blonďaté krásce, se kterou něco má a nemá. Má furt v hlavě nevyjasněnou vraždu. A blondýnka už ho chce a nechce čekat, až se se svojí minulostí kluk vyrovná. A tak nasedne do taxíku, svede taxikáře a všechny známé indície, které získá od nějakého policajta, co kdysi vraždu vyšetřoval (proč jí ten polda všechno vytelil nezkoumat, mohlo by se dojí k závěru, že je film debilita). ~ A až všechno perfektně navlíkne, nechá tyhle dva setkat. nu a skončí to tak, jak plánovala, Kluk taxikáře, který neví vo co go, zavře do kufru auta a to nechá utopit. Jenže co když má taxikář víc než jen jeden život? ~ Nudně nafilmovaný a, bohužel viděl jsem to v dabingu, i nijak dobře nadabovaný. Dabéři si to střihli asi někdy o přestávce na oběd. Ponurá tvář hnusnýho NY, klučina, co žije jen sázkama na svého chrta (nebo co to je za rasu) a blondýnka, co je do něj blbá a chlastá jak duha. A taxikář, co se nechá oblbnout první nánou, která na něj udělá oči a vyspí se s ním. nápad to nebyl špatný, jen to měl natočit někdo jiný, nějak jinak, někde jinde, s někým jiným a za jiné peníze. Takhle je to fakt jen videodrama o jedné děvce. ~ 1,5* ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Vôbec by filmu neuškodilo, keby mu nejaké tie zbytočnosti odstrihli a zase na druhej strane, čo to doplnili. Pre jeho rozvláčnosť som sa pri hodnotení rozhodovala medzi ** a ***. Trošku som ostala prekvapená, keď som sa pozrela na rok narodenia Emmanuelle Béart. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......jedna hviezda za New York - mrazivý,pochmúrny,jesenný...inak nič -malo to byť akože o pomste za smrť svojej ženy....a sledujeme nejakú nudnú -zdlhavú tliachaninu....nesynpatická -v relatívne mladom veku už nabotoxovaná Emmanuelle Béart,nesympatického Haeveya Keitela a toho čo mal byť akože hlavný hrdnina v podaní Normana Reedusa-vyzeral ako dedinský gyco.....nudaaaaa.....pozn.pre seba-viackrát nepozerať. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tento Zločin nebyl zrovna nejlepší počin. Plno lidí určitě pomluví nahýho šukajícího Harveyho Keitela, ale každej nemusi mět postavu jak Brad Pitt, že. Právě jeho postava (teď nemyslim tělesně) byla podle mě páteří celýho filmu... rozhodně byl zajímavější, než divná divoženka a traumatizovanej hledač vraha. Bumerangy, balící technika v taxiku, alkoholické excesy i prozření oběti a změna v dost šílenýho (nebo spíš ještě šílenějšího) taxikáře, to se musí uznat jako jedinej velkej klad filmu. Přitom Normana Reeduse jsem dycky měl rád. A z Emmanuelle Béart zbyly hlavně ty kozy a krása... Jo a ten pesan byl taky pěknej... :-) ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Slušný psychologický thriller, dobře zahraný, především výborným Keitelem, scénář zajímavý a celkově jde o dost nadprůměrný film. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Je to hrozná škoda, protože první půlka filmu byla velice zajímavá a moc mě bavila. Netuctový příběh s elektrizující atmosférou se ale nakonec zlomí do předvídavého konceptu s minimem logiky. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Jedno velké WTF. Život jako obsedantní romance. Vydařený film. Hodně divný, ale vydařený. Velmi smutný. S pachutí černé žluči a marných manipulativních hrátek, při nichž se z lidí stávají objekty bez rozumu a schopnosti empatie (Alice je tak "bezmocná"; Vincent zaslepený; Roger umanutý...). Navzdory všem očekáváním (ano, Pradal režíroval únavnou Ginostru) nepostrádá Zločin vnitřní konzistenci, atmosféru "noir" a emocionální působivost. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Stupidní slátanina s utrápenou, uvzdychanou, silikonovobotulotoxynovou E. Béart. Proč něco takového bere Harvey Keitel, to nepochopím? ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která mohla být zúročena mnohem lépe. Psychologické drama až antických rozměrů... Nestalo se tak, tíživé pochyby o vině a trestu byly smeteny scenáristickou kličkou do vod (předvídatelného) thrilleru. Emmanuelle Béart víc sluší francouzština, zato Harvey Keitel bodoval ostatně jako všude, kde se kdy objevil. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Keitel nikdy nezklame a Béart je mi nepříjemná už z jiných filmů.Mluví jako když slova vyplivuje a její projev je nevýrazný a tím film dost ztratil..Jinak film je dobrá podívaná , neříkám,že nejlepší,ale dobrá.Vše je reálné ale na škodu je ten šedomodrý filtr kamery aby zdůraznil ponurost a bezútěšnost prostředí ve kterém se odehrával..Je to jak z komiksu.To dost uškodilo.Mě film zaujal ()

Reklama

Reklama