Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane výborná oldskul kungfu akcia a na druhej príbeh, dialógy a celkovo jednanie postáv tak neuveriteľne stupídne a naivné, že napísať horší scenár, ktorý sa ešte tvári seriózne a pritom je úplne na smiech by fakt bolo umením . Je síce pravda, že kungfu filmy sú založene hlavne na kungfu a to ostatné je tam len aby sa nepovedalo, ale predsa len. Neostáva nič iné len sa nad tým počas filmu pousmiať a užívať si tie súboje, ktoré su fakt nevídané, hlavne keď Jet li má už po troch minútach filmu na konte zo desať zlomených poprípade vykĺbených končatín. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jet Li v životnej forme. Kung-fu a karate mlátička. Vlastne aj to karate vyzeralo skôr ako kung-fu, čo je trochu na škodu. Príbeh celkom ušiel, neskrývané napätie medzi Číňanmi a okupujúcimi Japoncami, ale samozrejme najpodstatnejšie boli akčné súboje. Tie boli veľmi efektné, niekedy aj efektívne, ale niekedy aj porušujúce fyzikálne zákony. Choregrafia súbojov vymakaná, to sa nedá poprieť...obzvlášť som vyzdvihol scénu s remeňom, ktorý napodoboval nundžaky. ()

Reklama

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem shlédl anglicky namluvenou verzi, která film radikalně shazuje, protože mi to u šikmookých vadí, protože neslyším jejich mateřštinu. Jinak kromě pár dobrých bojových scén od filmu moc nečekejte. Každopádně neporazitelný generál Fujito, který zabíjí hřebíky rukama je opravdu k sežrání, proto dávám 1* navíc. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Fakt přehlídka mlátícího umění mistra ve svém oboru pana Jet Liho a spol..tady je chlapík ještě v nejlepší formě a stojí to za to. Dialogy nejsou ani tak debilní jako v kvantu ostatních kung fu filmů a to taky rozhodně potěší..(pokud vás ale zajímají fakt jenom řežby, tak vám to může bejt buřt). Takže doporučuju! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Variace na klasický kung-fu příběh pomsty - nejlepšímu žákovi zabijí mistra, a ten se jde pomstít - je remake Pěsti plné hněvu s Brucem Lee. Od originálu ale přejímá jen základní kostru pomsty za svého mistra a hlavního hrdinu. I ten se však s tváří hongkongské kung-fu hvězdy Jeta Li mění do mnohem vážnějšího a cílevědomějšího muže, který do poslední chvíle ví, co chce a neváhá ani odejít ze své školy. Film příběh pomsty doplňuje o ožehavé téma rasizmu Číňanů k Japoncům, které komplikuje vztah uznávaného Chen Zhena s japonskou dívkou. Přes prvky společenské reflexe však Fist of Legend představuje hlavně jeden z nejpropracovanějších kung-fu filmů v historii. Populární techniku wire-fu (herci spolu bojují ve vzduchu zavěšení na drátech) tvůrci zcela zamítli a vystavěli bojové scény nikoliv na efektnosti výskoků a piruet, ale na dokonale promyšlené choreografii, vynikajících bojovnících a neopakujících se technikách. Film tak obsahuje rychlou a drsnou bojovou scénu plnou zlomených kostí a vykloubených končetin, scénu jednoho proti mnoha, souboj s nerovným protivníkem, nechtěný (a okolnostmi vynucený) střet bojovníků ze stejné školy, souboj mistrů se zavázanýma očima a mnohaminutovou finální sekvenci. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)

Reklama

Reklama